lysy Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 (edytowany) Mialem na mysli bardziej o odsluchaniu tych ''uzywanych kolumn'' wystawionych na OLX, bo u Was z ''nowymi kolumnami'' to oczywiscie nie ma problemu odsluchem. Edytowano 17 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 Dnia 5.04.2017 o 20:29, 1Ender napisał: Kupisz nowy wzmacniacz i za jakiś czas Ci się nie spodoba to sprzedaż z dużą stratą. Np. za 1800 zł to pójdzie za jakieś 1200-1300zł. 500 - 600 zł straty na nowym sprzęcie to już boli. Ja bym się nie zdecydował. PS. Kup nowy - jestem za. Jak sprzedaż z dużą stratą to może Cię to czegoś nauczy, a może nie? A czemu ty zawsze uwazasz ze kazdy kto kupuje nowy sprzet bedzie go chcial sprzedac nawet za jakis dluzszy odcinek czasu?Ja kupilem juz sporo uzywanego sprzetu.Nie opisuje juz tego tutaj.I z mojego doswiadczenia wynika ze z uzywanym mam zawsze najwiecej klopotu.Z nowym jak do tej pory zadnego.Z uzywkami najczesciej byly to problemy z potecjometrami.Niby nic wielkiego ale zawsze...Najgorzej bylo z cdkami.Zawsze szybko mi padaja.Moze nie mam szczescia....Nowy PD 50 Pioneera juz dwa lata chodzi codziennie po kilka godzin i smiga bez zarzutu.Wole sprzet nowy.Nie handluje i to co kupilem niegdys do dzis mi sluzy.Nawet jak nazbieram sprzetu w ilosci kilkudziesieciu sztuk to raczej napewno niczego nie sprzedam.Ty lubisz zabawe w sprzedaz ale wiekszosc osob raczej tego nie robi.Wiec nie pouczaj kazdego o sprzedazy i stratach z tym zwiazanych.Twoje wypowiedzi sa najczesciej łatwe do przewidzenia.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 @T Z6 odgrzebałeś wypowiedź z 2017 roku. GRATULUJĘ!! Z przed 3 lat. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2020 (edytowany) 7 minut temu, 1Ender napisał: @T Z6 odgrzebałeś wypowiedź z 2017 roku. GRATULUJĘ!! Z przed 3 lat. Pozdrawiam Prawo nie zabrania tego.I od tego czasu niewiele sie zmienilo prawda? Edytowano 17 kwietnia 2020 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Na sobotę jestem umówiony na odsłuchy. Po głowie chodzi mi jeszcze użycie chromecasta audio jako źródła, jak takie urządzenie ma się jakościowo w porównaniu do zwykłego laptopa? Czy dac będzie niezbędny A może tylko dodatkiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 To zależy od tego co jest dalej. Chormecat może być transportem jak i źródłem, laptop tylko transportem. Więc DAC tu wiele zmienia. Gdzie idziesz na odsłuch i czego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 https://cinematech.pl Tyle że dostałem odpowiedź że nie mają kefq350, są sa tylko emity m20. Yamahy as701 tez nie mają. Trochę słabo. Natomiast w Sopocie w tophifi jest ta yamaha, A nie ma emitów. Znacie jeszcze jakieś salony w trójmieście? Nie bardzo rozumiem że chromecast może być transportem albo źródłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Teraz jeszcze widzę że jest Kezard w Gdyni, jeszcze tam zapytam. Jakby ktoś wyjaśnił albo przesłał link co z tym chromecastem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Zapytaj w premium sound Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 Byłem i słuchałem emitów 20. Najpierw podłączone z cyrus one I było ok, nawet bardzo dobrze. Była moc, dźwięk mi pasował. Później jednak wjechał arcam sa10. Jak dla mnie więcej szczegółów, dźwięk jakby pełniejszy, lepszy jakościowo, podobalo mi sie, wykrzesal wiecej z emitow. Dodatkowo wizualnie ładniejszy, ale też droższy. Czytałem w jakimś wątku, że wzmacniacze od nada moga zagrać lepiej niz ten konkretny model od arcama, ale nie miałem okazji posłuchać. Za kolumny i arcama Pan zaproponal 6kzl łącznie z okablowaniem (melodika). Jakieś sugestie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 (edytowany) Czasami tez nie warto za duzo porownywac i szukac poniewaz robi sie metlik w glowie. Jak podobalo Ci sie brzmienie danego zestawu to wypozycz go do domu i sprawdz jak tam gra tz. w pokoju docelowym. Edytowano 6 maja 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 Zgadzam się .Odsłuch w salonie to jedno. Teraz potwierdź tą akustyką w domu Dnia 22.04.2020 o 11:22, Seweryn Malinowski napisał: Nie bardzo rozumiem że chromecast może być transportem albo źródłem. Chromecast audio ma wyjście Jack analogowe - wówczas jest ródłem Ma też wyjscie optyczne - wówczas jest transportem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chojrak12 Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 (edytowany) Dnia 31.03.2017 o 18:32, S4Home napisał: Skasowałem jak tylko zauważyłem, że odpisuję na post sprzed 3-ch lat. Bardzo rzadko bywam na tym forum. Edytowano 8 maja 2020 przez Chojrak12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Malinowski Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Witam po dłuższej przerwie. Udało mi się skompletować mój pierwszy zestaw stereo, poszedłem w używki, słucham od dwóch tygodni i jestem naprawdę zadowolony. Wzmacniacz nad356bee - 1900zl Kolumny dynaudio emit m20 ze standami - 1800zl Do tego kable Qed xt40i, które zakupiłem w s4home, za co jeszcze raz dzięki Zestaw fajnie chodzi, dużo dołu - i dobrze, a same emity grają naprawdę dynamicznie, co mi się podoba. Pewnie jestem taki podjarany, bo nie miałem wcześniej nic lepszego. Z racji że zostało mi jeszcze trochę funduszy na audio myślałem nad dołożeniem daca. Póki co mam podpięty chromecast audio bezpośrednio do wzmacniacza. Jest sens się w to bawić? Różnica znaczna? Czytałem dużo pozytywów o dacach. Myślałem o magicu 100 od cambridga, nie widziałem w tym budżecie nic innego. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 14 godzin temu, Seweryn Malinowski napisał: Jest sens się w to bawić? Różnica znaczna? Czytałem dużo pozytywów o dacach. Myślałem o magicu 100 od cambridga, nie widziałem w tym budżecie nic innego. dac magic 100 na pewno wniesie do systemu poprawę i warto go zastosować to zawsze lepszy przetwornik niż ten co w chromecascie.Napewno trochę rozjaśni ci dżwięk ale mimo wszystko ja bym go zastosował szczególnie z c356. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metal Napisano 26 października 2023 Udostępnij Napisano 26 października 2023 Jaki wzmacniacz vintage do 2000 zł z gniazdami na wtyki bananowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts