Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 579
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Zawczasu dowiem się jak podłączyć ten sprzęcik , teraz będę podłączał głośniki na dwa kable , wcześniej próbowałem na cztery i wiem jak podłączyć , ale jak podłączyć dwa to nie ma pojęcia.
Zdjęcie podglądowe , proszę o dorysowanie żółtym oznaczyłem czarny dla lepsze widoczności.

Napisano
Nic nie trzeba rysować.
1. Obojętnie, sekcja A, lub sekcja B (WYBIERZ JEDNĄ Z NICH, JEDNĄ !!!).
2. Masz tam kanał L=LEFT i R=RIGHT.
3. Kolumnę z lewej strony podłączasz do LEFT (kolorami, jak w kolumnie, czarny do czarnego, czerwony do czerwonego).
4. Kolumnę z prawej strony opdłączasz do RIGHT (kolorami, jak w kolumnie, czarny do czarnego, czerwony do czerwonego)

Działa !

Edit : Dla pewności :

DSC01446.jpg

Napisano
A najlepiej kabelki od strony kolumn odizoluj więcej i przepuść przez dwa zaciski a zworki (blaszki) wyjmij.
Jak to zrobić narysowałem.
I pamiętaj jak idą napisy na kablu (kończą się od strony kolumn). Z tej strony odizoluj więcej.

DSC01446.jpg

Napisano
Końcówki może i wyglądają "profesjonalniej", ale to nie znaczy, że tak dobrze wpłyną na dźwięk. Ja też proponuję abyś to tak zostawił. Pamiętaj o tym tylko by raz na jakiś czas dokręcić (z czuciem) zaciski, bo mogą się luzować.
Napisano
Kurde ciągle nie ma wzmacniacz , czeka na jakieś tranzystory, jeśli do piątku nie zrobi to zabieram go od niego .
Myślę, że 14 dni powinno wystarczyć na naprawę takie wzmacniacza...
Napisano
A co Co zmieni gdy weźmiesz uszkodzony wzmacniacz?
Znowu będziesz szukał kogoś, kto naprawi - a serwis i tak Cię skasuje za rozpoznanie usterki.
Zadzwoń do nich i spróbuj pogadać/pogonić...

Pozdrawiam
Napisano
MAreve nie szalej. W serwisach różnie bywa. Zdajesz chyba sobie sprawę, że ludzie tam zamawiają części partiami. Mój znajomy elektronik jeździ na giełdę co dwa tygodnie w niedzielę i nic nie poradzisz. Ale niezawodność gwarantowana. Poczekaj icon_wink.gif.