MasiudaDios Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 Hejka wszystkim poszukuje amplitunera do moich audio pro avanto fs20 (stereo). Najważniejsza jest dla mnie jakość dźwięku aele fajnie by było gdyby posiadał również takie funkcje jak bluetooth spotify tidal itd. Głównym źródłem będzie tv. Budżet jakim dysponuje to około 1000zl oczywiście za używany sprzęt. Z tego co do tej pory udało mi się wyczytać to yamaha N303d i onkyo tx 8250 prezentują się nieźle. Wolę raczej ocieplone brzmienie. Dzięki za każdą propozycje pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 To takiego brzmienia raczej nie uświadczysz od yamahy N303d i onkyo tx 8250 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 9 minut temu, MobyDick napisał: To takiego brzmienia raczej nie uświadczysz od yamahy N303d i onkyo tx 8250 . W sumie na własne uszy nie słyszałem tego sprzętu tylko czytałem o nich dość pozytywne opinie. Sugerujesz że to raczej sprzęt o chłodnym brzmieniu? W takim razie co polecasz? 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 To jakie uzyskasz brzmienie zależny głównie od użytych kolumn. To bardzo istotne z jakimi kolumnami ma grać ten amplituner. Dlatego istotne jest to jakie masz kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 45 minut temu, MobyDick napisał: To jakie uzyskasz brzmienie zależny głównie od użytych kolumn. To bardzo istotne z jakimi kolumnami ma grać ten amplituner. Dlatego istotne jest to jakie masz kolumny. Audio pro avanto fs20 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 Nie znam tych kolumn. Jeśli oferują ciepłe brzmienie i nie chcesz go jeszcze bardziej pogłębiać to te amplitunery będą ok. Warto rozglądać się za starszymi i wyższymi modelami. Lub po prostu za wyższymi modelami jeśli na to pozwolą pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 5 września 2020 Udostępnij Napisano 5 września 2020 11 godzin temu, MobyDick napisał: Nie znam tych kolumn. Jeśli oferują ciepłe brzmienie i nie chcesz go jeszcze bardziej pogłębiać to te amplitunery będą ok. Warto rozglądać się za starszymi i wyższymi modelami. Lub po prostu za wyższymi modelami jeśli na to pozwolą pieniądze. A gdybyś miał polecić coś w ciepłym charakterze z zachowaniem funkcjonalności powiedzmy na poziomie 8250? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Amplituner DENON DRA-800H brzmienie ciepłe, spokojne i basowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Niestety chyba ten model znacznie przekracza mój budżet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Co powiecie o Onkyo SR-393 albo Sony DN1040? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 To ampltunery kina odpadaja. Jesli masz Onkyo 8250 tym bidzecie to jest ok. To nacznie lepszy model od wspomnianej Yamahy. Do Audio Pro Avanto wystarczą. ewentualnie czysty wzmacniacz jak Denon PMa 860 + Chromecast Audio. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 W sunie to zdecydowałem się już na 8250. Ale przeglądając wszystkie dostępne aukcje itd okazuje się że najniższa cena to około 1500zł. I w sumie ok taki budżet też wchodziłby w gre. Tylko zastanawiam się czy w tym budżecie 1500zl onkyo to nadal najlepsza opcja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Te kolumny wcale nie są wymagające. Jesli taki Onkyo Ci odpowiada to ok. Czy kupujesz przez neta z sprawdzonego źródła? Jeśli tak to jeśli ci się nie spodoba to oddasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Tak na prawdę to kupuje w ciemno bo nigdy nie słyszałem tego onkyo ani nawet yamahy. Zdecydowałem się na te kolumny ponieważ kiedyś słyszałem je w połączeniu z jakimś denonem w sklepie (nie pamiętam jaki to model) obecnie grają z sony DH700 i w sumie wcale nie jest źle ale myślę że z lepszym Ampli pokazałaby by więcej. No i zależy mi na funkcjach sieciowych którego mój sony nie posiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 No to zapraszam do nas. Jak Ci nie spasuje to zwrócisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Po poczytaniu kilkunastu artykułów w necie chyba jednak zdecyduje się na wzmacniacz stereo. W tym samym budżecie a w przyszłości dokupię jakiś odtwarzacz sieciowy. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Jeżeli uważacie ze to dobre rozwiązanie proszę o polecenie jakiegoś ciepłego wzmacniacza do 1500zl najlepiej nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Ja jestem za. Ale nie kupisz nowego fajnego wzmaka do 1500 zł. Ciepły to może Denon PMA 800. Ale to żadna rewelacja. Albo Toping MX3 czy SMSL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Co sądzisz o Onkyo 9130? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Tanika Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 taki dylemat : onkyo tx 8270 czy denon dra 880 h ? ewentualnie cos w podobnym budzecie spory salon , aktualnie katowana billy Elish, michael kiwankuka, kidnapkid, joriasmith i starocie cure, u2, miles davis, prince, pink floyd, rolling stones oprócz jakości muzycznej co najważniejsze (który lepiej gra ???) co jeszcze wazne: musi dobrze czytac tidala i spotify takze bezplatna wersję , stabilny bluetooth o fajnym zasięgu do słuchawek , łatwe łączenie z urzadzeniami, łatwa obsługa z wyglądu chyba onkyo bo mniejsza o 1 cm głebokośc a mam szafke nie za głeboką ale nie przesądzam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 On absolutnie nie jest ciepły. Taki sobie nowy zmak. 9150 jest lepszy. Karolina ale kluczowe tu są kolumny. Denon jest słabszy, Gra basowo, ale rozluźnionym dźwiękiem. Onkyo jest bardziej naturalnie. Dobiera się pod kolumny a nie który ma lepszy bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Tanika Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: On absolutnie nie jest ciepły. Taki sobie nowy zmak. 9150 jest lepszy. Karolina ale kluczowe tu są kolumny. Denon jest słabszy, Gra basowo, ale rozluźnionym dźwiękiem. Onkyo jest bardziej naturalnie. Dobiera się pod kolumny a nie który ma lepszy bluetooth. Kolumny w zasadzie mam wybrane będą ciemno orzechowe i nie za drogie myślałam o max poziomie cenowym Heco Aurora 700 niestety nie ma ich w orzechu wiec Pylon Audio Perl 25 lub 27 lub Fyne Audio F303 lub ewentualnie jakies uzywane ale sie troche boję wejsc na jakąś minę Edytowano 15 września 2020 przez Karolina Tanika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 A auto czerwone ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Tanika Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 (edytowany) 11 minut temu, seba3002 napisał: A auto czerwone ... mylisz się british rally taki zielony ps. co w tym złego żeby przyzwoicie grajace kolumny były w kolorze który pasuje mi do wystroju salonu ? Czy uwazasz ze jednak lepiej kupić te które najlepiej grają w zadanym budzecie i nie przejmowac sie tym ze są różowe albo niepomalowane białe ? Edytowano 15 września 2020 przez Karolina Tanika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 W życiu różowych kolumn nie widziałem 🙂. A mówiąc poważnie - słuchałaś którychkolwiek z wymienionych kolumn ? Też jestem estetą i wygląd ma dla mnie bardzo duże znaczenie. Ale Ty szukasz amplitunera nie pod markę a pod kolor kolumn 😶. Wybierz najpierw określony model (w kolorze który będzie Ci odpowiadał) a potem branża doradzi Ci jaki Amp (a może jednak wzmacniacz) będzie dla Ciebie najlepszy. I nie chce Cię martwić ale z tego co się orientuję, większość producentów robi jednak kolumny czarne, potem białe a dopiero dalej są jakieś inne wybarwienia. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasiudaDios Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 Z tego co wyszukałem to jeszcze DENON PMA-600NE wpadł mi w oko co ty na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts