audiowit Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 Wiesz jak to na forach... ja słyszałem, że nie ma różnicy. Ale żeby to sprawdzić to trzeba by wykonać 2 dokładnie takie same wzmacniacze i przesłuchać bezpośrednio. Szkoda zachodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 No u mnie to jest nie do sprawdzenia bo wszystko jest w jednej skrzynce. Ale jak ktoś korzysta z osobnego pre i końcówki to można dosyć łatwo taką konfrontację przeprowadzić. Pod warunkiem oczywiście dostępności do porównywanego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 To moje obecne końcówki jakby ktoś zerknąć chciał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 (edytowany) Ładnie to robią. Jeszcze piękniejsze są te wykończone od frontu chyba drewnem. Przynajmniej tak wyglądają. Co miałeś wcześniej w ich miejscu? Jakie są różnice? Edytowano 15 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 Ładne ładne nie ma co. Te co ja mam są chyba deko starsze. To mocniejsza wersja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 2 godziny temu, HQ150 napisał: Ładnie to robią. Jeszcze piękniejsze są te wykończone od frontu chyba drewnem. Przynajmniej tak wyglądają. Takie dokladnie miały być u mnie. Ale ostatecznie skończyło się na tranzystorze Maker Audio G9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 9 minut temu, audiowit napisał: Ale ostatecznie skończyło się na tranzystorze Maker Audio G9 Piękna budowa. Prosto, solidnie. Stara szkoła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 Tylko jest jeden minus. Firmowe pre jest pasywne :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 Trzeba posłuchać u siebie w systemie, żeby wiedzieć czy to minus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 10 lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 lipca 2021 Ja też zdecydowałem się na kupno wzmacniacza klasy D 🙂 i jestem bardzo zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 lipca 2021 @PanPutka coś więcej jaki model z jakimi kolumnami gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 10 lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 lipca 2021 Pioneer a 70da z Opera Grand Mezza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 lipca 2021 Z tego co kojarzę klasa D w produktach Pioneer'a to ich autorskie rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 10 lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 lipca 2021 A nie wiem być może, grunt że świetnie zbudowane i jest moc i świetne brzmieniowo 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Fajna oferta. Najwyższa seria monobloków Hattor Audio za pół ceny.https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-hattor-audio-monobloki-klasa-d-CID99-IDKyJ7Y.html#70045771ad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2021 Ogólnie niewiele można znaleźć informacji o firmie Hattor Audio, a szczególnie o tym wzmacniaczu http://www.hattor.com/ncore_integrated.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2021 (edytowany) Piękne wykonanie na zewnątrz i w środku. Chyba ma dwa takie moduły w środkuhttps://www.hypex.nl/product/nc250mp-oem/74 Edytowano 15 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 15 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2021 2 godziny temu, HQ150 napisał: Piękne wykonanie na zewnątrz i w środku. Chyba ma dwa takie moduły w środkuhttps://www.hypex.nl/product/nc250mp-oem/74 Oprócz urody dobrze by było wiedzieć jak gra, jak się spisuje itp. i czy wart swej ceny. Takich właśnie ogólnych informacji brak. Co do modułu, to faktycznie wyglądają tak samo. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 Polski producent to może i dało by się na odsłuch wypożyczyć? Moduły na 100% te same. Oni swoich nie robią tylko używają gotowców i ,, obudowują'' wedle swojego pomysłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 (edytowany) Coraz więcej producentów zacnych klocków ,,przestaje się wstydzić'' klasy D i pakuje ją do topowych produktów. Jaki najdroższy wzmak z klasą D znacie? Na początek cudownie zbudowany Marantz. U nas cena trochę ponad 40000zł. I Devialet 250 Pro za prawie 55000zł. Edytowano 28 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 A czego tu się wstydzić? Tego że gra lepiej i jest bardziej wydajny? Ja mam tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 A co to znaczy lepiej ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Ja napisałem lepiej? Oj pardon, chciałem napisać że gorzej,pomyliłem się przepraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Ja absolutnie nie mam nic przeciwko klasie D nawet jestem za. Ale lepiej od czego ? , dla Ciebie ? dla mnie ? Czy jak ? 😏 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Nic nie będę pisał, nie chce mi się kłócić kolego, wolę tutaj przytakiwać, a swoje i tak wiem 😉 hq 150 wcześniej pięknie opisał klasę D, tylko taką jaką ja znam, lub jaka powinna być, czyli wiernym transmiterem, tak widzę klasę D, bez żadnych ociepleń itd, według mnie powinna tak brzmieć, taki pierwowzór naturalnego brzmienia, to moja subiektywna opinia, ale firmy audio teraz robią z ocieplonym brzmieniem, to już nie dla mnie ,ale tak jak napisałem wcześniej, hq 150 opisał klasę D w całej okazałości, jak powinna brzmieć, poza tym ma bardzo wysoką wydajność, ze swojego doświadczenia widzę, że 90 wat w D, ma większą wydajność niż 140 w ab,nie jestem elektronikiem, piszę co widzę i słyszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts