Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A mnie w tym tygodniu "wzięło" na unplugged'y. Poszły więc na pierwszy strzał:

ERIC CLAPTON - Unplugged (WPCR-13119)

DSC01446.jpg

NIRVANA - MTV Un.. In New York (UICY-91435)
ALANIS MORISSETTE - Mtv Unp... (WPCR-13123)

BRYAN ADAMS - Unp... (UICY-91061)

DSC01446.jpg

... a że nie wypada tak znakomitych koncertów słuchać na regularnych wydawnictwach, dostępnych w każdym sklepie, więc w obrót "poszły" krążki shm-cd.
Napisano
Oj, wzięło mnie dzisiaj!

Najpierws wskrzesiłem zapomniane trzęsąc przy tym z upodobaniem domem w posadach, po to by następnie "katować się" wczesnym Pink Floyd "A Saucerful Of Secrets".

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Lara Fabian???

Muzyczny przyjacielu! Mam zdaje się olbrzymie zaległości - napiszesz coś o niej? Dużo straciłem nie znając twórczości p. Fabian?

Z sieciowych zajawek jawi się jako wykonawczyni spokojnego (czasem też tanecznego) "popiku" oraz jako osoba, która nosi (z powodzeniem) duuuże dekolty? icon_mrgreen.gif
Napisano
jej Bert... no tylko jej do popiku nie wrzucaj icon_smile.gif
Ale już wiem dlaczego - taki popik - może słyszałeś remixy jej utworów..
robie dla łatwizny ctrl+c -->> ctrl+v icon_smile.gif
Lara Fabian (ur. 9 stycznia 1970 w Etterbeek jako Lara Crokaert) – belgijsko-włoska piosenkarka popowa, śpiewająca przede wszystkim w języku francuskim, jak również włoskim, hiszpańskim i angielskim. W roku 1988 reprezentowała Luksemburg w Konkursie Piosenki Eurowizji, zajmując IV miejsce.

Na swoim koncie ma sprzedanych ponad 12 milionów płyt.
Dyskografia

* Lara Fabian (1991)
* Carpe Diem (1994)
* Pure (1997)
* Lara Fabian Live (1998)
* Lara Fabian (2000) - anglojęzyczna wersja debiutanckiego albumu
* Nue (2001)
* Live (2002)
* En Toute Intimité (2003)
* A Wonderful Life (2004)
* 9 (2005)
* Un regard 9 LIVE (2006)
* Toutes Les Femmes Et Moi (2009)

Generalnie - jeden z bardziej urzekających mnie kobiecych głosów.. tak pięknie trafiła w moje gusta. obojętnie czy płyta angielska czy francuska icon_smile.gif

Jeden z przykładów dość znany -->> tutaj
Nie ukrywam - podoba mi się jej każda płyta icon_smile.gif każda bez dwóch zdań icon_smile.gif
Napisano
A ja dziś na drapaka założyłem naleśnika pod niewiele mowiącym tytułem "All Star Festival".
Za Chiny nie wiem z którego roku ta płyta ale jest w mono - więc nowa to ona nie jest.
Zawartość mówi zdecydowanie więcej przykładowo: duecik Bing Crosby i Luis Amstrong, Maurice Chevalier, Pati Page, Edith Piaf ..... oryginalne wykonania bez nowomodnych remasterów i loudnesów.
Płyta trochę trzeszczy ale biorąc pod uwagę zawartość to nawet dodaje troszkę kilmatu.

Napisano
Al di Meola "The Infinite Desire:.
Będzie z 10 lat jak kolega likwidował sklep/komis z płytami i namówił mnie na zakup kilku ciekawych płyt ,dałem sie namówić i kupiłem m.in . tę.
Chociaż nie musiałem bo miałem "dostęp" praktycznie do wszystkich jego płyt ,a do tego wśród moich sprzetów byłą nagrywaka CD Marantz
DR-6000 oraz Mini Disc Onkyo 2521.

DSC01446.jpg

Napisano
Dałem się skusić pani Zaryan.

Dlatego w odtwarzaczu od dziś "Looking, Walking, Being".

Ładnie nagrana i nieźle zaaranżowana płyta, choć niestety niezbyt odkrywcza lub wyrafinowana. Ale ogólnie na plus.

DSC01446.jpg

Napisano
Też słucham najnowszej płyty Agi /nie mylić z tamtą Lady Agą-Gagą icon_smile.gif / ,pierwsze wrażenia pozytywne ale mam w zwyczaju nie oceniać płyty
po pierwszym przesłuchaniu.Mam wszystkie płyty studyjne Agi z wyjątkiem koncertowej bo stałem się niestety jej fanem.
Pamiętam jak parę lat temu w 2006 czy 2007 kolega ,który interesuje się od bardzo ,bardzo dawna jazzem , widząc moje inklinacje w tym
kierunku i pojawiające się różne Norki,Diany,Patrycje i Cassandry ,zwrócił moją uwagę na Agę ,mówiąc ,że nie jest wcale
gorsza a nie wiadomo czy nie "lepsza" od tych pań.

Na deser i gwoli porównania "wczesna" Diana Krall "All for You".

DSC01446.jpg

Napisano
Fono Masterze!

A jak znajdujesz "Looking, Walking, Being"?

Po zakupie przesłuchałem płytę z zaciekawieniem w samochodzie. W domu puściłem i po drugim, trzecim kawałku, mimo że nikt nie wyłączał płyty - o niej zapomniano. Wieczorem - raz jeszcze poprzez zestaw słuchawkowy - z zaciekawieniem, ale zwracając większą uwagę na "robotę" siedemanów i dźwiękowców. Gdybym miał ją krótko zrecenzować to napisałbym, iż w mojej ocenie największym jej mankamentem jest to, iż, mimo pozornej różnorodności, niewiele się na niej dzieje. Konsekwencją jest, że po pewnym czasie gubimy skupienie.

A co do "GaGa" to zdecydowanie wolę "Radio GaGa"  icon_lol.gif   icon_wink.gif