slysylwek Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 witam nabylem amplituner yamaha r-n 500 i teraz chciałbym kolumny podłogowe - do 1000 pln (moga by uzywane) sluchamy pop/ rock, disco odleglosc 4 m do kanapy salon 5x6 m połączony z kuchnia rozstaw kolumn okolo 3 m raczej blisko sciany mam dywan na podlodze 2x1,5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 Nie wiem czy to schemat czy faktyczny rzut? Bo: Kanapa nie jest na wprost TV co już tworzy problem przy oglądaniu telewizora, a co dopiero przy słuchaniu stereo! Jedna kolumna jest bardzo w rogu, czy tak będzie na prawdę czy ile dostępu uda ci się zachować? Co będzie źródłem? Szukaj używanych klipsch f1,f2, magnata seri quantum 5 lub 6 czyli 505, 555, 655 i wszelkiego tego typu oznaczenia. Jak delikatnie poszerzysz budżet są dostępne stosunkowo nie stare quadrale argentum na Allegro. Pozostaje do dyspozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slysylwek Napisano 30 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2017 na prawde kanapa siega prawie do sciany . odleglosc szafki os sciany 70 cm. zrodlo to spotify przez BT na amplituner yamaha r-n 500 - moja rodzian raczej nie ma jeszcze wyczulonego sluchu do tej pory jechalismy na mini wiezy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdob Napisano 30 marca 2017 Udostępnij Napisano 30 marca 2017 Witam Ja ze swej strony mogę polecić Kef Q7 (kolega je ma właśnie z Yamahą i sobie bardzo chwali), jedyny minus to cena, tak na szybko znalazłem za około 1300 i 1500 zł. Pozdrawiam Rafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 30 marca 2017 Udostępnij Napisano 30 marca 2017 29 minut temu, slysylwek napisał: zrodlo to spotify przez BT na amplituner yamaha r-n 500 - moja rodzian raczej nie ma jeszcze wyczulonego sluchu do tej pory jechalismy na mini wiezy Standardowe spotify podane dodatkowo przez BTH gra dość słabą jakością, lepiej sobie zaprogramować kilkanaście spośród kilku tysięcy stacji radiowych tematycznych. Natomiast podpięcie pendriva z dobrym plikiem Flac, czy nawet mp3/320kbs pokazuje skalę różnicy wgledęm tego pierwszego. O odtwarzaczu CD już nie wspominam. Różnicę na pewno usłyszysz, bo nie wyobrażam sobie że nie. Yamaszka rn500 gra dość gładkim, a momentami nawet leciutko ciepłym brzmieniem, tak więc można, a może i nalezy wybrać kolumny nawet z tych precyzyjnie grających. Chyba że ewidentnie lubisz miękkie i ciepłe brzmienie. Budżet niski na kolumny i jak nie trafisz okazji na odpowiednie, mądre kolumny to będą sporym ograniczeniem dla 500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 marca 2017 Udostępnij Napisano 30 marca 2017 Dzień dobry. Spójrz proszę na polską konstrukcję STX Electrino 150. To trochę powyżej założonego budżetu, jednak jest to zestaw, który bardzo dobrze współpracuje z elektroniką Yamaha, zapewni Ci dynamiczny, uniwersalny dźwięk. Jesli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 http://allegro.pl/potezne-kolumny-dali-808-przywiezione-z-szwecji-i6756920928.html http://allegro.pl/quadral-argentum-07-1-i6769201614.html http://allegro.pl/kolumny-elac-fs-67-i6769849238.html I masz kolumny z których będzie zadowolona całą rodzina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slysylwek Napisano 2 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 (edytowany) niestety budzet nie przekraczalny jeszcze tv musze nabyc kupilem quadral quintas 400 - i wg mnie graja ok pytanie czy przy oznaczeniu 4...8 ohm ustawic amplituner na 4 czy 8 ohm ? Edytowano 2 kwietnia 2017 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 Na 4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slysylwek Napisano 2 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 ok dziekuje za porady temat zamykamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 59 minut temu, slysylwek napisał: temat zamykamy Slysylwek, Na razie nie zamykamy - bo mógłbyś za jakiś czas napisać jak to wszystko gra u Ciebie... Przyda się kolejnym czytelnikom tego wątku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 Ale szybko poszło A tak z czystej ciekawości to skąd wziąłeś ten typ? Bo ostatnio to na forum moda, zakłada się wątek ludzie doradzają a wybiera się pod wpływem ....... (czegoś) zupełnie inny typ. Nie mówię że źle, jestem tylko ciekaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts