zieluwid Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Może nie tyle brawura, co niecierpliwość i niewielki brak wiedzy. Tak czy inaczej, jakby napisał Czesiu : ,, Jezt Bóba,, .Czekam na wiadomość jak sprzęt wróci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 7 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Zawczasu dowiem się jak podłączyć ten sprzęcik , teraz będę podłączał głośniki na dwa kable , wcześniej próbowałem na cztery i wiem jak podłączyć , ale jak podłączyć dwa to nie ma pojęcia.Zdjęcie podglądowe , proszę o dorysowanie żółtym oznaczyłem czarny dla lepsze widoczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 Nic nie trzeba rysować. 1. Obojętnie, sekcja A, lub sekcja B (WYBIERZ JEDNĄ Z NICH, JEDNĄ !!!). 2. Masz tam kanał L=LEFT i R=RIGHT.3. Kolumnę z lewej strony podłączasz do LEFT (kolorami, jak w kolumnie, czarny do czarnego, czerwony do czerwonego).4. Kolumnę z prawej strony opdłączasz do RIGHT (kolorami, jak w kolumnie, czarny do czarnego, czerwony do czerwonego)Działa !Edit : Dla pewności : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 7 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2014 I właśnie tak bym podłączył dzięki za rozrysowanie Będę musiał końcówki obrać z izolacji bo są za krótkie , i jeden plus zaizolować bo jest delikatnie nacięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 marca 2014 Udostępnij Napisano 7 marca 2014 A najlepiej kabelki od strony kolumn odizoluj więcej i przepuść przez dwa zaciski a zworki (blaszki) wyjmij. Jak to zrobić narysowałem.I pamiętaj jak idą napisy na kablu (kończą się od strony kolumn). Z tej strony odizoluj więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Dzięki , tak zrobię Mam nadzieję , że jutro już będzie wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Niestety, ale pewnie dopiero pojutrze . Chyba, że ktoś znajomy Ci go naprawia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 marca 2014 Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Cytat Mam nadzieję , że jutro już będzie wzmacniacz W niedzielę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 8 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2014 Pff .. pojutrze , masz rację !:DKable do głośników podłączone, kilka zdjęć podglądowych: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 10 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Z czasem na pewno będę chciał kupić końcówki , ponieważ nie wygląda to zbyt profesjonalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Tam raczej nikt nie będzie zaglądał, więc możesz tak zostawić. A jak sprawa ze wzmacniaczem, będzie jakiś teścik sprzętu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 10 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Jeszcze niestety nic nie wiem, ale mam nadzieję , że się odezwie dziś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Końcówki może i wyglądają "profesjonalniej", ale to nie znaczy, że tak dobrze wpłyną na dźwięk. Ja też proponuję abyś to tak zostawił. Pamiętaj o tym tylko by raz na jakiś czas dokręcić (z czuciem) zaciski, bo mogą się luzować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Czy ta płytka, do której są mocowane zaciski na kable w kolumnach jest plastikowa? Pytam, bo jeśli jest metalowa to nie możesz tego tak zostawić, bo się może znowu zewrzeć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Raczej to plastik, ale upewnić się nie zaszkodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 10 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Ta czarna płytka jest plastikowa, dla pewności: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Więc nie ma ryzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 10 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Wzmacniacz będzie dopiero na czwartek/piątek bo czeka tam na jakieś elementy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 marca 2014 Udostępnij Napisano 10 marca 2014 Może to i lepiej. Czasami poniedziałki bywają pechowe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 11 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2014 Heh kto wie Dotarły do mnie zaginione podstawki pod kolce : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 12 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2014 Kurde ciągle nie ma wzmacniacz , czeka na jakieś tranzystory, jeśli do piątku nie zrobi to zabieram go od niego .Myślę, że 14 dni powinno wystarczyć na naprawę takie wzmacniacza... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 marca 2014 Udostępnij Napisano 12 marca 2014 I co zabierzesz nienaprawiony? Może rzeczywiście czeka na części? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 marca 2014 Udostępnij Napisano 12 marca 2014 A co Co zmieni gdy weźmiesz uszkodzony wzmacniacz?Znowu będziesz szukał kogoś, kto naprawi - a serwis i tak Cię skasuje za rozpoznanie usterki.Zadzwoń do nich i spróbuj pogadać/pogonić...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 marca 2014 Udostępnij Napisano 12 marca 2014 MAreve nie szalej. W serwisach różnie bywa. Zdajesz chyba sobie sprawę, że ludzie tam zamawiają części partiami. Mój znajomy elektronik jeździ na giełdę co dwa tygodnie w niedzielę i nic nie poradzisz. Ale niezawodność gwarantowana. Poczekaj . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 13 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2014 Ciągle czekamy Dotarł do mnie Blu tack , głośniki przymocowane Minus jest taki, ze mam krzywą podłogę i gibią mi się całe standy:D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts