1Ender Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 @Grzegorz Łach taka prośba załóż odrębny temat bo tu jest was kilku i ciężko śledzić co kto chce. Tak byłoby lepiej. Zawrzyj wszystkie ważne informacje, napisz jeszcze raz lub skopiuj swoje wpisy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samwieszkto Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Bose SA5. Można to kupić w cenie Yamahy 602 lub Onkyo 8270, ale czy jest to porównywalny sprzęt ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 To raczej wzmacniacz strefowy niż do odsłuchu stereo. Bardziej do instalacji. Ale bose daje możliwości wypożyczenia sprzętu bezpośrednio od nich. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samwieszkto Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Już czytałem jakieś niemieckie recenzje. Czy jest wogóle jakąś sensowna alternatywa dla Yamahy i Onkyo ? Alternatywa tzn. w podobnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Nad 368. Troszkę droższy Cyrus one HD z chromecast Magnat mr780 z chromecast Chyba te? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samwieszkto Napisano 5 marca 2019 Udostępnij Napisano 5 marca 2019 Czy oprócz Yamahy jakieś amplitunery mają wbudowany dwukierunkowy bluetooth ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2019 Udostępnij Napisano 6 marca 2019 Nie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 marca 2019 Udostępnij Napisano 9 marca 2019 Cześć, Onkyo ns 6130 dostało kolejny update. Teraz wspiera też amazon music. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Cofalik Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Cześć, kwestia z innego wątku, proszę o wytłumaczenie laikowi jak to wygląda z technicznego punktu widzenia. Mianowicie, zastanawiam się czy jest, i jeśli tak, to skąd się bierze, różnica w jakości odsłuchu pomiędzy utworem streamowanym bezpośrednio przez amplituner a przesłanym do amplitunera przez bluetooth z telefonu. Chodzi o aplikację Tidal. Oba urządzenia pobierają ten sam strumień, cyfrowy i przesył za pomocą BT też jest cyfrowy. Więc chyba jedyna kwestia to czy telefon/aplikacja przesyła oryginalny plik/strumień czy przed wysłaniem przez BT dochodzi jeszcze do konwersji na inny format. Ktoś wie jak to wygląda? Jeśli taka dyskusja już się toczyła to prosiłbym o odesłanie (wystarczy "poczytaj ten temat od początku" :)). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Pewnie znajdzie się pełno linków ale uproszczając to kiedy uruchomisz takiego Tidala na telefonie to telefon jest odpowiedzialny za produkcję dźwięku. Następnie ten dźwięk jest kodowany i przesyłany do urządzenia. Komponenty w telefonie że względu na oszczędności i pobór Energii nie produkują super dźwięku. Kiedy słuchasz przez amplituner czy streamer to on jest połączony z internetem ( tudzież takim tidalem) i on odpowiada za reprodukcje dźwięku, telefon jest tu tylko pilotem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 @Tomasz Syta Czyli analogicznie przy Chromecast telefon też pełni rolę pilota? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Tak i to z tego co wiem sprawia pewne problemy z używaniem Chromecasta z różnymi aplikacjami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Cofalik Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Okej, czyli jednym słowem, przez Bluetooth z telefonu nie leci oryginalny plik/strumień 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 20 minut temu, 1Ender napisał: @Tomasz Syta Czyli analogicznie przy Chromecast telefon też pełni rolę pilota? Chromecast też. W chromecast audio siedzi jakiś dac sabre w ogóle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 Dnia 9.03.2019 o 14:08, Tomasz Syta napisał: Cześć, Onkyo ns 6130 dostało kolejny update. Teraz wspiera też amazon music. Super że rozwijają oprogramowanie 😉 Jak do Cyrusa napisałem czy maja w planach Spotify to otrzymałem informacje że nie bo ich sprzęt służy do odtwarzania HiRes audio a Spotify nie jest tego typu serwisem i nawet nie maja w planach „incorporate” tego serwisu, pozostaje mi TIDAL i Qobuz 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 (edytowany) No właśnie super, zwłaszcza, że to kolejny update. W ostatnim dołączyli obsługę MQA, i to w sumie w ich najtańszym streamerze. Jeszcze jedna funkcja, która nie wiem czy była wcześniej, to że mogę uruchomić Spotify czy Tidal, w ogóle bez telefonu tylko wybierając pilotem i przy pomocy tego małego ekraniku. Mam swoje zapisane playlisty np na wieczór czy jak znajomi wpadną i nie muszę się bawić z apką tylko uruchamiam pilotem. Edytowano 10 marca 2019 przez Tomasz Syta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Moim zdaniem po bt gra jednak gorzej. Mimo nowych kodeków jak aptx to jednak nadal uważam że to gadżet na imprezy. A nie do słuchania muzyki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kam1los Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 Witajcie. To mój pierwszy post na forum. Trochę sobie wątek poczytałem i już po jego lekturze wyleczyłem się z kilku swoich pomysłów. Ale efektem tego jest już kompletny brak pojęcia w jakim kierunku pójść. Jestem w tym temacie kompletnym laikiem więc liczę na waszą pomoc. Dotarłem do tematu "Pierwsze posty na forum" no wiec zaczynam wg opisu. 1. Budżet: ok. 3-4 tyś. 2. Sprzęt nowy. 3. Nie mam kompletnie nic więc chodzi o cały zestaw z kolumnami. 4. Powierzchnia pokoju: pokój z aneksem kuchennym ma ok 22m2 (załączam plan - na zielono sofa). 5. Na chwile obecną chciałbym rozwiązanie docelowe. 6. Chciałbym sprzęt typowo pod internet (Spotify, Tidal, NAS). Do tego posiadam UPC Horizon do którego podłączony mam TV Panasonic Viera TX-P42S10E (załącza na załączniku). Chwilowo nie mam DVD ale takowe planuje w niedalekiej przyszłości. Co do kolumn to raczej podstawkowe niż podłogowe, ponieważ mam szafkę pod RTV i raczej brak miejsca po bokach. Tak od siebie to znalazłem się tu na forum w poszukiwaniu info nt. Denona DRA-100, który mi się wizualnie bardzo podoba ale po przeczytaniu kilku wątków tu to chyba przerost formy nad treścią... Za wszelką pomoc bardzo dziękuje. Kamil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 @Kam1los Załóż nowy temat z tym. Prawdopodobnie Pioneer sx-n30 połączone z melodika bl40 mk3. Podstawkowe mogą być trochę za małe do takiego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kam1los Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 9 minut temu, Tomasz Syta napisał: @Kam1los Załóż nowy temat z tym. Prawdopodobnie Pioneer sx-n30 połączone z melodika bl40 mk3. Podstawkowe mogą być trochę za małe do takiego pomieszczenia. Ok temat założony. Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 I już dostałeś pierwsze odpowiedzi Do usłyszenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kowalak Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Dnia 10.03.2019 o 16:12, Inferno napisał: Jak do Cyrusa napisałem czy maja w planach Spotify to otrzymałem informacje że nie bo ich sprzęt służy do odtwarzania HiRes audio a Spotify nie jest tego typu serwisem Co za bzdury Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 23 minuty temu, Paweł Kowalak napisał: Co za bzdury Bzdura może nie ale szkoda bo konto Spotify miałem już od kilku lat a TIDAL’a musiałem sobie specjalnie zakładać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 20 minut temu, Inferno napisał: Bzdura może nie ale szkoda bo konto Spotify miałem już od kilku lat a TIDAL’a musiałem sobie specjalnie zakładać. Cyrus obsługuje Tidal HiRes? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 8 minut temu, JacSantana napisał: Cyrus obsługuje Tidal HiRes? Jezeli Ci chodzi o MQA to nie ale resztę serwisu jak najbardziej. Teraz wypuścili ten moduł QXR może będzie jakaś aktualizacja. Dnia 11.03.2019 o 07:55, S4Home napisał: nadal uważam że to gadżet na imprezy. A nie do słuchania muzyki. A ja się z tobą Piotr w 100% zgadzam 🙂 choć produkują już pudełka BT które naprawdę dają radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts