1Ender Napisano 4 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 (edytowany) Caspian 2300 zł LINK @Matifcb Proszę bardzo ? Zwory do wymiany na dzień dobry na jakieś miedziane OFC. Edytowano 4 grudnia 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 4 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2018 czyli da sie cos brzydszego niz audiolab znalezc fajnie bede sie rozgladać moze za jakimis jeszcze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Cały czarny bardziej mi się podoba ? Cały czarny bardziej mi się podoba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 (edytowany) Myślę że jeśli chcesz więcej basu i niżej schodzącego to lepszym wyjściem było by rozbudowanie systemu o dobry subwoofer niż zmiana wzmacniacza. Edytowano 5 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 Tak zdecydowanie uważam, że powinieneś przetestować przy najmniej inne wzmacniacze. Audiolab należy do skrajnie analitycznego brzmienia. Powinieneś spróbować coś z drugiej strony "mocy" i wtedy stwierdzić czy problem leży po stronie kolumn czy wzmaka. Druga sprawa to akustyka. Jeśli bas jest słaby na różnych wzmacniaczach może być to problem leżący w tej kwestii. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 no nastawilem sie na taki velodyne CHT8Q albo CHT10Q dzialalby sobie i na przyszlosc byl tez napewno pomocny... tylko ze w calym necie znalazlem tylko z ebaya z USA.. to wysylka tam za CHT 8Q 100$ za sprzet i 100$ shipping i nie wiadomo jak to w praktyce wyglada nawet ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 + mogą naliczyć cło. Tego nie wiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 5 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2018 ale tylko amerykanie maja je jeszcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 Serio w całej Polsce nie ma nowego/używanego subwoofera który by Cie zadowolił? Tylko ten model? Słuchałeś go? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 6 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2018 tak u kolegi sluchalem i sie przekonalem do niego i szczerze bym go chcial.. bede polowac i dam znac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 udalo sie wylapac w super stanie. Sprzedawca rzeczowy. Kupilem za 1700 PLN uzywke Velodyne CHT-10Q taki jak chcialem. Pojutrze do mnie dojdzie jakim to kablem mam podpinac ? bo rozumiem ze do wzmacniacza podpinam go kablem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Jeśli nadal masz Audiolaba 8000S to subwoofer podłączysz do niego pod wyjścia pre out kablem 2 RCA z obu stron. Druga opcja to podłączenie kablami głośnikowymi. Do tego najlepiej użyć przewodów głośnikowych o małym przekroju, równolegle z kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 tak nadal mam Audiolaba. Czy roznica w tych kablach na moim poziomie bedzie wystepowac ? podejrzewam ze RCA to tansze rozwiazanie a przewody glosnikowe to drozsze rozwiazanie? ja jestem zdania zeby robic to raz a dobrze ale i nie wywalac kasy w bloto jesli roznicy co do jakosci nie ma znacznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Jedno i drugie rozwiązanie może być tanie. RCA powinny być dobrze ekranowane i nie muszą być bardzo wyrafinowane. Podłączenie wysokopoziomowe można zrobić kablem telefonicznym. Użycie do tego celu przewodów o dużym przekroju jest wręcz niewskazane i nie musi to być przewód wysokiej jakości. Dwie cienkie zły solid core powinny być dobre do tego celu. Tym przewodem nie płynie duży prąd. Pełni on rolę przewodu sygnałowego o wyższych napięciach. Zwykle zaleca się podłączenie kablami RCA. Rel zaleca do swoich subwooferów podłączenie wysokopoziomowe. Najlepiej wypróbować obie opcje i wybrać lepszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 wydaje mi sie ze zostane przy RCA. Mowisz zeby koniecznie kupic 2RCA-2RCA ? widze ze na allegro jest nawet kategoria kabli "do subwooferow" i tez sa rozwiazania 1RCA-2RCA, stad moje pytanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 1RCA-2RCA odpada bo nie masz wyjścia z wzmacniacza mono na sub, a zwieranie kanału lewego z prawym na wyjściu z preampu jest kompletną bzdurą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 1-1 RCA tez odpada tak ? dziekuje ci za podpowiedzi. Dla Ciebie moga one byc kompletna bzdura a dla laika jak ja niekoniecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Nie szukaj tu kabla do subwooferów. Kabel tego typu o odpowiedniej długości powinien wystarczyć: https://allegro.pl/kabel-2x-rca-2x-rca-unitek-premium-1-5m-i7714221286.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 31 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-2-rca-2rca-prolink-futura-slim-2m-6652467964?fromVariant=6652467964 https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-2-rca-2xrca-cinch-audio-wireway-2m-5660265778 ja szukalem 2m kabli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2018 Te też mogą być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 1 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 23 godziny temu, MobyDick napisał: 1RCA-2RCA odpada bo nie masz wyjścia z wzmacniacza mono na sub, a zwieranie kanału lewego z prawym na wyjściu z preampu jest kompletną bzdurą. Hej trochę sobie czytałem żeby się doedukowac. Czy ja aby nie mam w Audiolabie 2 pre-ampy i bez problemu podłącze np taki kabel https://m.sklep.rms.pl/melodika-mdswy20-kabel-do-subwoofera-typu-y-rca-2xrca-purple-rain-2m?from=listing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 (edytowany) Taki kabel Y stosuje się gdy masz wyjście 1 RCA w wzmacniaczu na subwoofer i chcesz podłączyć do obu RCA w subwooferze. Edytowano 1 stycznia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 1 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 (edytowany) w sensie lepszym rozwiazaniem jest kabel 2-2 twoim zdaniem niz taki 1-2? PS nie wiem czy pamietasz z poprzednich stron jak u mnie rozstaw w pokoju wygladal ale polecales mi suba w miejsce gdzie kabla mi starczy 1m w zupelnosci bo sub bedzie praktycznie obok wzmacniacza. Edytowano 1 stycznia 2019 przez Matifcb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2019 Dobrze jeśli kabel jest możliwie krótki. Jednak może przydać się możliwość eksperymentowania z innymi położeniami subwoofera. W przypadku który masz mogą wchodzić w grę wyłacznie 2 przewody RCA z obu stron zakończone takimi samymi wtyczkami, druga opcja to kable głośnikowe. Połączenie obu kanałów może prowadzić do większego lub mniejszego mieszania obu kanałów w reszcie systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Napisz do nas to Ci zrobię dobrą cenę na dobry kabelek. I sobie sprawdzisz go w domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts