Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Płyta, której słucham od kilku dni. Szkoda, że DR nie jest wyższy, bo do samej produkcji i rejestracji nie mam zastrzeżeń. A muzyka to mój prywatny mainstream, mimo, że (wstyd przyznać) wykonawcę poznałem dopiero kilka lat temu i wciąż mam tylko ten jeden album. Będę kupował dalej.

Bruce Cockburn - "Breakfast In New Orleans, Dinner in Timbuktu" (1999 r.). Warto zwrócić uwagę na Lucindę Williams w chórkach (4 utwory) i - uwaga - Bena Rileya na bębnach (w kilku jazzujących kawałkach). Producentem jest Colin Linden - bardzo przeze mnie lubiany kanadyjski gitarzysta z kręgu roots / Americana, czyli muzyki pokrewnej temu, co na tej płycie. Tutaj prawie się on nie udziela jako instrumentalista. Gitary to niemal wyłącznie Bruce! :) 

Osoby rozpieszczone audiofilskimi realizacjami mogą czuć niedosyt jakości dźwięku, ale muzykę polecam z czystym sumieniem. :) 

@fp74, @maxredaktor, @Grzesiek202...

Dodałem sobie do posłuchania. Pierwsze cztery utwory przesłuchałem w pracy i spodobały mi się. Wieczorem zapoznam się bliżej z jego twórczością. 

Grazie mille, signore.

10 godzin temu, Rafał S napisał:

Bruce Cockburn - "Breakfast In New Orleans, Dinner in Timbuktu"

Jestem w połowie płyty. Potrafię ją sobie wyobrazić nagraną z większą głębią. Chciałoby się podkręcić na głośniej, żeby wydobyć więcej... ale muzyka bardzo fajna. Widzę, że świetnie się orientujesz w gatunku - nie to, żebym ja wiedział cokolwiek więcej. Ale proszę udzielaj się tu częściej. Przynajmniej (a może nawet i bynajmniej  :)) ja, potrzebuję czasem odskoczni od moich coraz dziwniejszych klimatów, a jakoś audycje W.Manna nigdy mnie nie porywały. 

Tymczasem - wino truskawkowe pod przykrywką Tennessee whiskey 😉

Fajnie to nagrane, bardzo żywo ale widzę czy raczej  słyszę, że więcej wełny w pokoju mi trzeba. Jeszcze więcej 🤨

Trochę klimat podobny do The Messthetics jak ktoś miał okazję się zapoznać z tym jazzem o korzeniach hc/punk🤘!!!!

R-7743287-1447865304-9495.jpg.bb641bfd656ce953b164c060b733686f.jpg

Edytowano przez fp74