maxredaktor Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 A mi się przypomniał Leo Sayer i jego wielki przebój z lat 70., który został cudnie przerobiony Może fani Metalliki mi wybaczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: Ameryka lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Z jakiegoś powodu lubię ten klimat w literaturze i muzyce. Ja nie słucham takiej muzyki, choć na moim małym audioplayerku mam jeszcze Franka Sinatrę i jego album "In the Wee Small Hours". Bardzo lubię za to takie klimaty w filmach i grach video. Do dzisiaj pamiętam w Mafii 2 Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! Deana Martina, miasto w grze ośnieżone, super klimat. Coś pięknego 😃 Edytowano 3 grudnia 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 39 minut temu, maxredaktor napisał: Może fani Metalliki mi wybaczą. Nie należę do fanów, ale ja bym nie wybaczył 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Ja zdecydowanie bardziej lubię Metallikę niż Leo, no i sobie wybaczyłem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Ja nie słucham takiej muzyki, choć na moim małym audioplayerku mam jeszcze Franka Sinatrę i jego album "In the Wee Small Hours". Bardzo lubię za to takie klimaty w filmach i grach video. Do dzisiaj pamiętam w Mafii 2 Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! Deana Martina, miasto w grze ośnieżone, super klimat. Coś pięknego 😃 No tak 🙂, zbliżający się świąteczny okres, z jakiegoś powodu (kto mi powie dlaczego?), przypomina ludziom, że był na przykład taki Sinatra. Mamy już wysyp wszelkiego rodzaju składanek i świątecznych płyt - no i OK, też lubię jak jest miło i przytulnie. Natomiast, nie do końca to miałem na myśli pisząc: "Ameryka lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Z jakiegoś powodu lubię ten klimat w literaturze i muzyce." To bardziej klimat z tych 2 pierwszych utworów, ze swoimi jasnymi i ciemnymi stronami; poczucie zbliżającej się rewolucji kulturowej, wybitnej niepoprawności politycznej i początki końca rasizmu, ale również niemego przyzwolenia na inne nadużycia, wszechobecny dym papierosowy, kilkulitrowe silniki, złoty czas "american dream", ale jednocześnie środek zimnej wojny i wojny wietnamskiej, powszechna inwigilacja służb, tajemnicze zabójstwo (i nie mniej ciekawy życiorys) JFK, wyścig kosmiczny uwieńczony lądowaniem na Księżycu no i okres niezwykle płodny pod względem książek i muzyki. Ot, taka moja mała zajawka, już kończę offtop. Edytowano 3 grudnia 2021 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 a ja dziś testuję nową wkładkę microline, granie rozpocząłem od tango in the night... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 @J4Z Fajnie, że pochwaliłeś się swoją osobą 😁 Nawet nie chcę wiedzieć, co tam masz w kubku 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 U mnie dziś grube bity Proponuję dać głośniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 4 godziny temu, PaVson napisał: Widzę, że w Biedronce byłeś Ja "wyniosłem" Dire Straits On the Night i składankę Miles Davis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Oczywiście, sam czasem kupuje tam płyty. Jednak zakupy robię w Lidlu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Tak się mnię zabrało na wspomnienia. Puszczałem to jeszcze z tzw. Pocztówki Dźwiękowej, czyli nośnika jak najbardziej hybrydowego 😂. To tego w pełni hybrydowe urządzenie łaczące w sobie wzmacniacz lampowy, radio i garmofon w jednym! A słuchałem tej piosenki głownie ze względów.. wizulanych 😜. Pamiętam jeszcze miałem Jona i Vangelis Mr Cairo, Skaldowie Przyjedź mamo na przysięge i inne, których nie pamietam. https://tidal.com/browse/track/94947518 https://www.youtube.com/watch?v=03gfm8rZfEY 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Kontynuując wątek geriatryczno melancholijny, poniżej pierwszy prawdziwy winyl jaki pojawił się w moim domu. Kupił go mój starszy brat jeszcze nie mając nawet gramofonu. To gdzieś koniec lat 70tych. https://www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Może komuś się spodoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Daaawno nie suchałem. Ma swoje lata a wciąż "mnię się podoba". https://tidal.com/browse/album/87594 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 i jeszcze z tego okresu https://tidal.com/browse/album/2527321 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) @slaw0001 dziękuję za przypomnienie, muszę sprawdzić który to był rok. Super brzmi The The z lampą. Edytowano 5 grudnia 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Przed chwilą, Asia napisał: @slaw0001 dziękuję za przypomnienie, muszę sprawdzić który to rok był. Nie masz prawa pamietać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) Jak mawiał poeta Jaskier: Strzeżcie się rozczarowań, bo pozory mylą. Takimi, jakimi wydają się być, rzeczy są rzadko. A kobiety nigdy. Edytowano 5 grudnia 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 9 minut temu, Asia napisał: Jak mawiał poeta Jaskier: Strzeżcie się rozczarowań, bo pozory mylą. Takimi, jakimi wydają się być, rzeczy są rzadko. A kobiety nigdy. Żeś pojechała "klasykiem 😜👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Fajny popik, dużo ładnych melodii, jestem na tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 Tak jakoś mi się skojarzyło patrząc przez okno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts