mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Witam. Kupilem nowy pendrive "GOODRAM 32GB specjalnie pod Denona dcd 720 ae, aby odtwarzac mp3. Czyta szybko i wszystko, jednak jest pewien problem. Co 6-7 utworow w trakcie odtwarzania potrafi wprowadzic jedno sekundowa cisze w piosence. Po prostu przerywa granie w srodku utworu na sekunde i gra dalej. No jest to niedopuszczalne. Na dwoch innych pendrive'ach "NO NAME 4 GB i 8GB" Odtwarza idealnie, jednak potrzebuje 32.lub chociaz te 16GB.Mam prosbe , jezeli ktos z forumowiczow uzywa do tego denona pendrive'a 16gb, 32gb lub 64 gb i nic sie nie zacina to czy mozecie podac firme i model, a najlepiej linka, abym wiedzial jaki to konkretny egzemplarz?Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 A masz taki sam system plików (FAT, NTFS...) na wszystkich pendrivw'acg? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Dokładnie sprawdz system zapisu plików. Czy czesto przeskakujesz mieczy utworami? 720 nie jest demonem predkosci wiec daj jej zbuforować pomięć.Daj znać czy formaty dysku pomogły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Dzieki za odpowiedzi Na wszystkich mam system plikow fat32. Formatowalem jeszcze raz i nic nie pomoglo. Zmienialem nawet wielkosci alokacji przy formatowaniu , nic nie pomoglo. Te dwa mniejsze czyli 4Gb i 8Gb chodza idealnie , a ten nowy zakupiony niestety nie. Oczywiscie jest on sprawny , ale akurat w Denonie ma taka "wade". Wystepuje ta "wada" niezaleznie czy leci caly album bez przelaczania piosenek , czy tez jak przelaczam. W instrukcji wyczytalem , ze Denon moze nie czytac poprawnie wszystkich penow dlatego pytam sie tu , czy ktos uzywa wiekszego i jezeli tak i komus dziala idealnie to tez bym taki zakupil, nie chce znow wydac kasy na cos co nie zadziala Dokladnie mam taki : http://allegro.pl/pendrive-32gb-goodram-pi...5089254386.htmlAby bylo jasne, powtorze iz dziala on idealnie, tylko z tym odtwarzaczem cd ma problemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Może spróbujesz na innym modelu tej samej pojemności albo na 16GB?Wystarczy nawet pożyczyć takie pendrivy od znajomych na 1 dzień i już będziesz więcej wiedział...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Chętnie spróbuję, ale nie chcę kupować w ciemno, gdyż już mam 3 peny:) Pytałem się po znajomych , każdy ma akurat max 8gb hehe. Co za pech. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Sugeruję pena firmy Adata ud( mikoro, wykończenie ala diament)Z 3 powodów, nie wystaje( bezpiecznie), jest bardzo szybki- przechodzi test nagrywania na usb w tv( większość się nie nadaje), dobra firma.Pliki błyskawicznie się nagrywa, a w odtwarzaczu odczyt jest błyskawiczny, bezbłędny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Super. O to mi chodzilo. Prosze potwierdzic czy chodzi o taki model? http://allegro.pl/adata-nano-micro-ud310-3...5816545147.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Dokładnie z tym że ja mam 16Gb i ze 130 albumów i jeszcze sporo wolnego miejsca. Generalnie gram z płyt. Drugi mi śmiga w tv bo jako jedyny na samsungu przeszedł przed nagrywaniem test szybkości.(Przetestuj, a może kup jeden 16 czarny na zagraniczne albumy, a drugi 16 czerwony na polską muzę ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Z tymi kolorami to super pomysl, nawet tak zrobie ;} Jeszcze tylko jedno pytanie. Sa dwa modele Ud310 i Ud311 gdzie pierwszy jest pod usb 2.0 a drugi pod 3.0. Moge sie dowiedziec jaki masz model? To oznaczenie jest napisane na pendrive (ale to juz wiesz napewno ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 No właśnie kupiłem 2 lata temu ud310 tzw. 2.0 a od wszystkich moich 8 penów jest szybszy od 4( god-ram)do nawet 8 razy(no name).Co dobrze świadczy o marce i modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Super, dzieki wielkie za pomoc. Jutro zamawiam Pozdrawiam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 lutego 2016 Czasem te szybsze pendrivy są bardziej kapryśne w urządzeniach audio. Nie jest to zasadą. Dobrze by było aby pen miał dużą szybkość zapisu i współpracował dobrze ze sprzętem który mamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 7 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2016 Mam rowniez takie same zdanie dlatego wolalem nie ryzykowac i zakupilem wersje 2.0. Zreszta w tym przypadku predkosc usb 3.0 jest mi zupelnie nie potrzebna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 11 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2016 Peny doszly. Wszystko pięknie hula. W końcu jak są utwory ponumerowane np. od 0 do 10 to włączają się po kolei, no i nic nie przerywa. Na całej mojej reszcie penów utwory w folderach odtwarzały się chaotycznie, np pierwszy utwór to nr. 9 a ostatni to nr.1.Dzięki Panowie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 lutego 2016 Fajnie, że technicznie działa jak powinno. Gabartowo też fajny. Swoją drogą żeby ,,prosty" pendrive tak bałaganił dane. Lepiej mieć go może tylko do muzyki i nie wyjmować, niż trzymać jakieś dziwne programy i inne dane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts