Fiko0108 Napisano 19 marca 2017 Udostępnij Napisano 19 marca 2017 Witajcie!Jestem na etapie poszukiwań sprzętu stereo do mieszkania. Planuje przeznaczyć w granicach od 2500 do 3 000 zł. Jestem raczej laikiem w tych sprawach dlatego zwracam się do Was o pomoc. Znalazłem na allegro opcję, która wizualnie mi pasujehttp://allegro.pl/onkyo-tx-l20d-slim-kolum...6644151684.htmloczywiście to tylko opcja i jestem otwarty na różne kombinacje Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Fiko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 19 marca 2017 Udostępnij Napisano 19 marca 2017 Witam.Przede wszystkim nie ten dział Druga sprawa, to aby Ci pomóc potrzebujemy więcej informacji zgodnie z pierwszymi postami - http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...mp;#entry101636Pozdrawiam ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 marca 2017 Udostępnij Napisano 19 marca 2017 Przeniosłem wątek do prawidłowego działu - tj. STEREO.A czy np. nieduże kolumny podstawkowe będą dobre do Twojego pokoju to trudno powiedzieć, skoro nie znamy jego powierzchni.O tym, jakie informacje powinny się znaleźć w Twoim poście napisał już Note.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2017 Udostępnij Napisano 20 marca 2017 Jeśli ma to być nie duże stereo to wszystko fajnie ale nie to Onkyo.Weź sobie model 8150 albo X30 od Pioneera. Wysoki i brzydszy ale grający dużo lepiej. Co do kolumn Music Style 200 całkiem udane. Jak nieco możesz wyjść ponad budżet to mogę Ci zrobić super cenę z Zensor 3 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiko0108 Napisano 29 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2017 Witajcie, Dzięki z góry za zainteresowanie i chęć pomocy. Poniżej uzupełniam o dodatkowe informację: 1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt? - około 3 tys zł 2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany. - może być używany 4) Jaki jest sprzęt towarzyszący W pokoju za wyjątkiem TV nie posiadam innego sprzętu. Szafkę RTV mam szeroką i dlatego zależy mi na małych ale mocnych kolumnach żeby je na szawce postawić. 5) Jaka jest powierzchnia pokoju? 16m2 (5x3,2) - mieszkanie w bloku 6) Jakiej muzyki słuchamy Rock, Jazz, Pop, Alternatywa, Klasyczna , generalnie wszystko za wyjątkiem ciężkich brzmień - metal, hard itp. 7) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw? Teraz dwa głośniki, w przyszłości chciałbym dokupić jeszcze max 2 ( np. centralny) 8 ) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony Podłączenie pod TV , laptop ewentulanie słuchawki bezprzewodowe. Wejście na USB, HDMI, bluetooth. Jeśli coś jeszcze mam dookreślić proszę o info. Pozdrwiam Fiko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2017 Udostępnij Napisano 30 marca 2017 Pojechałes po bandzie Chcesz wszystko Zacznę od trudniejszych 7. Jeśli kiedyś będziesz chciał dokupić centralny to znaczy że nie może to być amplituner stereo tylko kina a ten z kolei do słuchania muzyki się nie nadaje. Więc? 8. Amplituner stereo z HDMI to nowy onkyo 8270. Który kosztuje 2999 zł. Jest jeszcze mniejszy L20 ale jego nie polecam. Słuchawki bezprzewodowe. No to jeśli kupisz takie z nadajnikiem to tak. Po tym poście widzę, że nie wiesz czego szukasz. Idź w amplituner. Nowy Yamaha rn602 lub Pioneer sxn30. Używany onkyo 8150, 8050, Yamaha RN 500. Kolumny nowe: elac debut b6, zensor 3, quantum 673 Używane: klipsch seri referencje II, dynaudio, Musiał bym przeglądać co tam jest na rynku. Masz jakiś salon koło siebie żeby chociaż zaglądnąć i posłuchać jakie brzmienie cię interesuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiko0108 Napisano 31 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2017 Mieszkam w Toruniu, możesz polecić jakiś salon ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 W Toruniu warto odwiedzić Audio Park. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 Ja dodam, że przy wyborze wzmacniacza Yamahy R-N602, kwestia podłączenia słuchawek bezprzewodowych bezpośrednio do sprzętu rozwiązuje się. Wzmacniacz ma wbudowany nadajnik bluetooth, a nie tylko odbiornik, jak konkurenci. Niestety, w tym wypadku musiałbyś zwiększyć budżet, bo sam taki R-N602 zje prawie cały, który ustaliłeś na tą chwilę. Sprawa do przemyślenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 Nie znam salonu w Toruniu, ale zapewne jakiś jest. Jeśli tam nie znajdziesz czego chcesz, to mogę wysłać Ci system który moim zdaniem zaspokoi Twoje potrzeby. Spodoba się zostawisz, nie odeślesz i będziemy przy najmniej wiedzieć do czego jest Ci najbliżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiko0108 Napisano 1 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2017 14 godzin temu, S4Home napisał: Nie znam salonu w Toruniu, ale zapewne jakiś jest. Jeśli tam nie znajdziesz czego chcesz, to mogę wysłać Ci system który moim zdaniem zaspokoi Twoje potrzeby. Spodoba się zostawisz, nie odeślesz i będziemy przy najmniej wiedzieć do czego jest Ci najbliżej. Zdecydowanie amplituner. Przejdę się do tego salonu audio park i myślę że napisze jeszcze coś więcej. Na sluchawkach bezprzewodowych by mi zależało. Co do kosztów to myślę że max 4 tys zł mogę przeznaczy na zestaw. Oczywiście sprzęt kupuje z uwagi na muzykę, natomiast zastanawiam się jak to wygląda przy podłączeniu również do TV w celu oglądania filmów, gry na konsoli. Nie jest to dla mnie najważniejsze, ale super byłoby również uzyskać fajny efekt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2017 Dnia 1.04.2017 o 09:06, Fiko0108 napisał: Dnia 1.04.2017 o 09:06, Fiko0108 napisał: Oczywiście sprzęt kupuje z uwagi na muzykę, natomiast zastanawiam się jak to wygląda przy podłączeniu również do TV w celu oglądania filmów, gry na konsoli. Nie jest to dla mnie najważniejsze, ale super byłoby również uzyskać fajny efekt wystarczy zwykły dac fiio d03 za ok. 100 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2017 Zależy co wybierze amplituner wejście cyfrowe będzie już miał. Część wzmakow też. Fiko byłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts