fp74 Napisano wczoraj o 08:23 Napisano wczoraj o 08:23 (edytowany) 14 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Jej płyty to dla mnie wzór nagrywania i masteringu. 👍 To wpisuję na listę kolejkową do odsłuchania 😆. A kolejka długa jak diabli. A tu jeszcze paczuszki przyjeżdżają i trzeba się nacieszyć nowymi płytami, co potrwa raczej długo.... A przy okazji, polecam sklep Narodowego Instytutu F. Chopina. Jest aktualnie promocja (150 zł) na box 20 płyt dzieł wszystkich na instrumentach historycznych, w bardzo fajnych wykonaniach wielu laureatów poprzednich edycji Konkursu. Dobre też na prezent. A kolejny Konkurs za pasem, więc chyba się przyda. Żal było nie skorzystać. Edytowano wczoraj o 08:27 przez fp74 3 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 16:27 Napisano wczoraj o 16:27 Idealna pieśń na ostatnią telenowelę… Odpisz, cytując
tchocky Napisano wczoraj o 18:57 Napisano wczoraj o 18:57 https://tidal.com/browse/album/421590283?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 19:08 Napisano wczoraj o 19:08 Dojechało najnowsze wydanie Jarretta SHM-SACD w sześciopaku.... a z nim jeszcze 15 innych płyt. Długie wieczory przede mną 😁 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dnia 8.06.2025 o 18:00, DiBatonio napisał: Kolejna to Kari Bremnes - "Og Sa Kom Resten Av Livet" norweska wokalistka, plyta świetnie zrealizowana z perspektywą w szerz i w głąb, bardzo fajne emecjonelne i poetyckie utwory mają coś w sobie, co wciąga i zanurza czlowieka w tej twórczości. Audiofilska plyta jak nic. 😉 Teraz tak sobie patrzę, co odwaliłem, że też nikt się nie skapnął. Ach...melomani melomani🤭 W opisie inny tytuł płyty (Kari Bremnes - "Og Sa Kom Resten Av Livet"), a na zdjęciu inna płyta "Over En By Kari Bremnes". Z półki siegnąłem tytułową z powyższego wpisu i nią się zasugerowałem, a zupełnie inną pstryknąłem 😂 Ale słuchana była "Over En By Kari Bremnes" Dziś przybyła świeżutka plyta Bastarda "XB" jeszcze ciepła z marca 2025r. Ajjj, szybko na wtorkowy trening i do słuchania póki "ciepła" 😉 Chyba na Tidalu i Qobuz jeszcze jej nie ma, trzeba by sprawdzić. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Sorry za mały offtop@DiBatonio jak oceniasz tego toploadera który wdzięczy się do nas z pod okładek płyt? Warto? Odpisz, cytując
sonique Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 21 godzin temu, fp74 napisał: SHM-SACD w sześciopaku.... Gratuluję pięknego boxu! Ja nie mam co prawda najnowszego wydania SHM-SACD, ale te najwcześniejsze z 1990r., jeszcze z czerwonym logo ECM. Wydaje mi się też, że kartonowe pudełko jest u Ciebie z jednego boku otwarte i jednoczęściowe tak jak w wydaniu “Keith Jarrett at the Blue Note”, podczas gdy to najstarsze składa się z dwu pudełek otwartych z jednego boku: mniejsze wsuwa się w więkesze. Zbieracze lubują się w szczegółach. A może to szczegóły lubują się w zbieraczach… Sam już nie wiem…;) Edytowano 4 godziny temu przez sonique Odpisz, cytując
fp74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, sonique napisał: Gratuluję pięknego boxu! Ja nie mam co prawda najnowszego wydania SHM-SACD, ale te najwcześniejsze z 1990r., jeszcze z czerwonym logo ECM. Wydaje mi się też, że kartonowe pudełko jest u Ciebie z jednego boku otwarte i jednoczęściowe tak jak w wydaniu “Keith Jarrett at the Blue Note”, podczas gdy to najstarsze składa się z dwu pudełek otwartych z jednego boku: mniejsze wsuwa się w więkesze. Zbieracze lubują się w szczegółach. A może to szczegóły lubują się w zbieraczach… Sam już nie wiem…;) Pudelko zbiorcze - tak jak opisałeś, pudełka samych plyt jak u Ciebie - białe książeczki, mogło tu być coś w stylu estetyki ECM w wersji dalekowschodniej.... Natomiast same krążki są typowe dla plyt shm - zielony metalik... tak to oceniam 😁😉. To najnowsze wydanie to z okazji 80-tych urodzin artysty. Ciekawe jest tez obi - obejmuje całe pudło, więc jest ogromnej szerokości. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu Niewiarygodne jak dobrze nagrana jest ta płyta....😲, no i w ogóle.... o ja cie... Odpisz, cytując
Recommended Posts