Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Rhye - to ostatnio słuchałem, utwór Needed. Byłem przekonany że to śpiewa kobieta, zasugerowany chyba okładką płyty, hehe.  Ale potem zobaczyłem na YT faceta w takim sweterku z lisem i padłem 😂  

Muzyka OK do relaksu.

Napisano (edytowany)

Rodrigo y Gabriela - dwie gitary (akustyczne/klasyczne? , nie wiem). Ale za to fajnie brzmią, jak ktoś lubi struny. Nie jestem fanem latynoskiej muzyki ale ten duet aż tak bardzo w tą strone nie brzmi (no, chwilami) . Grają nawet Metallica, Dave Brubeck Take5 i inne kawałki w ciekawych aranżacjach. 

Ten drugi kawałek tylko na Qobuz widzę:

Screenshot_20190601_192417.jpg

Screenshot_20190601_193256.jpgT

Edytowano przez Gość
Napisano

Jeszcze raz, nawiązując do wczorajszego wpisu, bo dopiero znalazłem i nie mogę się powstrzymać żeby tu nie wkleić 😉

Dla mnie bomba. 

Napisano

O Metallica jest setki filmów, jak mi się uda znależć to obejrzę bo lubię. Zobacz na YT jak syn Roberta- Tye Trujillo wywija na basie, nawet z Korn.

Jaki ojciec taki syn 😉

Napisano

Klimatyzator szumi, a w CD-ku plumka...😎😎

1.thumb.jpg.021c161dbf670c5c2fb452eb3e66eb32.jpg

2.thumb.jpg.447d3abfdcbd4bdab86c5511ded57382.jpg

Świetny koncert z uwagi na to jak Sojka wchodzi w interakcję z publicznością, chwilami robiąc z tego niezłe show😊

Ponadto cała sala uskutecznia dobrą śmiechaweczkę z wykonanwcą kiedy ten gada od rzeczy😉

• 3 weeks later...
Napisano

Bardzo fajny bit , przypomina lekko lata 90-00 ;)  taka muza przyjemnie brzmi także na lampie

Nocnego Kochanka też polecam np. Randka w Ciemność , taka PL "parodia" zalatująca iron maiden :D

Napisano
11 minut temu, Kubakk napisał:

Nocnego Kochanka też polecam np. Randka w Ciemność , taka PL "parodia" zalatująca iron maiden

Kiedyś byli bardziej "poważni" jako Nemesis, a później Night Mistress. Wprawdzie nie moje klimaty, ale chłopaki pochodzą z miasta w którym mieszkam, dlatego im kibicuję :)

Napisano

A ja dziś spędziłem dzień przy muzyce zespołu Carbon Based Lifeforms. Dość mało znana w Polsce elektronika ze Szwecji. Idealnie mi się zgrała z pogodą za oknem :) Jeśli ktoś lubi spokojne elektroniczne granie a do tej pory nie słuchał tych gości, to polecam spróbować.

Napisano

Jazz Band Młynarski-Masecki - nowa płyta z przedwojennym polskim jazzem - "Noc w wielkim mieście"

Wczoraj byłem na ich koncercie z materiałem z tej płyty. Powiem tyle najwyższa klasa i wirtuozeria!

Polecam. 20 lipca grają w Krotoszynie.

Napisano

Pierogi są spoko 😋

A mnie się dziś przypomniało, lata temu na kasecie jeszsze miałem. Świetny album,  kawałek "Surprise You're Dead" - mój ulubiony (tylko musi być głośno 😉

Screenshot_20190714_171749.thumb.jpg.efb9d2803dc4d7c69f7293596f808f73.jpg

Napisano (edytowany)

Jean Michele Jarre , fajnie muzyka lata po pokoju , a mnie się przypomina dawny program komputerowy Joystick , prowadził K. Kaczor i te melodie leciały :)  

Front.jpg

03.jpg

Edytowano przez Kubakk