S4Home Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Dopuszczalne? To nie jest efekt który chcemy uzyskać więc chyba nie rozumiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertson Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 (edytowany) Chodzi mi o to jak podłączę optyczny do tv to dzwięk jest równocześnie a jak osobno to na audio JVC jest delikatne opóźnienie. Czytałem gdzieś że dzwięk powinien płynąć osobno w głośnikach?(czego ja raczej na swoim sprzęcie nie uzyskam) Denerwujące to jest np. przy słuchaniu filmów z lektorem, w wersji oryginalnej jest już lepiej Edytowano 15 grudnia 2021 przez Robertson dodanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Takie opóźnienie nie jest niczym dobrym. To wada Twojego konwertera. Niektóre amplitunery kd mają do tego funkcje opóźnienia obrazu. Wtedy można to skompensować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Ja tak nie mam. Więc któreś z urządzeń to generuje. A nie sam system podłączenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Chcialbym podpiac bezprzewodowo glosniki efektowe (surround, atoms etc.) do denon x3500h. Moga byc aktywne, moga byc pasywne z wlasnym wzmacniaczem - po prostu nie chce ciagnac kabla od amplitunera do tych kolumn. Jakie mam opcje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Najlepszą opcją będzie zrezygnować z tego pomysłu . Problemem zapewne jest to którędy poprowadzić przewody i jak aby były niewidoczne i nie trzeba było pruć ścian i podłogi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) Nie wiem, nie używałem, ale jest takie ustrojstwo jak Teufel Rearstation za 1800zł Edytowano 21 grudnia 2021 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 35 minut temu, Butler napisał: Nie wiem, nie używałem, ale jest takie ustrojstwo jak Teufel Rearstation za 1800zł Ciekawe, dzieki! Szkoda,ze tylko 60w (i pewnie 30w dla 8 ohm). Duzy plus,ze sa dwa odbiorniki. Jest cos takiego tez jak svs tri-band, z jednym odbiornikiem stereo, koszt to okolo 600-900 zl. Ma tez prace na trzech pasmach, nie tylko 2.4. Do tego mozna by juz wstawic jakis solidniejszy wmacniacz klasy D i wyjdzie poniezj 1800 zl. Ja bym jeszcze dodal dwa smart gniazdka,zeby cala ta instalacka z tylu dzialala dopiero jak amplituner jest wlaczony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 A co jeśli to nie będzie działać dobrze? Generować opóźnienia? Nie lepiej się przegryźć z kablami? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Dnia 13.02.2018 o 00:31, RoRo napisał: Wystarczy dokupić DAC z wejściem USB (podpiąć do laptopa) i wyjściem analogowym 2x RCA (cinch), które łączymy z wejściem wzmacniacza i po sprawie. Koszt od 100zł w górę, choć wiadomo że lepsze sprzęty kosztują zdecydowanie więcej niż 100zł. Pozdrawiam A czemu nie można podpiąć Daca USB do wzmacniacza optykiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 12 godzin temu, Szkice napisał: A czemu nie można podpiąć Daca USB do wzmacniacza optykiem? DAC USB podłączany do wzmacniacza optykiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: DAC USB podłączany do wzmacniacza optykiem? Miałem tak podłączony amplituner kina domowego. Nie znam się więc pytam 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 (edytowany) Może wpierw zdefiniujcie co dla was znaczy dac USB. Edytowano 3 stycznia 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 9 godzin temu, Szkice napisał: Miałem tak podłączony amplituner kina domowego. Nie znam się więc pytam 😜 Jeśli masz amplituner KD i chcesz go podłączyć do komputera to najlepiej użyć złącza cyfrowego np. optycznego ) . Jeśli masz wzmacniacz analogowy stereo , to na ogół nie posiada on wejść cyfrowych . Najważniejsze aby po obu stronach były odpowiednie złącza, które do siebie pasują . Wtyczki do strumyka nie podłączysz. Ale jeśli ten strumyk zasili generator prądu, to już jest droga do tego aby wyprodukować prąd ... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Złącze optyczne to nie złącze USB. Dlatego nie rozumiem jak miałeś to podłączone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 5 godzin temu, S4Home napisał: Złącze optyczne to nie złącze USB. Dlatego nie rozumiem jak miałeś to podłączone. Dac zewnątrzny USB do kompa a dac optycznym do amplitunera. Teraz mam wzmacniacz stereo Z Daciem i dac Cambridge podłączony USB do kompa i pytanie moje jest czy mogę podpiąć te dwie rzeczy optykiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 34 minuty temu, Szkice napisał: Dac zewnątrzny USB do kompa a dac optycznym do amplitunera. Teraz mam wzmacniacz stereo Z Daciem i dac Cambridge podłączony USB do kompa i pytanie moje jest czy mogę podpiąć te dwie rzeczy optykiem? Czy lepiej 2x RCA? Mam fajny kabel z audioquest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Całkiem sporo DAC-ów z wejściem USB posiada wyjście cyfrowe optyczne. Jeśli go użyjesz do podłączenia wejścia optycznego we wzmacniaczu stereo, to użyjesz DAC-a jako konwerter z USB na optyczne. Możesz tak podłączyć. Jeśli skorzystasz z wyjścia analogowego w DAC-u to druga możliwość. To jak będzie ci lepiej pasowało, sam musisz ocenić. Możliwe ze różnice będą na tyle niewielkie że, nie odczujesz zauważalnej różnicy. Często wybór podłączenia determinuje brak wolnych wejść określonego typu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 2 godziny temu, MobyDick napisał: Całkiem sporo DAC-ów z wejściem USB posiada wyjście cyfrowe optyczne. Jeśli go użyjesz do podłączenia wejścia optycznego we wzmacniaczu stereo, to użyjesz DAC-a jako konwerter z USB na optyczne. Możesz tak podłączyć. Jeśli skorzystasz z wyjścia analogowego w DAC-u to druga możliwość. To jak będzie ci lepiej pasowało, sam musisz ocenić. Możliwe ze różnice będą na tyle niewielkie że, nie odczujesz zauważalnej różnicy. Często wybór podłączenia determinuje brak wolnych wejść określonego typu. Ja m komplet wejść i wyjść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 No to pozostaje próbować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 18 godzin temu, Szkice napisał: Dac zewnątrzny USB do kompa a dac optycznym do amplitunera. Czyli konwerter a nie DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 DAC = digital to analogue converter 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2022 21 godzin temu, Butler napisał: digital to analogue converter A nie Digital to Digital Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopato10 Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Mam stare kino Samsung (takie zintegrowane z DVD). Czy żeby zyskać więcej basu i odciążyć niezbyt mocny amplituner mogę pod wyjście do pasywnego subwoofera z kompletu podłączyć subwoofer aktywny ( przez wejście wysokopoziomowe w nim).? Czy osiągnę tym dużo lepszy bas? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2022 nie ma to sensu. Musisz kupić używane ale jednak prawdziwe kino. Plastik nie da Ci dźwięku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts