Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
30 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

Znowu norweżka i takie minimalistyczne covery…

Ja od jakiegoś czasu jestem zafascynowany artystami z tego kraju. Szczególnie trafia do mnie muzyka z pogranicza folku. Bardzo polecam tę płytę. Naprawdę słychać nordyckiego ducha. I jak to jest nagrane!

obraz.png.c28d4450766b7a51c75bab632c6afb75.png

Napisano
40 minut temu, Bebop napisał:

Bo nie byłeś nigdy pancurem. Ja lubię, nawet bardzo. Ale fakt, monotonne to jest i na pewno nie audiofilskie. 

Lubię Marquee Moon Television, a to ten sam gatunek. Ramones wydali mi się okropni :D

Napisano (edytowany)

Myślę, że z punka dość wcześnie się wyrasta ale ogólnie fajnie mieć go w swoim muzycznym résumé bo potem na starsze lata miło się przy jego kakofonicznym akompaniamencie wspomina to co minione.

Edytowano przez sonique
Napisano
10 godzin temu, sonique napisał:

Myślę, że z punka dość wcześnie się wyrasta ale ogólnie fajnie mieć go w swoim muzycznym résumé bo potem na starsze lata miło się przy jego kakofonicznym akompaniamencie wspomina to co minione.

Punk rocka nie trawię, natomiast post punk to całkiem inna bajka ;)

Napisano

@MarcKrawczyk, wydajesz się jednym z większych fanów DM na forum. Takie słowa napisane przez Ciebie napawają smutkiem. Ja nigdy nie byłem fanem ale karierę ich śledzę z ciekawości i mocno „z doskoku”. Płytę przesłuchałem. Miejscami mocno infantylna choć coś tam by się na niej znalazło ciekawego. Jednak niewiele dobrych momentów…Zdecydowanie poniżej mojej ich ulubionej „Ultra”…

Napisano

Ja tam w każdej znajdę coś dla siebie zacząłem słuchać lata temu i dobrze mi z tym  😊.

Zaczynałem od Black Celebration a do wcześniejszych musiałem się przyzwyczaić .

Do każdego wydania od Exciter  trzeba trochę posłuchać było aby wszystko pasowało 👌 . Pzdr 

Napisano (edytowany)

Np. ze współczesnych bandów te powinny Ci podejść: Marcin Wasilewski Trio (wcześniej Simple Acoustic Trio) czy Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.). Jest tego sporo…

Edytowano przez sonique