Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Słucham prawie wszystko poza muzyką operową.Tego nie jestem w stanie strawić.Podobają mi się płytki dołączane ostatnio do Audio .Mogę tam poznać fragmenty płyt których nigdy bym nie zauważył i rozważyć ewentualne kupno,
Napisano
Dzisiaj mam trochę słuchania: audiofilskie zajawki no 4 ,dwie płyty które otrzymałem za posty od Redakcji oraz mały
rarytasik ,który udało mi się kupić dzisiaj w Realu w koszyku przy wejściu za 9,99 Talking Heads 'The Collection"
taki the best w wersji koncertowej.
Napisano
Słucham właśnie klasyka rocka URIAH HEEP. Płytę kupiłem dzisiaj w MM. W sumie jest na niej 14 kawałków jak Gypsy, Sweet Sugar, Wizard, Question i wiele innych znanych nagrań tej grupy rockowej z przełomu lat 60/70. Ile to już czasu upłynęło.
Napisano
prawie przez caly dzien sluchalem The Sisters Of Mercy a przewaznie plyte "FLOODLAND". jak dla mnie rewelacyjna plytka. a na wieczorne wyciszenie powedrowala do cd Sade z plyta "Love Deluxe"...

coz wiecej napisac...tylko relax!!!

pozdrawiam
Napisano
Witam....

czego słucham obecnie...?

..wczoraj sięgnąłem..z dwóch półek...

...na początek poszedł...John Lee Hooker.../Boom Boom

...a zaraz potem.....Antoni Dvorak.../ Aus Der Neuen Welt..

...polecam podobne duety....

....to zupełnie jak łyk czystej wody po mocnej ciemnej kawie.../ bez podtekstów oczywiście..

pozdrawiam

uczeń54
Napisano
ja dziś ze względu na zaległy urlop kilka chwil wolnego nie dość,ze siedze cały dzien przed kmputerem icon_wink.gif
to zdążyłem sie zaopatrzyć w mgnieniu oka w moją jedną z ulubionych wokalistek
a mianowicie

Sarah Brightman

z płyty: (najnowszej)

Symphony

i jak prawie każda jej płyta .. bardzo mi się podoba...

Tym razem postawiło na niezłą mieszankę.. sa mocne kawałki i bardzo spokojne wręcz potulne...
leci jej 4 utwór ..płyta osobiście raczej przypadnie mi do gustu icon_wink.gif)

BRAWO!

Napisano
witam, kolegów obecnych i nieobecnych..

..ja posłuchałem zbiorowe wykonanie piosenek Jonasza Kofty...
trochę poetycznie sie zrobiło. Na płycie miedzy innymi...
Śpiewać każdy może, lepiej lub gorzej..ale nie o to....
Pamiętacie? kto to śpiewał? ..tak tak ..Jerzy Stuhr..a za mim cała polska..

miłego weekendu życzę kolegom...
...ale nie oto chodzi jak co komu wychodzi... icon_lol.gif

pozdrawiam
uczeń54
  • 3 weeks later...
Napisano
Od 15 lat i to codziennie słucham Dire Straits oraz solowych płyt Marka Knopflera. Jest to moje uwielbienie i już. I nigdy mi się to nie znudzi. Nikt poza Markiem nie potrafi tak zrobić aby gitara śpiewała ludzkim głosem. I jeszcze to jakieś nieziemskie ciepło tej gitary.W ogóle mógłbym o tym pisać przez kilka godzin. Mam wszystkie płyty z nimi i nim związane. A poza tym to mój inny repertuar od lat też się nie zmienia: Holly Cole, Patricia Barber, Diana Krall. Niedawno odkryłem Madelaine Peyroux oraz Norah Jones.
Ale jednym z moich największych ostatnio "odkrytych" natchnień są płyty Anity Lipnickej i Johna Portera. Szczególnie ta ostania "Goodbye" co niby ma być ich pożegnalna płytą. Lubię po prostu spokojną i ciepłą muzykę. Muzykę z tzw.smaczkami.
  • 3 weeks later...
Napisano
Dzisiaj chyba raczej przez przypadek wylądowała na talerzu mojego CD-ka płyta Princa "3121" i chociaż
znam te płytę na wylot ,kolega przywiózł z Londynu jak jeszcze nie była dostępna w Polsce to mam normalnie
"odlot". Słuchałem jest ostatnio niecały rok temu na posiadanym wtedy sprzęcie ,wydała mi się niezła
chociaż jak to Prince nie przyłożył się za bardzo do realizacji /oceniam na +4/ to na nowym sprzęcie
słuchana po raz chyba piętnasty zadziwiła mnie mocno.
Być może przyczyną są testowane przeze mnie nowe kabelki głośnikowe Albedo Monolith .

icon_redface.gif
Uwielbiam tego genialnego kurdupla Princa.
Napisano
Cytat

znalazłam świetny, a praktycznie w ogóle nieznany zespół... nazywają się Two Cent Sideshow i są z Australii - www.myspace.com/thesideshowband
polecam icon_smile.gif

Fantastyczne! O to chodzi! Wszyscy wiemy, że fajne są różne Davis'y, Getz'e, Pink Floyd'y czy inne Cure'y itd. itp. Ich jest jednak łatwo polecać, dlatego gratuluję wynalezienia takiej perełki!
Napisano
icon_smile.gif

tak nawiasem mówiąc próbuję ich trochę rozreklamować w naszym nadwiślańskim kraju icon_smile.gif Jeśli ktoś ma jakieś znajomości w radiu i jest zainteresowany to proszę o kontakt - Two Cent Sideshow wyślą EPkę icon_wink.gif