Bartosz Zapotoczny Napisano 10 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Witam, kolumn podłogowych.Cena: ~2000Używany czy nowy: Mogą używaneCzy stereo, czy kino: stereo Sprzęt towarzyszący: YAMAHA R-S202D i YAMAHA C-60 ( Jeszcze nie kupione)Powierzchnia: ~ 16m2Muzyka: Głównie Hip-hop, rzadziej Electro-House itp.Jakość: Jak najlepsza Wymagania : Głęboki basZastanawiałem się nad Altusami 300, ale opinie na necie są mieszane. Dodam, że jestem początkujący w sprawach Hi-FI.Sprzęt ma być podłączony pod TV i/lub PS4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosc_niedzielny_ Napisano 10 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Quadral Avangarde Signo 70http://allegro.pl/kolumny-quadral-avangard...6673872698.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 10 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Cytat Witam, kolumn podłogowych.Cena: ~2000Używany czy nowy: Mogą używaneCzy stereo, czy kino: stereo Sprzęt towarzyszący: YAMAHA R-S202D i YAMAHA C-60 ( Jeszcze nie kupione)Powierzchnia: ~ 16m2Muzyka: Głównie Hip-hop, rzadziej Electro-House itp.Jakość: Jak najlepsza Wymagania : Głęboki basZastanawiałem się nad Altusami 300, ale opinie na necie są mieszane. Dodam, że jestem początkujący w sprawach Hi-FI.Sprzęt ma być podłączony pod TV i/lub PS4 Chciałbym dodać, że doczytałem trochę i zamiast YAMAHY R-S202D wpadłaby M4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 10 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Cytat Quadral Avangarde Signo 70http://allegro.pl/kolumny-quadral-avangard...6673872698.html Mógłbyś czymś uzasadnić swoją propozycję?Przepraszam za cytowanie samego siebie, 2 posty jeden pod drugim, ale dopiero teraz zauważyłem przycisk "edytuj" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosc_niedzielny_ Napisano 10 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Bardzo wysokie miejsce w rankingu niemieckiego pisma AUDIO https://issuu.com/gsmen/docs/audio_magazin_februar_2016 (strona 102- kolumny otrzymały 81pkt, dla porównania popularne Dali Zensor 7 dostały w tym rankingu 74pkt). Poza tym cena nowych na ceneo to 2.700 za sztukę (para 5.400) http://www.ceneo.pl/25304812?se=9jCyx9WaaY...CFQnPsgodwxUNvg. Sprzedawcę mogę polecić- sam kupiłem u niego w grudniu kolumny Magnum 757 jak nowe z roczną gwarancją za 3000 (nowe w sklepie 6000) adam72s (144) (Kupujący) Pozytywny 09 gru 2016, 09:25 6625568141 PokażKolumny wizualnie jak nowe, 12 miesięcy gwarancji, 2 w cenie 1. Kurier na drugi dzień od zakupu. Do tego raty 0% od PayU. Jestem MEGA zadowolony z transakcji. POLECAM zakupy u Max-Volume.Najlepsze że możesz wziąć kolumny na raty 0% (do 20 rat) nie płacąc ani złotówki więcej!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Ten ranking jest niepoważny, w kilku przypadkach można się autentycznie zaśmiać Pomijając różny gust jaki może mieć dany recenzent to chyba z automatu kolumny największe dostają najwięcej punktów za samą wielkość/moc, nie ma to nic wspólnego z jakością dźwięku. Najbardziej mnie rozśmieszyły punkty tanich kolumn Jamo s606, co tylko utwierdza w przekonaniu o wartości tego rankingu. No i oczywiście kolumny niemieckie najlepsze na świecie, nr 1 Co do polecanych Quadral - zauważ że kolumny 3-drożne, a więc tylko z jednym głośnikiem basowym 17cm. Fizyki się nie oszuka, jeśli kolega zakładający wątek myślał o Altusach 300 (mocne kolumny ale dziadostwo jakościowe) to można wywnioskować na jaki bas liczy, te Quadrale będą dalekie od przepompowania takiej ilości powietrza, Pomijając bas, coś bliżej nt tego na jaki dźwięk kolega liczy ? Od razu mówię, że "jak najlepsza jakość i czystość dźwięku" to za ogólne określenie, w cenie 2 tys. to każde kolumny można zaliczyć do tej grupy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoo-Lec Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Cytat Witam, kolumn podłogowych.Cena: ~2000Używany czy nowy: Mogą używaneCzy stereo, czy kino: stereo Sprzęt towarzyszący: YAMAHA R-S202D i YAMAHA C-60 ( Jeszcze nie kupione)Powierzchnia: ~ 16m2Muzyka: Głównie Hip-hop, rzadziej Electro-House itp.Jakość: Jak najlepsza Wymagania : Głęboki basZastanawiałem się nad Altusami 300, ale opinie na necie są mieszane. Dodam, że jestem początkujący w sprawach Hi-FI.Sprzęt ma być podłączony pod TV i/lub PS4 Jak podobają Ci się Altusy to może Infinity seria SM tu link. sam miałem przez chwilę SM 155 I bas naprawdębył niski, a napędzi to praktycznie każdy wzmacniacz.Szukaj właśnie SM 155, sprzedałem je panu który ma kilka kompletów Infinity w tym 152 I mówił mi że jest kolosalna różnica w głębi basu na kożyść 155 wiem że czasami odsprzedaje więc jak chcesz moge poszperać w telefonie może jeszcze mam namiar na niego, mieszka w okolicach MalborkaPs. Kolumny te potrzebują sporo "powietrza" musza być odstawione ponad metr od ścian, żeby pokazały co potrafią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Cytat Ten ranking jest niepoważny, w kilku przypadkach można się autentycznie zaśmiać Pomijając różny gust jaki może mieć dany recenzent to chyba z automatu kolumny największe dostają najwięcej punktów za samą wielkość/moc, nie ma to nic wspólnego z jakością dźwięku. Najbardziej mnie rozśmieszyły punkty tanich kolumn Jamo s606, co tylko utwierdza w przekonaniu o wartości tego rankingu. No i oczywiście kolumny niemieckie najlepsze na świecie, nr 1 Co do polecanych Quadral - zauważ że kolumny 3-drożne, a więc tylko z jednym głośnikiem basowym 17cm. Fizyki się nie oszuka, jeśli kolega zakładający wątek myślał o Altusach 300 (mocne kolumny ale dziadostwo jakościowe) to można wywnioskować na jaki bas liczy, te Quadrale będą dalekie od przepompowania takiej ilości powietrza, Pomijając bas, coś bliżej nt tego na jaki dźwięk kolega liczy ? Od razu mówię, że "jak najlepsza jakość i czystość dźwięku" to za ogólne określenie, w cenie 2 tys. to każde kolumny można zaliczyć do tej grupy. Głównie zależałoby mi na dobrym dole, ale też żeby nie było że słychać sam bas. Średnica i góra też musi być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Pierwsza sprawa kolumny.Z nowych magnat quantum 677, melodika bl40Z używanych heco 900, klipsch f3, monitor audio rx6.Później kwestia doboru wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Zdecydowałbym się chyba na te Magnaty.To teraz pozostaje kwestia wzmacniacza, bądź przedwzmacniacza i końcówki mocy. Co polecicie. Mogę wydać tyle samo co na głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Bartosz nie cytuj postów pod oryginałem który jest powyżej, bo i po co ?Nawet sam siebie cytujesz ?...Jak chcesz coś dopisać masz przycisk EDYTUJ !Cytować to jest sens jakiś fragment do którego chcesz się odnieść, prawda ? Cytat To teraz pozostaje kwestia wzmacniacza Mogę wydać 2 tyle co na głośniki. Lepszy ( zwykle, bo nie zawsze ) skutek jest jak byłoby odwrotnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Z tym cytowaniem samego siebie, jak już pisałem, to za późno zauważyłem owy przycisk "Edytuj" Cytat Lepszy ( zwykle, bo nie zawsze ) skutek jest jak byłoby odwrotnie. Niezbyt rozumiem, o co Ci chodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Odniosłem się do Twojego zdania, gdzie napisałeś, że na wzmacniacz możesz wydać dwa razy tyle co na kolumny. Chodzi mi o to, że lepiej zagra ( zazwyczaj to nie jest jakaś reguła) zestaw audio z droższymi i lepszymi kolumnami, a nieco tańszym wzmacniaczem, niż tanimi, przeciętnymi, czy niedobranymi kolumnami, a dużo droższym od nich wzmacniaczem.Wynika to z faktu, że kolumny mają nieco większy wpływ na klasę finalnego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Zapotoczny Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Wychodzi na to że się źle zrozumieliśmy Pisząc "2 tyle co na głośniki" Miałem na myśli, że mam do wydania tyle samo co na głośniki. Już poprawione.Wracając do tematu HARMAN KARDON HK 680 będzie dobry pod w.w. Magnaty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Póki jeszcze nie kupiłeś - posłuchaj Melodika BL40 MKIIhttp://sklep.rms.pl/melodika-bl40-mkii-mk2...owe-stereo-2szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts