lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 40 minut temu, ITI SERWIS napisał: jakiej jakosci sygnał trafi do DAC Współczesne telewizory w większości przypadków konwertują sygnał audio do 48kHz. Wyjście optyczne dostanie więc już przetworzony sygnał PCM. Taki też trafi do zewnętrznego DACa. Nawet jeśli apka Tidala pokazuje Ci inną częstotliwość próbkowania, to TV i tak zrobi swoje i przemieli wszystko do 48kHz Edytowano 2 godziny temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
ITI SERWIS Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 1 godzinę temu, lpomis napisał: Współczesne telewizory w większości przypadków konwertują sygnał audio do 48kHz. Wyjście optyczne dostanie więc już przetworzony sygnał PCM. Taki też trafi do zewnętrznego DACa. Nawet jeśli apka Tidala pokazuje Ci inną częstotliwość próbkowania, to TV i tak zrobi swoje i przemieli wszystko do 48kHz BARDZO DZIĘKUJE ZA WYJAŚNIENIE Pozdrawiam TAk przypuszczałem Ja TV uzywam tylko do filmu A streamera do TIDAL ale byłem ciekaw czy takie połaczenie cos wniesie DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts