Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ciekawa muzyka 🙂  jest też na Tidal i innych. Ale YT też nawet jakość spoko. Fajna ta pani na basie 😉

Napisano

Chromatics - Camera (2018) , przyjemne syntezatory , można by rzec niektóre utwory to klimat twin peaks gdyby nie to iż jeden z kawałków (shadow) został użyty w soundtracku twin peaks @2017 ;)

Polecam sprawdzić czy Wam podpasuje , dla mnie extra klimacik 80/90

cover.jpg

Napisano

Ja polecam Nilsa Lofgrena album nagrany LIVE

Sara K (gitara robi robotę) :D 

i wiele wiele innych , poszukaj na spotify ;)

Osobiście lubię takie aranżacje bo na mej lampie brzmi to niewiarygodnie , jakbym był na koncercie :D

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, Kubakk napisał:

wiele wiele innych , poszukaj na spotify ;)

Ale to właśnie taki wątek słuchasz chwalisz się, nie wiesz to pytasz... a na Spotify kilkanaście czy kilkadziesiąt milionów utworów ciężko przesłuchać wszystko, życia nie starczy 😉

Teraz sprawdziłem ponad 35 milionów piosenek. Zakładając że średnio 2 min każda to jakieś 130 lat słuchania👍

Edytowano przez Inferno
Napisano
2 godziny temu, Inferno napisał:

A może znacie coś z podobnym wokalem takiego spokojnego?

Nie wiem, czy do końca z podobnym i czy wystarczająco (lub za bardzo) spokojne, ale jeśli nie znasz to sprawdź: Elisabeth Karsten, Melody Gardot, Sara Gazarek, Jennifer Warnes, Kari Bremnes, Viktoria Tolstoy, Madeleine Peyroux, Agnes Obel. Może któraś z Pań Ci podpasuje.

Napisano
4 godziny temu, mikoo napisał:

Elisabeth Karsten, 

4 godziny temu, audiowit napisał:

Inferno z całego serca polecam Agnes Obel.

Obie Panie super! Słucham dalej...😊 dzięki

Ta piosenka rozwala system

10ADE3A3-0E78-4187-9C12-4771678130BC.jpeg

Napisano

Polecam wyszukać w TIDAL’u piosenek z tytułem Get Lucky i posłuchac wariacji na temat tej piosenki. Można znaleźć wersje kołysanka, instrumentalna, reggae, rock, wolno szybko itd... fajna zabawa a sam utwór zacny

9D5403AB-D925-4615-BDA2-FF59448B7A3F.png

Napisano
1 godzinę temu, Inferno napisał:

Polecam wyszukać w TIDAL’u piosenek z tytułem Get Lucky i posłuchac wariacji na temat tej piosenki. Można znaleźć wersje kołysanka, instrumentalna, reggae, rock, wolno szybko itd... fajna zabawa a sam utwór zacny

TIDAL działa tak jak SPOTIFY iż można przez PC-ta puścić via dac ? Bo u mnie nie znajduje takiej opcji tylko telefon , i jakiś airplay do ampli KD ... więc lipnie

PS: get lucky mam na winylu , chociaż wolę opowiastkę Morodera z jego starym bitem ;) 

Napisano (edytowany)
Dnia 6.04.2019 o 17:29, Kubakk napisał:

Billie Eilish nowy album When We all fall asleep,Where do We go ? bardzo ciekawe aranżacje , a utwór bad guy przy 1/3 volume 9W lampy powoduje wibracje szyb :D polecam posłuchać

Billie Eilish -  When We All Fall Asleep, Where Do We Go.jpg

Yamaha sobie z tym nie radzi albo moze kolumny Melodiki😂.Drzwi od szafy zaczely wibrowac😂.......W sumie niemal cala plyta dolem miazdzy......

Edytowano przez T Z6
Napisano (edytowany)
14 godzin temu, Kubakk napisał:

TIDAL działa tak jak SPOTIFY iż można przez PC-ta puścić via dac ? 

No tak działa podobnie, wszystkie te portale streamingowe to prawie to samo. Ale Spotify tez może być, ja z tym TIDAL’em tylko dlatego że  Cyrus Spotify nie odtwarza.

😁

Edytowano przez Inferno