S4Home Napisano 25 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2018 Bo czasem trzeba. Ile można wałkować ten sam temat? Nie daj Bóg niech ktoś otworzy temat "kable głośnikowe", "kable zasilające" albo "audiofilskie podstawki". Toż to wylęgarnia Audio voodoo i kłótni. Dlatego czasem warto powiedzieć dziękuję i trzymajmy się tematu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renata Rena Napisano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2018 Witam wszystkich. Bardzo proszę o odpowiedź. Nie jestem audiofilem ani znawcą, ba, nie znam się na sprzęcie wcale, a chciałabym kupić sobie pierwszy sprzęt stereo do domu. Wczoraj byłam na odsłuchu kilku kolumn (Jamo Studio S 809) i jakies Acoustic Quality - cena ok 2400 wraz z amplitunerem Yamaha, niestety ku mojemu zaskoczeniu w ogóle nie podobało mi się jak grają. I dopiero Audiovector QR3 dały radę, ale to nie moja półka cenowa. W sklepie nie mieli niczego innego w cenie do 3 tysięcy za parę, a ja tyle naczytałam się o Pylonach. Pojadę do innego sklepu posłuchać innych, ale to wiąże się z wyjazdem do innego miasta. Czy ktoś mógłby mi napisać jakies sugestie odnośnie tego, jakie kolumny mogłyby grać podobnnie do Audiovector? Byłabym wdzięczna za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2018 Za jakość się płaci , tak więc żadne w Twym budżecie nie zagrają tak jak audiovectory Jako takie nowe zestawy stereo to tak przynajmniej te 4-5tysi (wzmak + 2 kolumny) , obadaj pylony pearl 25 / 27 może Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2018 Słuchałeś kolumn które są do kina. Jamo studio 8 to zestawy tylko kinowe. Nie nadają się do stereo. Ale fakt faktem słuchałeś nagle znacznie droższych konstrukcji. Po prostu wybierz się do innego sklepu lub napisz do nas o wypożyczenie i sprawdź inne w tej cenie. Bardziej pod stereo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Ciekawe omówienie heco aurora 700 , Piotrek potwierdzi wnioski z filmiku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Cześć, Poniekąd tak. Kiedy mieliśmy te kolumny jeszcze przed innymi kolegami z branży zawsze było że jak można je polecać do 5k jak kosztują katalogowo 3300. Ale prawda jest taka i to co się zgodzę z testerem zarówno heco jak i polski dystrybutor zawsze mieli problem z wypromowaniem swoich produktów. Dostajesz produkt dobry o którym nikt nic nie wie a materiały prasowe ograniczają się do pasma i mocy. Zapraszam do wypożyczenia ich u nas i wyrobienia swojego zdania. Może wkrótce będziemy mieli dla was konkurs z tymi kolumnami. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookash Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Cześć! Podepnę się tutaj z prośbą o radę. Od 6 lat jestem użytkownikiem mini Denona M39 z podstawowymi głośnikami, które były w zestawie. Jakkolwiek może to wywołać uśmiech politowania... jestem z niego bardzo zadowolony ;). Muzyki słucham w 95% z płyt w małym gabinecie z głośnikami postawionymi na regale. Nie chciałbym przenosić sprzętu do salonu. Na tę chwilę w zasadzie wystarczy. Trochę się jednak na tego malucha napatrzyłem, a kolekcja płyt się rozrosła więc stwierdziłem że może pora go wymienić i może w końcu na oddzielny wzmacniacz/odtwarzacz. Myślałem nawet żeby zamienić go po prostu na aktualny model M41 z lepszymi kolumnami np: https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Produkty/8_WSPANIALYCH/8_WSPANIALYCH/D-M41_DAB___Signature_S20 Ale mam wątpliwości czy taki mały odtwarzacz "pociągnie" takie kolumny. Druga sprawa to prawie to samo tylko dodatkowo Bluetooth... Chodzą mi po głowie następujące rozwiązania: https://www.q21.pl/yamaha-mcr-n670-pianocraft-indiana-line-nota-260x.html https://www.q21.pl/marantz-pm-5005-cd5005-polk-audio-signature-s15.html https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Produkty/8_WSPANIALYCH/8_WSPANIALYCH/CD5005___PM5005___Signature_S20 https://www.q21.pl/yamaha-mcr-n670-pianocraft-indiana-line-nota-260x.html Jak widać nie planuje przeznaczyć zbyt dużego budżetu. Pytanie więc czy różnica będzie znacząca czy po zainwestowaniu w któreś z powyższych?? Korzystam z Tidala, ale w zasadzie tylko w aucie, więc jeśli za te same pieniądze mogę mieć lepszy jakościowo sprzęt ale bez Bluetootha, to wybiorę to rozwiązanie i nadal będę słuchał z płyt. Mam niestety sąsiadów i małe dziecko, więc fajniejszy dźwięk kosztem mocy, też mi odpowiada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 To raczej nie ten temat. Ale lepiej wziąć system dzielony. Napisz nam jakiej wielkości jest pomieszczenie i jaki masz na to budżet. Zaproponujemy dobre rozwiązanie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookash Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 (edytowany) Pomieszczenie ok. 15 metrów. Kolumny podstawkowe. Patrząc w oferty, które podałem to wszystkie są do 3 000 PLN, więc pewnie tak bym teraz celował. Chyba, że nie będzie to jakiś istotny przeskok w stosunku do tego mikro Denona, wtedy faktycznie odłożę zakup na przyszłość i zainwestuję więcej. Edytowano 20 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 Onkyo 8250 + Magnat 723. Jest przeskok! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookash Napisano 19 września 2018 Udostępnij Napisano 19 września 2018 (edytowany) Dzięki. Nie zastanawiałem się nad tym Onkyo. Czyli sugerujesz, żeby zostawić tego starego mini Denona jako odtwarzacz CD podłączony do Onkyo? Czy te wzmacniacze nie mają problemów z softem/gubieniem wifi? Gdzieś słyszałem takie opinie, ale chyba nie o tym modelu... Edytowano 20 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2018 Nie tu jest ok. Tak wykorzystaj CD jeśli masz taką możliwość z poprzedniego zestawu. Albo przesiądź się na pełny streaming. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Dnia 17.09.2018 o 18:00, lookash napisał: Podepnę się tutaj z prośbą o radę. Od 6 lat jestem użytkownikiem mini Denona M39 z podstawowymi głośnikami, które były w zestawie. Jakkolwiek może to wywołać uśmiech politowania... jestem z niego bardzo zadowolony ;). ... Trochę się jednak na tego malucha napatrzyłem, a kolekcja płyt się rozrosła więc stwierdziłem że może pora go wymienić i może w końcu na oddzielny wzmacniacz/odtwarzacz. Myślałem nawet żeby zamienić go po prostu na aktualny model M41 z lepszymi kolumnami ... Lookash, jeśli masz kolejne pytania - to proszę po prostu załóż nowy wątek. Bo tutaj to jest trochę nie na temat... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gołąb Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 Dnia 12.08.2018 o 16:31, Kubakk napisał: Ciekawe omówienie heco aurora 700 , Piotrek potwierdzi wnioski z filmiku ? Dobre kolumny nie ma co.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 15 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2018 No bardzo dobre ogólnie, w kwestii jakość cena także bardzo dobrze ? aczkolwiek też mają swoje minusy, jak prawie wszystko ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Nie prawie, tylko wszystko To jakie produkty waszym zdaniem zasługują jeszcze na miano liderów CENA/JAKOŚĆ w audio? Ja ze swojej strony mam kilka typów, ale poczekam na Wasze. Dodam NAD 356BEE. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 -Indiana Line Tesi 561 -Pylon Audio Pearl 28 To moi faworyci w głośnikach do "trójki" . Cena jakość w obydwu przypadkach bardzo dobra. S4home, jeśli pytałeś o głośniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekpittx Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 też szukam Dobrego niedrogiego Dac. Denon? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 uzywany ARCAM rDAC. Denon nie miał udanego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 marca 2020 Udostępnij Napisano 16 marca 2020 Świetny stosunek cena/brzmienie: -monitorki JMR Lucia i chyba jednak ATC scm7v3 (kuna nie wiem, które sobie sprawić... bo jedne i drugie przesympatyczne a do tego te siódemki jeszcze cholernie ładne :)) Z piecyków tak jak Piotr wyżej wskazał czyli nieśmiertelny Nad c356 bee ale jest jeszcze lepsza (wyraźnie lepsza) perełka, to Dayens Menuetto. Z odtwarzaczy CD zdecydowanie Vincent CD400. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2020 Dziękuję. Właśnie o to chodzi w tym wątku! Super! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekpittx Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Dnia 17.02.2020 o 09:56, derekpittx napisał: I am also looking for a Good Inexpensive Dac. Denon? still waiting for someone to help me with the issue thanks Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Dnia 21.03.2020 o 11:01, derekpittx napisał: still waiting for someone to help me with the issue thanks Used arcam rdac. Denon is cheap in price and sound. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldemar Marek Napisano 7 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 Witam Posiadam kolumny Castele Conway 3 posiadają 175 W przy 8 om poszukuje wzmacniacza i CD oraz odtwarzacza strumieniowego. Nie za bardzo się orientuję i potrzebuję pomocy Słucham rożnej muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Witaj, Kolumny dośc wymagające względem odtwarzacza. Głównie jego mocy. Jaki masz budżet na te 3 segmenty? Ile masz płyt CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts