MarcKrawczyk Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 Znowu norweżka i takie minimalistyczne covery… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 30 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Znowu norweżka i takie minimalistyczne covery… Ja od jakiegoś czasu jestem zafascynowany artystami z tego kraju. Szczególnie trafia do mnie muzyka z pogranicza folku. Bardzo polecam tę płytę. Naprawdę słychać nordyckiego ducha. I jak to jest nagrane! 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 (edytowany) Znowu nowość, tym razem EP-ka. Jak na razie bardzo wysoko oceniana na RYM. Post-Rock, Art Rock, Art Punk Jazz-Rock, Post-Punk. Edytowano 22 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 Ale gość ma głos. Co przepłynęło przez jego gardło można się tylko domyślać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 https://spotify.link/A5SmvpMedzb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Debiut francuskiego zespołu grającego Post-Rock, Shoegaze, Post-Metal, Dream Pop. Śpiew w języku francuskim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Wczoraj minęło 47 lat od ich debiutu, a ja wciąż się zastanawiam, czy rozpieczętować tę płytkę? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Carpe diem, kolego. Tylko nie wyrzucaj OBI…;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Bo każdy OBI to Łan Kenobi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: czy rozpieczętować tę płytkę? Boże Broń!!! Jak ja ich nie lubię... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Bo nie byłeś nigdy pancurem. Ja lubię, nawet bardzo. Ale fakt, monotonne to jest i na pewno nie audiofilskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 https://open.spotify.com/album/7N32mF0BlA3BOhlSyCiHgf?si=xVX_gFmTSm6UvI4hnYTTXg&context=spotify%3Aalbum%3A7N32mF0BlA3BOhlSyCiHgf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 40 minut temu, Bebop napisał: Bo nie byłeś nigdy pancurem. Ja lubię, nawet bardzo. Ale fakt, monotonne to jest i na pewno nie audiofilskie. Lubię Marquee Moon Television, a to ten sam gatunek. Ramones wydali mi się okropni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 (edytowany) Myślę, że z punka dość wcześnie się wyrasta ale ogólnie fajnie mieć go w swoim muzycznym résumé bo potem na starsze lata miło się przy jego kakofonicznym akompaniamencie wspomina to co minione. Edytowano 25 kwietnia 2023 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 10 godzin temu, sonique napisał: Myślę, że z punka dość wcześnie się wyrasta ale ogólnie fajnie mieć go w swoim muzycznym résumé bo potem na starsze lata miło się przy jego kakofonicznym akompaniamencie wspomina to co minione. Punk rocka nie trawię, natomiast post punk to całkiem inna bajka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 No to teraz post punkowa kapela, która 30 lat temu wydała singla walking in my shoes promującego album sofad… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 @MarcKrawczyk, a „Memento Mori” się podoba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 @sonique tak średnio, za pierwszym razem mnie nie porwało, za drugim było nieco lepiej, ale płyty nie kupiłem… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 @MarcKrawczyk, wydajesz się jednym z większych fanów DM na forum. Takie słowa napisane przez Ciebie napawają smutkiem. Ja nigdy nie byłem fanem ale karierę ich śledzę z ciekawości i mocno „z doskoku”. Płytę przesłuchałem. Miejscami mocno infantylna choć coś tam by się na niej znalazło ciekawego. Jednak niewiele dobrych momentów…Zdecydowanie poniżej mojej ich ulubionej „Ultra”… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Ale są tacy, co powrót DM do dźwięków lat 80 tych się podoba, ja fanem ich pierwszych dwóch płyt nie jestem, a co depeszowców na forum to napewno są więksi, choćby @Dedal75 i @KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Ja tam w każdej znajdę coś dla siebie zacząłem słuchać lata temu i dobrze mi z tym 😊. Zaczynałem od Black Celebration a do wcześniejszych musiałem się przyzwyczaić . Do każdego wydania od Exciter trzeba trochę posłuchać było aby wszystko pasowało 👌 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 (edytowany) Np. ze współczesnych bandów te powinny Ci podejść: Marcin Wasilewski Trio (wcześniej Simple Acoustic Trio) czy Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.). Jest tego sporo… Edytowano 27 kwietnia 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Może Trio Jarretta? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts