kaczadupa Napisano 16 listopada Napisano 16 listopada Recka Stereophile. https://www.stereophile.com/content/dynaudio-contour-20-black-edition-loudspeaker Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 listopada Napisano 16 listopada 1 godzinę temu, michaudio napisał: Bo macie podobne preferencje brzmieniowe. Niekoniecznie o to chodzi. Opinie osób o skrajnie innym guście są oczywiście mniej "przydatne" w przypadku rozważanych zakupów, ale nie mniej interesujące. Dla mnie najważniejsze jest na ile konkretnie i precyzyjnie (czasem tez obrazowo) ktoś pisze. 2 Odpisz, cytując
izapat Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu U mnie grają od dwóch tygodni i jest super. 4 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Gratulacje, napisz coś więcej. Odpisz, cytując
izapat Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 godzin temu, majkel74 napisał: Gratulacje, napisz coś więcej. To chyba najlepsze Dynaudio , które miałem. c20 , c20i , heritage i s40 , które nadal posiadam. Grają teraz z Accu 380 i jest bardzo dobrze , są łatwe do napędzenia. Myślę jednak , że przydałby się wzmacniacz o bardziej zebranym basie. Accu ma raczej okrągły bas , co jest bardzo ciekawym efektem i może się podobać. Chciałbym jednak poeksperymentować z innym wzmacniaczem. Do pewnego poziomu mały pokój nie stanowi dla nich problemu. Nic nie dudni . bas jest okrągły i raczej miękki. Góra , to już standard. W porównaniu bezpośrednim do s40 , to ten sam kierunek z lepszym wypełnieniem , kulturą i gładkością, to pewnie dzięki niskim tonom , które są naprawdę cudne. Czasem komuś może brakować wyższego basu , ale można to zmienić podłączając inny wzmacniacz, np. Octave. Czy cena jest adekwatna do jakości? Tak. Czy warto dopłacić sporą różnicę , porównując do s40 ? Nie wiem. Nie jest to przepaść , bo s40 też są dobrymi głośnikami. 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tu szczęśliwy posiadacz połączył je z Naimem. 1 Odpisz, cytując
izapat Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 57 minut temu, kaczadupa napisał: Tu szczęśliwy posiadacz połączył je z Naimem. Tak , też myślę , że to dobry kierunek. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Tu szczęśliwy posiadacz połączył je z Naimem A ten Naim ma dość rozdzielczą górę? Szkoda byłoby zdusić / ujednolicić pracę dobrego tweetera. Nawiasem mówiąc, widzę na różnych forach, że fani tej marki potrafią łączyć jej piece z niemal dowolnymi kolumnami: ATC, PMC, ProAc, Kudos, Dynaudio, B&W, Focal, Audiovector - czy jest coś, do czego Naim nie pasuje? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu Przed chwilą, Rafał S napisał: ten Naim ma dość rozdzielczą górę? Nie mam pojęcia, to nowe dzielonki, podobno już bardziej otwarte i rozdzielcze na górze jak starsze modele. Ja mam doświadczenie tylko z „budżetówką” Naima i tu faktycznie detal i rozdzielczość nie są priorytetowe. Dość powiedzieć, że Elex mk4 nie ustępuje pod tym względem nawet Uniti Nova, no może troszkę właśnie na górze pasma ale to pomijalna różnica na moje ucho. Za to Naim ma/powinien mieć inne atuty. Coś za coś. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Nie mam pojęcia, to nowe dzielonki, podobno już bardziej otwarte i rozdzielcze na górze jak starsze modele. Nie kusiło Cię? 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Ja mam doświadczenie tylko z „budżetówką” Naima Nait 50 to nie taka budżetówka (jak na goły wzmacniacz). I faktycznie, pamiętam, że chwaliłeś górę i chyba nawet to zadecydowało o zakupie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu (edytowany) 6 minut temu, Rafał S napisał: Nie kusiło Cię? Zobacz na cenę albo nie, sam napiszę - 66kzł za najtańszą dzielonkę z serii 2xx (bez dodatkowego zasilacza ). Nie wykorzystam tego w 12m a już z pewnością nie z ATC SCM 7. Przykro mi. Chociaż już z KEF LS50 Meta? Kto wie, kto wie. Edytowano 45 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
misiekx Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu 41 minut temu, Rafał S napisał: czy jest coś, do czego Naim nie pasuje? Zapewne pasuje do większości kolumn na rynku - tu chodzi o preferencje i gust właściciela. To samo można napisać o każdym wzmacniaczu na rynku i jego konfiguracji. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu Przed chwilą, misiekx napisał: To samo można napisać o każdym wzmacniaczu na rynku i jego konfiguracji. Być może - sugerowałem się opisami Adama, który zawsze podkreślał wyjątkowość naimowej prezentacji: przyjemne podgrzanie i powiększenie, ale kosztem pewnych uproszczeń. Oczywiście może to być cecha tylko wybranych modeli (wiem tylko tyle, ile przeczytałem przez te lata u Adama). Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu (edytowany) No tak, Naim którego znam to na pierwszym miejscu gęstość, namacalność i dynamika oraz trochę ciepła ( w zależności od modelu więcej lub mniej). Edytowano 4 minuty temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts