charly1 Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Witam. Panowie moglibyscie polecić jakies kino domowe do 4 tys? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Dzień dobry. Aby zaproponować konkretne rozwiązania podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (filmy, koncerty, gdy, muzyka), czy masz jakiś odtwarzacz blu-ray (np. PS4) czy w zestawie musi znaleźć się także odtwarzacz, czy masz preferencje w kwestii budowy, kolorystyki kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 Mogli byśmy. Zapraszam do nas. Musisz powiedzieć nam więcej szczegółów, co jak do czego. Jaką wielkość, co będziesz podpinal, jakie funkcje. I wtedy wraz z rabatem dla forumowicza przygotujemy ci odpowiedni zestaw. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charly1 Napisano 26 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2017 (edytowany) Mam Xboxa 360 pokój jakieś 20m2 a kolor jest obojętny ale najlepiej chyba czarny. Kino będzie wykorzystywane głównie z myślą o muzyce Edytowano 26 września 2017 przez charly1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 26 minut temu, charly1 napisał: Kino będzie wykorzystywane głównie z myślą o muzyce Przeczytaj to zdanie 3 razy i przemyśl to na spokojnie. Wydaje mi się że powinieneś udać się do działu Stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 @sturek wydaje mi się że ma racje. Myślę że jakiś amplituner stereo co do muzyki byłby lepszym rozwiązaniem, w ten czas też większy budżet będziesz miał na głośniki co pozwoli wybrać coś lepszego. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 2 godziny temu, charly1 napisał: Mam Xboxa 360 pokój jakieś 20m2 a kolor jest obojętny ale najlepiej chyba czarny. Kino będzie wykorzystywane głównie z myślą o muzyce Wylewny w słowach to nie jesteś, ludzie jak kupując jabłka więcej mówią czego oczekują... Faktycznie kino domowe za 4 tys to dość podstawowy model i amplitunera i zestawu kolumn, w kinie owszem ujdzie, ale w muzyce słabo. Koledzy mają rację, kino do muzyki to słaby pomysł, tak jak byś kupił auto typu Van lubiąc sportową jazdę po zakrętach. Za 4 tys kupisz zacny zestaw stereo, w każdym razie jak mądrze się do tego zabierzesz to na podobnie grający kinowy musiałbyś wydać z 2-3 razy więcej. PS. To jaki kolor chcesz, czy kupisz raczej nikogo nie interesuje, bo jak podpasuje Ci jakiś zasugerowany, a potem odsłuchany w salonie model, to jego kolor ( amplitunera) można sobie wybrać na końcu- płacąc , czarny, lub srebrny, a kolorów kolumn bywa i kilkanaście ... to forum audio, a nie modowe, czy inne fashion-look. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 5 godzin temu, charly1 napisał: Mam Xboxa 360 pokój jakieś 20m2 a kolor jest obojętny ale najlepiej chyba czarny. Kino będzie wykorzystywane głównie z myślą o muzyce 4 godziny temu, sturek napisał: Przeczytaj to zdanie 3 razy i przemyśl to na spokojnie. Wydaje mi się że powinieneś udać się do działu Stereo. Kolega ma rację. Kino służy do oglądania filmów i grania na konsoli i innych głupot audiowizualnych. Do muzyki jest sprzęt stereo. No to czego szukasz? . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charly1 Napisano 26 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2017 (edytowany) Napisałem glownie, nie powiedziałem że nie będę oglądał filmów czy grał bo po co miałbym Xboxa?? Rozumiem że jesteście fachowcami w tym temacie ale mi nie potrzebne jest kino za 20k bo ja mam 4-6 dni wolne w miesiącu także kino za 4 tys by mi w zupełności starczyło i chciałem się zapytać jakie by było w tej cenie najlepsze, ale widze, że specjaliści potrafią tylko szydzić nie poradzić Edytowano 26 września 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 29 minut temu, charly1 napisał: ... i chciałem się zapytać jakie by było w tej cenie najlepsze, ale widze, że specjaliści potrafią tylko szydzić nie poradzić Charly1, zauważ że osoby biorące udział w Twoim wątku chcą porządnie Tobie doradzić - a by to zrobić trzeba znać więcej szczegółów. Jak napisać pierwszy post jest w dwóch miejscach (na głównej stronie po prawej u góry) i łatwo tam trafić. Oprócz tego jest w mojej stopce (poniżej -jak się zalogujesz to jest to widoczne). A ponieważ w cenie 4 tysięcy można kupić dobry zestaw do odtwarzania w stereo (2 kolumny) albo zestaw kina domowego z 5 kolumnami (plus ew. subwoofer) który gorzej zagra w stereo - to raczej powinieneś byś zadowolony że Koledzy chcą byś jak najlepiej wykorzystał wydane pieniądze. Więc lepiej by było dla wszystkich jakbyś poważniej potraktował odpowiedzi Kolegów na Twoje wątpliwości i nie doszukiwał się szyderstw tam gdzie ich nie ma! Ale oczywiście to Twoje pieniądze i zrobisz jak chcesz. Możesz dalej odpowiadać zdawkowo i narzekać na brak odpowiedzi, albo postarać się bardziej i podawać więcej szczegółów odnośnie Twoich oczekiwań od sprzętu. Pozdrawiam PS. Poza tym mógłbyś w wolnej chwili poczytać inne wątki dotyczące kina domowego i trochę się z nich dowiedziećhttps://forum.audio.com.pl/forum/1-kino-domowe/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 Yamaha 383 lub Onkyo 555 oraz kolumny quadral quintas 6500 lub taga 606 V3. Już se tak nie obrażaj Chcieliśmy dobrze doradzić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 Onkyo TX-NR656 bym polecał z elektroniki! Co do kolumn tak jak wyżej @S4Home Tagi 606 V3 lub Quadral Quintas 6500 do tego jakiś sub np Magnat Monitor Supreme Sub 302A lub Jamo J 10. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charly1 Napisano 29 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2017 (edytowany) Dnia 27.09.2017 o 08:38, S4Home napisał: Już se tak nie obrażaj Chcieliśmy dobrze doradzić ? nie chodzi o obrazanie, tylko o to, ze jestem kompletnie zielony w tym temacie, moglem faktycznie poczytac cos wczesniej a pozniej dopiero otworzyc watek Za podpowiedzi wielkie dzieki Edytowano 29 września 2017 przez charly1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2017 Udostępnij Napisano 30 września 2017 Nie ma sprawy. Jak jeszcze cos chcesz wiedzieć to pisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts