Fafniak Napisano 9 września 2017 Udostępnij Napisano 9 września 2017 No nie zauważyłem tak niezbędnego akcesorium w tym dziale. (chyba że wyszukiwarka mnie okłamała) Zakładam temat - szczególnie dla ludzi którzy kupują używki a w tych czasem brak jest dedykowanych pilotów. Oczywiście istnieją uniwersalne piloty z cała masą funkcji ale czasem pilot który już posiadamy działa ze sprzętem innej firmy. Chciałbym żeby tu powstał dział który podpowie co z czym działa: Pilot od Marantz 67II działa z ARCAM CDS 27 Pilot audiolaba od 8200a/8200q działa z MARANTZ 67II i ARCAM CDS27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus92 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Witam, Ja z kolei mam taki sprzęt: wzmacniacz yamaha ax-470 kaseciak yamaha kx-w162 tuner yamaha tx-470 cd yamaha cdx-480 Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jaki pilot mi to obsłuży? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2017 Zakładając ten wątek liczyłem że ludzie podzielą się swoją wiedzą na temat tak przyciemnićych spraw jak sterowanie sprzętem i kompatybilnością rożnych urządzeń. @kubus92 - myślę że logitech hormony załatwi sprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 października 2017 Udostępnij Napisano 22 października 2017 Są piloty uniwersalne ale one najbardziej nadają się do telewizorów i kina domowego.Ale takim najbardziej uniwersalnym jest Logitech Harmony.Programujemy go na stronie producenta i obsługuje prawie wszystko.U mnie stary wzmacniacz Revoxa na przykład .Cena oryginału powala.Lampowy wzmacniacz Jolidy itp.Oprócz tego może włączać grupy urządzeń.Np CD i wzmacniacz.Czy telewizor kino domowe i tuner satelitarny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2017 Nie moge doczytać czy w tych harmony 650 da radę zrobić tak żeby bez dodatkowych przełączeń aby sterować głośnością przedwzmacniacza, selektorem wejść oraz Cd innej firmy? Czy trzeba przełączyć sie na sterowanie innym urządzeniem? Niby drobiazg ale ważny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 28 października 2017 Udostępnij Napisano 28 października 2017 Niestety musisz przełączyć się na inne urządzenie .Te same klawisze służą do obsługi podobnych funkcji np.głośność .Albo do całkiem innych.To jedyna wada .Ale obsługuje prawie wszystkie funkcje często specyficzne dla danego urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2017 Ehhh w dobie programowalności prawie wszystkiego, to brzmi jak ponury żart. Ale upewnię się jeszcze. Jeżeli wybiorę sobie obłożenie klawiszy dla audiolaba 8200q to nie mogę nawet jednego klawisza przypisać jako „Play” z urządzenia Original 2008f? Mogę natomiast wybrać funkcje 2008f ale tylko jako osobne urządzenie na które muszę się przełączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 października 2017 Udostępnij Napisano 29 października 2017 Tak to wygląda przynajmniej u mnie .Ja mam Logitech Harmony Touch. Ciekawie mam z Denonem oryginalny pilot nie otwiera szuflady .Nie robi tego i Touch .Wgrałem do komórki Any Mote Smart Remote i ten ma funkcję otwarcia szuflady i co ciekawe działa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2017 ehhh przedziwnie to zorganizowali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2018 meridian 508 bardzo pozytywnie reaguje na impulsy z pilota Audiolaba. Można wyciągnąć wniosek że w takim razie wszystkie te sprzęty można by obsługiwać jednym pilotem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 6 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2018 Ja posiadam Logitecha Harmony 650 i wg mnie da się bez przełączanjia sterować kilkoma urzadzeniami. Warunek podstawomy, że musza być właczone do jednake "atywności". Przyciski można dowolnie przypisywać do urzadzeń a jak ich brak to tworzyć nowe i umieszczać na ekraniku. W przypadku TV można wprowadzać też na ekarnik ulubione kanały wraz z logiem. Wg mnie pilot jest mega! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2018 W sprzęcie audio bardzo często, szczególnie wśród marek audiofilskich stosuje się kody sterujące Philipsa rc5. Dlatego można tu znaleźć kompatybilności w takich urządzeniach. W przypadku pilotów uniwersalnych aby bez przełączania można było obsługiwać różne urządzenia bez przełączania trzeba wykorzystać funkcję programowania poszczególnych klawiszy na podstawie odbieranego kodu z pilota oryginalnego. Oczywiście pilot do zaprogramowania musi mieć taką możliwość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Koledzy - macie jakiś nie drogi pomysł na sterowanie vol +/- dla wzmacniacza Musical Fidelity a3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Dnia 1.10.2024 o 15:43, Patryk Szulc napisał: Koledzy - macie jakiś nie drogi pomysł na sterowanie vol +/- dla wzmacniacza Musical Fidelity a3? Chyba najlepiej uderzyć do dystrybutora i sprawdzić czy ma coś godnego polecenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Szulc Napisano 1 grudnia Udostępnij Napisano 1 grudnia Dnia 29.11.2024 o 23:07, Top Hi-Fi & Video Design napisał: ma coś godnego polecenia W cenie wzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 grudnia Udostępnij Napisano 2 grudnia Zerknij na używane piloty Logitech Harmony -podstawowe modele (czyli bez wyświetlacza) np. Harmony 200 na 3 urządzenia czy Harmony 300 i 350- na 4. Ceny potrafią być teraz zdecydowanie zbyt wysokie (w okolicy 150zł), ale powinieneś trafić poniżej 100zł. Ceny pilotów uniwersalnych mniej znanych firm to od około 30...40zł w górę, trzeba poszukać w opisach. Niestety nie podam Tobie konkretnego modelu-to tylko trop do sprawdzenia. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Dnia 1.12.2024 o 13:35, Patryk Szulc napisał: W cenie wzmacniacza a tego już nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia Mam coś takiego, przedpotopowe ale sprawie. Kupione z usa: Kenwood RC-9010. Programowalny a jakże! Stan bdb. Niestety nie mam co z nim zrobić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts