zieluwid Napisano 28 listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 listopada 2014 Daj sobie z nimi spokój. Za takie pieniądze możesz kupić Dali 350. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 28 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2014 Cytat Daj sobie z nimi spokój. Za takie pieniądze możesz kupić Dali 350. No właśnie nastawiłem się na Dali i zapominałem o cierpliwości a nie zapłacę 1400 za 450 z drugiego końca Polski. Wiec tak se czekam i poszukuje a święta za pasem i jak znam moją zdolność finansową to zamiast kolumn karp będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 6 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2015 No to temat zamknięty. Kupiłem dziś Dali 505. Bardziej kupowałem sercem niż głową i nie jestem z siebie zadowolony. Cóż, oby grały jak najdłużej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 lutego 2015 A ile zapłaciłeś za te Dali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 7 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2015 700 a kupiłem, je bo były na miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 lutego 2015 Cena nie najgorsza. I co dalej planujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 8 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 Na razie posłucham ich a i tak będę rozglądał się za czymś z esa (vivace, ostinato) lub dali 450 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 8 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 Chciałem zakupić polecane przez Zieluwida kable Alphard Da Vinci i du.a nigdzie ich nie mogę znależć. Wymyśliłem sobie, że chcę kupić przewody o grubości 2x2,5 mm skręcone w jednym oplocie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 No to kup 4mm przekroju. Ja mam takie jako zapasowe, grają bardzo fajnie. bedą miały pełniejsze niższe tony od tych o mniejszym przekroju.http://alphard.pl/component/page,shop.prod...emart/Itemid,6/Ale znalazłem też 2,5 mm jeśli chcesz http://www.wires.pl/product-pol-2432-ALPHA...y-2x2-5mm2.htmlESA Vivace i Ostinato grają dość różnie. Jak już wcześniej pisałem. Jeśli nie czytałeś, to polecam:http://www.highfidelity.pl/artykuly/0603/esa.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 8 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 Cytat http://www.wires.pl/product-pol-2432-ALPHA...y-2x2-5mm2.html To widziałem, ale nie są dostępne a tu tylko sprzedaż hurtowa Cytat http://alphard.pl/component/page,shop.prod...emart/Itemid,6/ Co do esa to niestety nie mam gdzie posłuchać. Gdy trafią się gdzieś w pobliżu to postaram się to uczynić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 O cholewa, umknęło mi że kupiłeś 505-tki. Cena bardzo atrakcyjna. Jak stan kolumn (techniczny i wizualny, jakieś uszkodzenia, rysy itp) ? Czekam tez na Twój opis wrażeń odsłuchowych. Skrobnij parę słów.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 9 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2015 Technicznie wszystko ok. Wizualnie - jedna z kolumn musiała dostać od góry trochę wody i lekko wybrzuszyło się na łączeniu góry z frontem (z bliska troszkę widać) i to zaakceptowałem. W kolumnach tych z frontu jest jakiś plastik (bardziej jak cerata i on też miejscami odchodzi - tego nie dostrzegłem i nie zaakceptowałem . Poświęcę im troszkę czasu i będą znów przyzwoicie wyglądać.Wrażenia słuchowe... nie mam przewodów a Da vinci wydają się być nieosiągalne. Może podrzucisz jakiś pomysł?A bardziej serio kupiłem głośnik, postawiłem i jestem poza domem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Sam przez ostatnie dwa miesiące "modliłem" się nad zmianą kolumn w drugim systemie i prawie kupiłem Dali uznając je (np.450-tki) za "bezpieczny" wybór,tj.może nie będzie audiofilskiego wyrafinowania ale za to przyjemna średnica i basior jak należy. Dali 505-tki też brałem pod uwagę jako opcję tańszą od Dali 450,dlatego jestem ciekaw Twoich spostrzeżeń,Chilli.Najlepiej jakbyś kupił jeszcze tego Luxmana co też rozważasz i co też o nim myślałem to będzie komplet i przyjadę posłuchać Nie no,żartuję,nie wpraszam się,do Łodzi daleko Zamiast Dali zaszalałem i kupiłem Audio Academy.Myślałem że jak kupię wreszcie kolumny to się trochę uspokoję z przeczesywaniem sieci a tu masz,teraz szukam na co by tu wymienić wzmacniacz:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Cytat nie mam przewodów a Da vinci wydają się być nieosiągalne. Alphardy da Vinci o przekroju 4mm2 są dostępne tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strim Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Miles przeczesywanie sieci nigdy się nie kończy... tego wirusa nie ma jak się pozbyć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 10 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Cytat Alphardy da Vinci o przekroju 4mm2 są dostępne tutaj. Cholercia, a ja nie znalazłem DziękujęJuż zamówione. Przy okazji dowiedziałem się (dla mnie to nowość) że firma już nie istnieje, więc nowych dostaw nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 10 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Cytat .Najlepiej jakbyś kupił jeszcze tego Luxmana Póki co luxman poczeka, choć to jego wina bo l 410/430 mają ceny w okolicy 800do 1000zł Z resztą on i tak miał iść do sypialni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Cytat Miles przeczesywanie sieci nigdy się nie kończy... tego wirusa nie ma jak się pozbyć... Fakt,robota leży a ja się miotam po serwisach aukcyjnych. Wymyśliłem że chcę mieć wzmacniacz łączący klimat mojej Elektry E10 z wydajnością elektrowni. Nawet ciekawie wygląda dostępny Thule IA 100. Drugi wariant to rezygnacja z elektrowni na rzecz klasy A,a konkretnie Musical Fidelity A2. Wiem że klasa A ma wady,ale można powiedzieć,że wybrał bym badawczą drogę. Warto chyba poznać klasę A na własnej skórze,jak się człowiek chce rozwijać.Chilli,nie miej mi za złe że wpakowałem się w Twój wątek,ale tematów od groma to nie będę zakładał nowego dla paru dygresji natury ogólnofizoloficznej Zwłaszcza że u Ciebie tak miło i kulturalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strim Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Przyznam Ci się że sam rozmyślam nad klasą A, co prawda i w tym przypadku wpadasz w elektrownię, ale od strony rachunku za prąd Przeważa to że tą powszechną digitalizację w nagraniach trzeba czymś zmiękczyć wiec albo lampa albo A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 U mnie to trochę mało logiczne o tyle,że lampa jest w drugim systemie. Dlatego chciałem elektrownię,dla równowagi. Jednakże stereotypy swoje a brzmienie swoje. Na pewno dwa systemy zagrają całkowicie inaczej. Jak mam do końca życia myśleć o klasie A to chyba prościej i zdrowiej kupić i wypróbować. W sumie ten MF A2 - o ile wierzyć opiniom- za muła nie uchodzi. Dodatkowy plus jest taki,że obudowa taka jak w Elektrze,może żona nie zauważy że podmieniłem wzmaki No chyba że sprawdzi stan konta. Wtedy to już raczej sprawa się rypnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strim Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 Jestem pewny że wcześniej czy później będzie twój a z żonami no cóż moja podliczyła stan swojej biżuterii prównała z audio i była draka Ale z lampowców jeszcze tego nie masz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 11 lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 lutego 2015 O mamo,ostatni raz widziałem takie ustrojstwo w filmie Akademia Pana Kleksa. (W sumie to by fajna nazwa dla rodzimej firmy audio była. Skoro importujemy produkty nazywające się np.Mark Levinson,to co by szkodziło wyeksportować dla równowagi trochę wzmacniaczy albo kolumn Made in Poland pod marką "Ambroży Kleks"?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 lutego 2015 Z taka nazwą , to wyłącznie eksport . W Polsce nic by się nie sprzedało. A za granicę lepiej sprzedawać z nazwą taka jak Kruger & Matz , Ancient Audio czy Amplifon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 12 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2015 Przewody już są i na sam koniec tak, żeby temat nie umarł Zakończyć je banankami czy zaciskami?Poza estetyką i funkcjonalnością przy jakimś wypinaniu kolumn to chyba nie ma znaczenia przy sprzęcie klasy budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 lutego 2015 Jak zakończysz banankami (i termokurczem dookoła), to nie będą śniedziały i wygoda przy wielokrotnym wkładaniu i wyjmowaniu.Degradacja dźwięku będzie dość mała...Trudno powiedzieć, czy lepsze będą jedynie skręcane czy lutowane (jeżeli będziesz lutował - to jakąś porządniejszą ceną z dodatkiem srebra, a nie byle czym), bo są różne preferencje Co rozumiesz przez "zaciski"? Widły czy coś jeszcze innego?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts