rajdek Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października https://tidal.com/album/33924909?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrbudyn Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października https://tidal.com/album/200168?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) Dzisiaj ponownie koncert o którym każdy słyszał, choć może nie każdy jeszcze go słuchał. Historia jego powstania jest fascynująca. Począwszy od osoby jaka o niego zabiegała, przez perturbacje z nim związane, po sprzęt na jakim go zarejestrowano. Na gramofonie pierwsze wydanie japońskie. Jak na ECM przystało, brzmi po 49 latach idealnie, ze znakomitą dynamiką, bez wtrąceń nośnika. Tym którzy jeszcze nie słuchali tego koncertu, polecam. Tym którzy słuchali zapewne polecać nie muszę. Edytowano 13 października przez Highlander_now 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) 30 minut temu, Highlander_now napisał: Piękne wydanie… Ja natomiast posiadam dwa różne na CD. Posiadając egzemplarz dość późny, trafiłem na pierwsze wydanie i ze zwykłej kolekcjonerskiej próżności je również nabyłem. Ciekawostką jest to, że najwcześniejsza wersja nie posiada ostatniego utworu… Pierwsze wydanie: Wydanie późniejsze: Przy okazji polecę koncert, który bardzo mi miejscami przypomina The Köln Concert: Edytowano 13 października przez sonique 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października 9 minut temu, sonique napisał: Piękne wydanie… Ja natomiast posiadam dwa różne na CD. Posiadając egzemplarz dość późny, trafiłem na pierwsze wydanie i ze zwykłej kolekcjonerskiej próżności je również nabyłem. Ciekawostką jest to, że najwcześniejsza wersja nie posiada ostatniego utworu… Pierwsze wydanie: Wydanie późniejsze: Przy okazji polecę koncert, który bardzo mi miejscami przypomina The Köln Concert: Koncertu z Wiednia nie posiadam. Nie ma go po prostu na winylu. Koncert z Köln mam w kilku wydaniach, także niemieckie i hiszpańskie. Oba są kompletne. Zresztą ten koncert był tyle razy wydawany, nawet przez DDR-owską AMIGĘ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Koncertu z Wiednia nie posiadam. Nie ma go po prostu na winylu. Łapię się coraz częściej na tym, że jeden rodzaj nośnika nie zawsze załatwia sprawę… szczególnie im głębiej w las człowiek się zapuszcza w tym swoim zbieractwie… Ja już od dłuższego czasu rozważam nabycie gramofonu jako uzupełnienie głównej kolekcji na CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) Z ciekawostek technicznych. To są mikrofony (do dziś dostępne, pojemnościowe, lampowe) którymi Koncert był nagrany. Były ustawione dwa takie. Magnetofon, nie wiem w jakiej wersji. Edytowano 13 października przez Highlander_now Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października A takie smakołyki dzisiaj 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października No to ja zburzę obraz Waszych dzisiejszych grzecznych odsłuchów i idę po pełnej bandzie ...😈☠️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Tęsknię już za latem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października https://tidal.com/album/25029965?u 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października https://tidal.com/album/35986147?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Wieczorna muzyka do samochodu, a swoją drogą ciekawe czego przed meczem słuchają nasi piłkarze? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października https://tidal.com/track/94302674?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 23 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Wieczorna muzyka do samochodu, a swoją drogą ciekawe czego przed meczem słuchają nasi piłkarze? Myślę , że Idziemy na skraj a niebo jest tuż 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Dobre, a może… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Też możliwe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Dwa nowe źródełka na testach. Oba się bardzo podobają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts