tomek4446 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 4 godziny temu, jar09 napisał: Audio Technika Lp60x Z całym szacunkiem , ale jak byś nawet wpiął do jednej listwy z tym gramofonem spawarkę i betoniarkę to też nie będzie brumić. To duża zaleta takich drapaków , że nie martwisz się o zasilanie , pętle masy itp. Mnie się wydaje , czy wyjście na wzmacniacz masz Jacka stereo ? Czegoś takiego jeszcze nie widziałem Pomysłowość ludzka nie ma granic Nie brumi zapewne dlatego , że masz przylutowaną w gnieździe masę ramienia i gramofonu do pinu któregoś z kanałów , najczęściej jest to lewy. Jak chcesz pre to naprawdę ten NAD PP1 to już full wypas. Taki kabel jack - 2x RCA kupisz bez problemu https://m.sklep.rms.pl/kabel-polaczeniowy-jack-stereo-3-5mm-2xrca-digital-vitalco-d-j2r10-hq-1m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 18 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2022 (edytowany) Dokładnie takie jest wyjście,napewno kiedyś kupię jakiś leprzy gramofon bo wyciągnąłem się w temat 😊 wiec pewnie wezmę tego Vincenta PHO-200 albo NAD PP2e Edytowano 18 stycznia 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Dnia 18.01.2022 o 18:15, jar09 napisał: leprzy ... Dobre :)))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Czy ktoś ma/słuchał preampa Rega Fono MC MK4? Proszę o opinię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Dnia 6.06.2023 o 23:53, burz napisał: Czy ktoś ma/słuchał preampa Rega Fono MC MK4? Proszę o opinię. Sam będę miał możliwość posłuchać, bo kupiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 To super. Daj znać jak posłuchasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Jak na razie wstydu nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca Witam, jako że nie jestem w temacie, a wydawać kasy w ciemno nie lubię zapytam tak, posiadam wzmacniacz marantz pm 6010 ki i gramofon garrard 125sb, czy zakup przedwzmacniacza gramofonego pozwoli uzyskać lepsze brzmienie zestawu,? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca W tamtym tygodniu trafił do mnie ciekawy preamp gramofonowy Acousticplan PhonoMaster. Wymieniałem w nim podstawki pod lampy (jedna już kiepsko trzymała), więc macie okazję zobaczyć jak wygląda w środku. Można tu znaleźć masę kondensatorów Wima, ale są też i fajne trafa Lundahl. Konstrukcja oparta jest dosyć rzadko spotykanych lampach EC86. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca Witam. Bardzo jestem ciekaw waszej opinii o przedwzmacniaczu Pro-Ject Phono Box ULTRA 500. Czy ktoś miał z nim do czynienia? Jakieś opinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Witam ponownie, ponawiam zapytanie o pre amp, do wzmacniacza marantz pm 6010 ki podpięty jest Garrard 125sb w którym niedawno wymieniłem igłę, jakaś poprawa w brzmieniu jest ale nie do końca, tak się zastanawiam czy dołożenie zewnętrznego pre wniesie coś do jakości dźwięku, z odtwarzacza cd jakosc muzyki jest super, aż chce się słuchać, nie wiem czy to wina pre wzmacniacza czy gramofonu, budżet jaki przewiduję to około 1000zl,będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia @Pacman a kalibrowałeś wkładkę w tym Garrardzie? Zewnętrzny preamp na 100% poprawi sytuację, ale warto oczywiście sprawdzić czy wszystkie pozostałe elementy układanki są dopracowane Za 1000 zł można już kupić przyzwoity preamp (szczególnie jak bierzesz pod uwagę również zakup sprzętu używanego). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: @Pacman a kalibrowałeś wkładkę w tym Garrardzie? Zewnętrzny preamp na 100% poprawi sytuację, ale warto oczywiście sprawdzić czy wszystkie pozostałe elementy układanki są dopracowane Za 1000 zł można już kupić przyzwoity preamp (szczególnie jak bierzesz pod uwagę również zakup sprzętu używanego). Wkładki nie kalibrowalem, ustawiłem tylko nacisk igły po wymianie na nową, Dual też mi gra tak nijak, brak mi tej głębi w muzyce, odnoszę wrażenie że całą winę ponosi pre marantza Jeśli chodzi o zewnętrzny preamp to jak najbardziej używki wchodzą w grę, moje typy to Vincent pho 8 Rega Fono Mm Mk5 Pro-Ject Phono Box DS2 Cambridge Audio azur Trudno się zdecydowac😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia Zacząłbym więc od porządnej kalibracji. Nawet jeżeli nie jest to jedyną przyczyną kiepskiego dźwięku, to i tak warto to zrobić (jest to w zasadzie niezbędne do poprawnego odtwarzania muzyki). Z wymienionych preampów brałbym Pro Jecta (ma możliwość regulacji obciążenia wkładki) lub Vincenta (porządny zasilacz). Na 100% będzie lepiej niż na preampie wbudowanym w Marantza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 7 godzin temu, Fandiscopolo napisał: Moze to tez zalezec czego sluchasz 😉 To też prawda, ale jednak z cd gra dużo lepiej na większości płytach, z tym że cd mam na lampach, a propos preamp, jest do wyrwania właśnie vincent pho 8 za 750 i do tego srebrny, chyba się zdecyduje 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 11 kwietnia Udostępnij Napisano 11 kwietnia 23 godziny temu, Fandiscopolo napisał: @Pacman plyta moze byc slaba,wkladka moze byc slaba/zuzyta,igla moze byc brudna,zle ustawiona wkladka,przewody nieodpowiednie do gramiacza.Gramofon----pre nie laczy sie pierwszymi lepszymi druciakami. Reszte pewnie dopowiedza madrzejsze glowy. No i witam koszmarze,to znaczy swiecie analogu 😉 Chyba nie posądzasz mnie o jakieś druciarstwo 🤔fakt kabel jeszcze oryginał tylko z nowymi wtykami rca😀 a igla noweczka eliptyk, nie znam nikogo w okolicach Tarnowa bo chętnie bym zlecił wymianę okablowania w graniaku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 kwietnia Udostępnij Napisano 12 kwietnia 6 godzin temu, Fandiscopolo napisał: Jaki kabel? Popatrz na yt,moze znajdziesz to czego szukasz. Chodziło mi o całe okablowanie, chyba że mi coś strzeli do głowy i kupię następny gramofon 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 kwietnia Udostępnij Napisano 12 kwietnia Vincent pho 8 już jest za 700,cena leci w dół co 50zl,chyba pilnie chce sprzedac😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_33 Napisano 11 czerwca Udostępnij Napisano 11 czerwca No a ja dzisiaj przeszedłem z Esdarka na Iskrę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca Jak wrażenia @R_33? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_33 Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca 5 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Jak wrażenia @R_33? Hej Po dwóch dniach słuchania co mogę stwierdzić? Hmm: Wczoraj jak podpiąłem to zauważyłem lepszy bas w porównaniu do MM-3. Słuchając dzisiaj wydaje się, że Iskra jest bardziej szczegółowa. Słucham na Luxmanie PD-289 plus Ortofon 2M Blue. Docelowo będzie Yamaha Mc-5 lub 4. Na Esdarku Ortofon brzmiał dość ostro. Na Iskrze mniej jest to zauważalne ale nie zniknęło do końca. Iskrę kupowałem w celu przejścia na MC - wtedy bardziej opisze co czuje w porównaniu do MM ps. Nadal uważam, że esdarek w tych pieniądzach to dobry preamp. Iskra natomiast trochę inna półka z mnogością regulacji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_33 Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca I zapomniałbym. Muzyki na nowo nie odkryłem jak wielu na różnych forach opisywali Zastanawiam się jakie sprzęty posiadali wcześniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Dnia 12.06.2024 o 14:20, R_33 napisał: Muzyki na nowo nie odkryłem jak wielu na różnych forach opisywali Poczekaj aż sie przesiądziesz na jakies fajne MC 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_33 Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca 39 minut temu, Audio Autonomy napisał: Poczekaj aż sie przesiądziesz na jakies fajne MC Tak wiem wiem - wszyscy znajomi mi to mówią hehe Poczekam na MC - na szersze opisy A to stanie się przy dobrych wiatrach już może w lipcu Pozdrowionka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca W takim razie miłego słuchania obecnego zestawu! Iskra to świetny preamp z wieloma możliwościami, więc zabawa będzie przednia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts