Maslany95 Napisano 14 lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 lutego 2016 Witam wszystkich, Mam okazję kupić kolumny Altus 110 w dość okazyjnej cenie (200zł za 2). Z tego co mówi właściciel, kolumny grają, nie trzeszczą, pudła w ładnym stanie. Zastanawia mnie bardzo, co za niskotonowce tam siedzą? Czy po samym zdjęciu jesteście mi w stanie powiedzieć, co tam siedzi na miejscu oryginalnych GDN? Nawet, jeśli są to zamienniki niskiej jakości, czy warto je wziąć za 200zł chociażby do dalszej regeneracji? Niestety moje poszukiwania w Internecie podobnych niskotonowców na nic się zdały... Pozdrawiam, Maciek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 lutego 2016 Kolumny powinny grać z głośnikami z jakimi zostały zaprojektowane. Czyli wszelkie zamienniki są tylko jakimiś półśrodkami. Na pewno zmieniają brzmienie kolumn.Ale gdybyś nawet miał je z oryginalnymi głośnikami, to i tak nie warto ich brać. Są to jedne z najgorzej, najmniej naturalnie grających kolumn jakie słyszałem. A słyszałem naprawdę dużo.I odradzi Ci te kolumny większość choć średnio doświadczonych użytkowników tego forum.A tak w ogóle do czego są Ci one potrzebne? Bo jeśli do nagłaśniania mocno zakrapianych potańcówek, to ostatecznie może być. Tam i tak mało kto zwraca uwagę na jakość dźwięku.Ale do słuchania muzyki, by się nią delektować nie nadają się. O ile tylko masz choćby podstawowe wymagania i nie straciłeś słuchu na dyskotekach czy w zbyt mocno nagłośnionym samochodzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malipczuk Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Wyszedł bym z "potańcówki" na której grają Altusy, już nawet nie chodzi o brzmienie... ale przetworniki wysokotonowe wykręcają uszy jak gospodyni ścierkę po umytych naczyniach, nie da rady z tym wytrzymać. Osobiście również odradzam, to najgorsze kolumny produkowane przez tonsil, jeśli już musisz wybrać wyroby tonsiu tego typu to rozglądaj się za jakimiś mildtonami, to chociaż jest poprawnie zestrojone i nie obrzuca twarzy garściami piachu : ) Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Cześć.Ja także jestem ciekaw jakim celom mają te kolumny służyć, bo jeżeli do łupania, to szczerze mówiąc za 200 zł opłaca się je kupić.Nie wiem czy kupisz Mildtony w takiej cenie, chociaż może ... ale to i tak wybór .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaddii8812 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Proszę mi wytłumaczyć dlaczego nie warto kupować tych kolumn altus od 75 do 110, czy to nie jest tak że każdy kto tak doradza powinien doradzić w sposób: Posłuchaj i oceń sam czy się podobają czy nie? I dlaczego te kolumny nadają się tylko do wkurzania sąsiadów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 bo wysokie syczą jak sto węży, a bas dudni jak w tancbudzie... ale jak ktoś dziś uważa, że kartonowy trabant to ideał do zapieprzenia autostradą, to niech kupuje... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Kup przekonaj się. Może taki dźwięk lubisz? Jak będzie wtopa, to może być problem z odsprzedażą. Ja bym nie kupił. Ale Ty możesz. Pozdrawiam 1 godzinę temu, Aaddii8812 napisał: Proszę mi wytłumaczyć dlaczego nie warto kupować tych kolumn altus od 75 do 110, czy to nie jest tak że każdy kto tak doradza powinien doradzić w sposób: Posłuchaj i oceń sam czy się podobają czy nie? I dlaczego te kolumny nadają się tylko do wkurzania sąsiadów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaddii8812 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Również pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Piszecie że w w/w "sypie piaskiem" z tweetera (nie miałem przyjemnosci odsłuchu wiec nie wupowiadam sie). Ok. Ale czy tak "znanych" kolumn nikt nie tuningował? Nikt do tej pory nie wymyslił ktorego zamiennika wykorzystać by poprawić to i owo? Po prostu nie wierzę 🤔 Ps: z basem tez można popracować (np. Uszczelniajac obudowe - zamknieta a za niskotonowym "izobarycznie" dołożyć drugi obnizajac fs ukladu plus zmniejszenie objetosci wewnetrznej) 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 @Chyba Miro 84. Z malucha ferrari nie zrobisz, pomimo, że czerwone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 6 minut temu, 1Ender napisał: Z malucha ferrari nie zrobisz, pomimo, że czerwone. Jak to nie? I bardziej może być czerwony niż samo Ferrari. A że do mety nie dojechał... Kto by tam się przejmował. Niewygrzany był 🤣 https://auto.dziennik.pl/artykuly/119848,maluch-kontra-ferrari-zaskakujacy-final.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 (edytowany) Juz nie jeden kozak w sportowej maszynie zdziwił sie na drag racing vs malacz czy cinquś yt "pokaże" chcacym Edytowano 27 maja 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 By nie ciągnąć juz dalej o samochodach. Nikt nie mówi by z altusa robic hi-end. Wystarczy by polepszyć troche brzmienie niedużym kosztem 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaddii8812 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 23 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: By nie ciągnąć juz dalej o samochodach. Nikt nie mówi by z altusa robic hi-end. Wystarczy by polepszyć troche brzmienie niedużym kosztem 🤔 Jakie poprawki masz na myśli mówiąc "nie duży koszt" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 W "nieduży koszt" można zaliczyć wymiane tweetera i czesci je filtrujących, jesli skorzystamy z "mniej" renomowanych produktów ale wciąż "dobrych" sonicznie. Kwestia tylko czy ktoś już kiedyś spróbował takich popraw.? Ja po prostu nie wierze że nikt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Dnia 27.05.2022 o 12:12, Chyba Miro 84 napisał: Ale czy tak "znanych" kolumn nikt nie tuningował? Swego czasu 140 , ale efekt był marny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Pamietaj ze dla niektorych mniej wymagajacych wzgledem dzwieku, efekt moze byc wystarczajacy i gra warta świeczki. Masz może jakieś info co zmieniłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts