Kibic1 Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Słucham prawie wszystko poza muzyką operową.Tego nie jestem w stanie strawić.Podobają mi się płytki dołączane ostatnio do Audio .Mogę tam poznać fragmenty płyt których nigdy bym nie zauważył i rozważyć ewentualne kupno, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Dzisiaj mam trochę słuchania: audiofilskie zajawki no 4 ,dwie płyty które otrzymałem za posty od Redakcji oraz mały rarytasik ,który udało mi się kupić dzisiaj w Realu w koszyku przy wejściu za 9,99 Talking Heads 'The Collection"taki the best w wersji koncertowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Słucham właśnie klasyka rocka URIAH HEEP. Płytę kupiłem dzisiaj w MM. W sumie jest na niej 14 kawałków jak Gypsy, Sweet Sugar, Wizard, Question i wiele innych znanych nagrań tej grupy rockowej z przełomu lat 60/70. Ile to już czasu upłynęło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 prawie przez caly dzien sluchalem The Sisters Of Mercy a przewaznie plyte "FLOODLAND". jak dla mnie rewelacyjna plytka. a na wieczorne wyciszenie powedrowala do cd Sade z plyta "Love Deluxe"...coz wiecej napisac...tylko relax!!!pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irasiad Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 Roger Waters-"Amused to deth"-muza i realizacja mistrzostwo świata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 lutego 2008 10 marca premiera remixow plyty "Hourglass" Dava Gahana - juz nie moge sie doczekac!!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczeń54 Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 Witam....czego słucham obecnie...?..wczoraj sięgnąłem..z dwóch półek......na początek poszedł...John Lee Hooker.../Boom Boom...a zaraz potem.....Antoni Dvorak.../ Aus Der Neuen Welt.. ...polecam podobne duety........to zupełnie jak łyk czystej wody po mocnej ciemnej kawie.../ bez podtekstów oczywiście..pozdrawiamuczeń54 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 dzis wszystkiego po trochu. od Vangelisa poprzez J.M.Jarre do Depeche Mode... ostatni dzien odsluchow wzmaka Coplanda wiec troche poszaleje muzycznie oczywiscie pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1970 Napisano 17 lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 lutego 2008 Wczoraj Mozart Requiem a dziś Jesus Christ Superstar. Wileki Post nastraja mnie do słuchania takiej muzyki.polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 21 lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 lutego 2008 Wpadła mi w ręce płyta "Camel"-A nod and a Wink.Nigdy jej nie słyszałem wcześniej.Muzyka ciekawa .Słuchałem jej kilkakrotnie z przyjemnością.Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 lutego 2008 Udostępnij Napisano 22 lutego 2008 Znowu powróciłem do płyty Katinki Wilson "One Life". Trudno się z nią rozstać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 23 lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 lutego 2008 Dziś delektowałem muzyką z płyty The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn w wykonaniu Cocorosie. Jest na niej spora dawka muzyki o działaniu hipnotycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 26 lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 lutego 2008 ja dziś ze względu na zaległy urlop kilka chwil wolnego nie dość,ze siedze cały dzien przed kmputerem to zdążyłem sie zaopatrzyć w mgnieniu oka w moją jedną z ulubionych wokalisteka mianowicieSarah Brightmanz płyty: (najnowszej)Symphonyi jak prawie każda jej płyta .. bardzo mi się podoba...Tym razem postawiło na niezłą mieszankę.. sa mocne kawałki i bardzo spokojne wręcz potulne...leci jej 4 utwór ..płyta osobiście raczej przypadnie mi do gustu )BRAWO! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 28 lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 Może Fono Masterpochwali się co to za Nowe CD? Ja wczoraj słuchałem Smolika tak dla odprężenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Przesłuchałem płytkę Monkey Business kapeli The Black Eyed Peas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczeń54 Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 witam, kolegów obecnych i nieobecnych....ja posłuchałem zbiorowe wykonanie piosenek Jonasza Kofty...trochę poetycznie sie zrobiło. Na płycie miedzy innymi...Śpiewać każdy może, lepiej lub gorzej..ale nie o to....Pamiętacie? kto to śpiewał? ..tak tak ..Jerzy Stuhr..a za mim cała polska..miłego weekendu życzę kolegom......ale nie oto chodzi jak co komu wychodzi... pozdrawiam uczeń54 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 Ponownie po raz...??? Pink Floyd .Kiedy mi się to znudzi?Jaka szkoda że już nie nagrywają wspólnych płyt ,solo żaden z nich nie osiągnął poziomu zespołu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 2 marca 2008 Udostępnij Napisano 2 marca 2008 Teraz przygrywa mi trio Oscara Petersona w składzie z Ray Brownem i Ed Thigpenem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 marca 2008 Udostępnij Napisano 2 marca 2008 Tym razem na "tapecie" Miles Davis "Sorcerer, wyd. Columbia 1993 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 2 marca 2008 Udostępnij Napisano 2 marca 2008 KOD3X "Wyrok" syn dostał na urodziny od kolegów ,nie moje klimaty ale jestem otwarty na wszelkie "brzmienia"i posłuchałem .Niezła realizacja i efekty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Od 15 lat i to codziennie słucham Dire Straits oraz solowych płyt Marka Knopflera. Jest to moje uwielbienie i już. I nigdy mi się to nie znudzi. Nikt poza Markiem nie potrafi tak zrobić aby gitara śpiewała ludzkim głosem. I jeszcze to jakieś nieziemskie ciepło tej gitary.W ogóle mógłbym o tym pisać przez kilka godzin. Mam wszystkie płyty z nimi i nim związane. A poza tym to mój inny repertuar od lat też się nie zmienia: Holly Cole, Patricia Barber, Diana Krall. Niedawno odkryłem Madelaine Peyroux oraz Norah Jones. Ale jednym z moich największych ostatnio "odkrytych" natchnień są płyty Anity Lipnickej i Johna Portera. Szczególnie ta ostania "Goodbye" co niby ma być ich pożegnalna płytą. Lubię po prostu spokojną i ciepłą muzykę. Muzykę z tzw.smaczkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 10 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2008 Dzisiaj chyba raczej przez przypadek wylądowała na talerzu mojego CD-ka płyta Princa "3121" i chociażznam te płytę na wylot ,kolega przywiózł z Londynu jak jeszcze nie była dostępna w Polsce to mam normalnie"odlot". Słuchałem jest ostatnio niecały rok temu na posiadanym wtedy sprzęcie ,wydała mi się niezła chociaż jak to Prince nie przyłożył się za bardzo do realizacji /oceniam na +4/ to na nowym sprzęciesłuchana po raz chyba piętnasty zadziwiła mnie mocno.Być może przyczyną są testowane przeze mnie nowe kabelki głośnikowe Albedo Monolith . Uwielbiam tego genialnego kurdupla Princa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 12 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2008 znalazłam świetny, a praktycznie w ogóle nieznany zespół... nazywają się Two Cent Sideshow i są z Australii - www.myspace.com/thesideshowband polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2008 Cytat znalazłam świetny, a praktycznie w ogóle nieznany zespół... nazywają się Two Cent Sideshow i są z Australii - www.myspace.com/thesideshowband polecam Fantastyczne! O to chodzi! Wszyscy wiemy, że fajne są różne Davis'y, Getz'e, Pink Floyd'y czy inne Cure'y itd. itp. Ich jest jednak łatwo polecać, dlatego gratuluję wynalezienia takiej perełki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2008 tak nawiasem mówiąc próbuję ich trochę rozreklamować w naszym nadwiślańskim kraju Jeśli ktoś ma jakieś znajomości w radiu i jest zainteresowany to proszę o kontakt - Two Cent Sideshow wyślą EPkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts