fp74 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Fanów basu ta płyta nie ucieszy, co więcej duet fortepian-perkusja doskonale sobie radzą bez basowego instrumentu. Fortepian schodzi do 30 Hz, podobnie jak bęben basowy, z kolei w górę, fortepian leci na 4-5 kHz, a np talerze perkusyjne do ponad 16 kHz!!! Także wszystkie pasma wypełnione. Czasem trudno uwierzyć, że tu grają tylko dwa instrumenty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, fp74 napisał: Czasem trudno uwierzyć, że tu grają tylko dwa instrumenty. Nie omieszkam sprawdzić , dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Bardzo ładnie wydana z plakatem, ale cóż, toż to nie bauhaus ale istne rodeo…a mówili nie kupuj w empiku… https://youtu.be/WfIZGj9FTcE 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Czy marzec to ulubiony miesiąc depeszy na wydawanie płyt? Był już „Black Celebration”, teraz „Violator” a to jeszcze nie koniec… Płyta dobra, czy najlepsza? Na pewno najbardziej popularna (przebojowa)… siódmy album DM obchodzi dziś 35 lecie… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Piękny dzień dzisiaj, coś jakby wiosna 😇 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca (edytowany) Fajnie się tego słucha, takie trochę surowe, bez remasterów. Edytowano 19 marca przez pairtick 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Jak coś jest nam pisane.... Wczoraj wrzuciłem największy wg mojej rodziny hardcore jakiego czasem słucham czyli Wacława z Szamotuł.... Dziś na forum dźgnęło mnie nazwisko Lisy Gerrard, wiec poszly z Tidala 2 jej solowe płyty... A teraz Dead Can Dance, jakoś mi z tym Wacławem i Lisą domyka koło przeznaczenia... 😁 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Jak ktoś lubi klimaty The Meters z dawnych lat albo bardziej współcześnie Curtis Harding, Kiwanuka, to polecam. Szczególnie na pierwszy dzień astronomicznej wiosny. Fajna grafika☺️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 1 godzinę temu, fp74 napisał: Jak ktoś lubi klimaty The Meters z dawnych lat Ja z kolei polecam takim osobom wczesne płyty Galactic, a także inny zespoły / projekty z udziałem Stantona Moore'a. (Pojawiał się też np. na niektórych płytach Erica Lindella.) Na pewno znasz Moore'a, bo to chyba najważniejszy współczesny bębniarz z Nowego Orleanu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Najnowszy nabytek. Płyta brzmi fantastycznie. Myślałem, że charakterystyczny znaczek sacd zawsze gdzieś się pojawia, a tu ani na okładce ani na krążku. Ale jest na wyświetlaczu 😁 no i unosi się w powietrzu 😏 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Duży rozrzut stylistyczny mam dzisiaj. Ale moja córka idzie na jej koncert wieczorem, więc jest okazja posłuchać głośniej niż zwykle... A poznała ją dzięki ojcu....😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca dziś same hity… 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Dawno (może wcale) nie był latynoskiego disco. No to siup! Jak wielu wykonawców flirtujących w latach 80-tych z popem Marcos Valle jest artystą uznanym, mającym w dorobku znacznie ambitniejsze dokonania. Edytowano 20 marca przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Parę dni temu ze streamingu, a dziś już dotarła płyta. Mroczna okładka i mroczna muzyka. Na słuchawkach brzmi niesamowicie. Nagranie rewelacyjne. Muzyka, przyznaję, nie spodoba się jednak wszystkim. Edytowano 20 marca przez fp74 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Portico Quartet - Monument, Gondwana Records 2021. Nawet te podstawowe informacje trudno znaleźć na okladce i samej płycie. Bardzo to kontrastuje z samym tytułem i muzyką - monumentalną w swym wyrazie. Edytowano 20 marca przez fp74 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Trochę jazzowego plumkania. Wydanie z 1977 roku. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 3 minuty temu, pairtick napisał: Widzę że kolega @soberowy powyżej ciebie zaraził ale rozumie bardzo dobra muzyka i świetny muzyk, tek go bardzo lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Z okazji Dnia Wagarowicza dzisiaj mam rozrywkę na full... Poznańska Orkiestra Rozrywkowa Polskiego Radia i Telewizji, komplet 4 plyt wydany przez GAD Records. Dla mnie to powrót do dzieciństwa 🥹. Muzyka brzmi strasznie lamersko, jak z czołówki konkursu Interwizji albo telewizyjnego koncertu życzeń. ale jak się wsłuchać to jest naprawdę fajna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Może dziwnie to zabrzmi, ale zawsze chciałem mieć (odkąd obejrzałem film Akiego Kaurismäkiego) płytę najgorszego zespołu rockowego świata, no i stało się i do tego w wersji skośnookiej…Leningrad Cowboys z koncertu z Helsinek dla 70 tys publiczności. Finowie zagrali tam razem z chórem Aleksandrowa, ups! (To chyba niepoprawne politycznie w dzisiejszych wojennych czasach) ale co tam uwielbiam ich tzn finów poczucie humoru i ich wersję standardów…lets balalajka… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 13 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Może dziwnie to zabrzmi, ale zawsze chciałem mieć (...) O!!! I ja taką motywację rozumiem i przyjmuję jako własną. Nieważne czy płyta, kolumny, rower czy jeszcze coś innego. Po prostu chciałem i sobie pozwoliłem. Uczciwie przynajmniej!!! To ja zmieniam klimaty i smaki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Takie tam na orgietkę 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca (edytowany) Wydawnictwo Channel Classics. Nagranie, które w 2003r otrzymało nagrodę za najlepsze wykonanie muzyki barokowej. Solistka Rachel Podger i polska orkiestra kameralna Arte Dei Suonatori, nagrano w kościele Wyższego Seminarium w Gościkowie-Paradyżu. Poniżej lista wykonawców z nazwami instrumentów ich twórcami i datą produkcji!!!!! Co za dbałość o szczegóły. Pani Rachela gra na skrzypkach z 1739r..... ale są tam instrumenty starsze😲 Edytowano 21 marca przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts