Majtek2013 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 A dlaczego tylko cztery banany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 5 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Pewnie w amplitunerze miał inne wejścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Eeee. Te banany są na jednym kablu. No ale skoro kable dostałeś w cenie kolumn to darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 5 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Heh nie nie , są na dwóch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Gość był zdesperowany i w nerwach wyrywał kable ze sprzętu. Reszta bananów została we wzmaku . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Hmm. Przecież są na szarym kablu a nie ma ich na niebieskim... PS. A tutaj poszukiwana przez Ciebie "Selekcja" z darmową dostawą do salonu empik:http://www.empik.com/selekcja-obywatel-g-c,265768,muzyka-p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Sonic Link robił porządne niedrogie kable. Teraz firma o ile się nie mylę wypuszcza kabelki pod nazwą Black Rhodium.A nie ma tam napisane jaki to model, tylko Sonic Link?Z wyglądu bardzo ładne te Tannoye, choć KEFom też niczego nie brakuje. Ciekawy jestem porównania i Twojej opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Cytat Dokładnie mi nie powiedział, ale domyślam się, że spaliłem dwie końcówki, ponieważ miałem ustawioną sekcję A i grał tylko jeden głośnik . Czyli naprawa dwóch końcówek wyniesie mnie 150 zł. Czy dwie, czy jedna to akurat sprawa drugorzędna. Chodziło tylko o to, że skoro zaśpiewali 150zł to pewnie w domu można to było za kilkanaście zł załatwić, ale to trzeba wiedzieć co jest co, mniejsza z tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 5 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Oznaczenie kabli to AST200.Jak będę odbierał wzmacniacz to o wszystko wypytam:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Ogólnie sama wymiana końcówek mocy, może nie należałaby do najtrudniejszej operacji. Po pierwsze, to trzeba by było dobrać identyczne, mieć lutownicę i pewną rękę. I sporo cierpliwości . Trzeba też być pewnym, czy tylko to jest do wymiany... To nie operacja dla kogoś, kto kompletnie nie ma o tym pojęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 Z tym dobieraniem to ja bym się tak nie rozpędzał, ale reszta się zgadza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 marca 2014 Udostępnij Napisano 5 marca 2014 AST 200 kosztował kiedyś 30zł/metr. Dziś pewnie byłby droższy. Jest to dobry, dość zrównoważony kabel, nieco ocieplony, o niezłej precyzji i dobrej przestrzenności. Dobre oddanie kontrastów dynamicznych i lokalizacja źródeł pozornych. Niskie tony nieźle kontrolowane z dobrą definicją. Brzmienie swobodne i muzykalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 O to nie są takie najgorsze Pierw podłącze zwykłe kable a z czasem te lepsze, żeby po prostu słyszeć różnicę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Jest większa szansa na usłyszenie różnicy, kiedy przesiadasz się z lepszych na gorsze, więc może Twoje założenie jest nie najlepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Jest dokładnie tak jak piszesz Pacio94. Ja też tak mam. Wpięcie w system lepszego jakościowo (oczywiście pasującego brzmieniowo)elementu (choćby kabli) przyjmuję jako coś naturalnego i nieraz wydaje mi się, że w sumie poprawa jest minimalna, często niewarta wydanych pieniędzy. Dopiero po dłuższym odsłuchu i zauważeniu ważnych rzeczy, których się wcześniej nie słyszało, albo uświadomieniu sobie większej muzykalności, płynności nowego elementu powrót do starego jest niemal niemożliwy. Coś już w tym dźwięku drażni, uwiera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Czyli na start podłączam lepsze kable , tylko musiałbym dokupić te tulejki , czy nie są one konieczne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Jakie tulejki? Chodzi Ci o wtyki bananowe? Jeśli da się podłączyć do kolumn bez ich użycia, to lepiej je odkręć. Nie są konieczne.Od strony wzmacniacza i tak nie włożysz bananów, bo jego zaciski chyba ich nie przyjmują?To chyba nie są kable kierunkowe, ale ja mam taką zasadę, że podłączam zawsze w ten sposób jak biegną napisy. Czyli początek napisu od strony wzmacniacza a koniec od strony kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 No nie musisz jak nie chcesz. Możesz podłączyć gołe kable do gniazd wzmacniacza, nawet lepiej. Ja nie jestem pewien jakie tam są gniazda. Być może sprężynkowe, więc banany odpadają. I jeżeli będziesz chciał założyć końcówki, dla wygody w podłączaniu kabli, to będziesz musiał kupić końcówki typu szpilka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Gniazda we wzmacniaczu są zakręcane, ale chyba nie przyjmują bananów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 No nie przyjmują, właśnie sprawdziłem. Pozostaje podłączenie gołego kabla, więc kable trafiłeś jak na zamówienie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Heh wszystko zgodnie z planem , także odkręcę końcówki bananowe . Rzecz jasna przed samym podłączeniem wrzucę zdjęcie jak to zostało podłączone . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 Koniecznie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 6 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2014 No ale to jeszcze niestety muszę czekać do następnego tygodnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 marca 2014 Udostępnij Napisano 6 marca 2014 No, to cena za brak uwagi na lekcjach fizyki i brawurę Oby cierpliwość została nagrodzona brzmieniem, a lekcja wykorzystana właściwie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 7 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2014 W moim przypadku dominowała brawura:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts