MobyDick Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Przecież już pisaliśmy o tym. amplituner do TV a resztę do amplitunera. Potem można próbować inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Chyba do HDMI game. Chcialem sie dowiedziec przed podlaczeniem jaka bedzie jakosc obrazu w grach po przepuszczeniu konsoli przez ampli gorsza czy lepsza niz przez tv? Rozumiem ze Ty nie masz konsoli....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 To nie ma znaczenia co ja mam. Tylko sam możesz sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Chyba do HDMI game. Chcialem sie dowiedziec przed podlaczeniem jaka bedzie jakosc obrazu w grach po przepuszczeniu konsoli przez ampli gorsza czy lepsza niz przez tv? Rozumiem ze Ty nie masz konsoli....? A masz konsole podlaczona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 To w małym stopniu zależy od źródła w tym przypadku, więcej od amplitunera i jego ustawień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Ok. Rzeczywiscie Nie ma co gdybac. Podlacze to napisze. Ampli jeden z nowszych...pisza 4k hdr 10 pelna obsluga hdcp 2.3 Ok. Rzeczywiscie Nie ma co gdybac. Podlacze to napisze. Ampli jeden z nowszych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Dużo lepiej będzie się rozmawiało jak będziesz mieć podłączony sprzęt. I w menu powinny być ustawienia co do obrazu. Chyba,że w tym modelu nie ma za wiele do roboty. Co nie zmienia faktu, że ustawienia powinny być jak poprzednio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 A grales kiedys na konsoli "przepuszczonej" przez amplituner? Konsoli z obsluga 4K? Ok. Stelvio...dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Ja grałem i to w kilku konfiguracjach. Co ci nie odpowiada? W czym mogę pomóc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Dnia 10.01.2020 o 21:06, Kazior1975 napisał: Mam pilne zapytanie do autora tego naprawdę bardzo fajnego artykułu.... Kupiłem amplituner MARANTZ 1710 do tego mam dwie kolumny WILSON RAPTOR 5. Mam też konsolę XBOX ONE X. Nie za bardzo znam się na podłączeniach. Czy mam podłączyć TV do amplitunera kablem HDMI do wejść ARC odpowiednio w AMPLITUNERZE i TV a konsolę XBOX zostawić podłączoną do TV tak jak to maiłem dotychczas czy też raczej zrobić tak : podłączyć TV do amplitunera kablem HDMI do wejść ARC odpowiednio w AMPLITUNERZE i TV a kabel HDMI od XBOX który dotychczas łączył konsolę z TV wyjąć i połączyć z amplitunerem ? BARDZO PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ ? Pozdrawiam Sebastian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 S4Home dzieki za odpowiedz. Czy moglbys odpowiedziec na te pytania , ktore zadalem w poscie wyzej I jeszcze jedno pytanie ? A znasz moze sprzet MARANTZ 1710. Dzieki raz jeszcze za odpowiedz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Panowie znowu jakiś problem z kinem domowym. Podłączony tv HDMI do amplitunera. HDMI dekoder polsatu do amplitunera. Wszystko działało z pilota od dekodera, a dziś gdy włączam dekoder pilotem, włącza się sam dekoder, TV i ampli nie włączają się. Dodatkowo dźwięk słychać i z kina domowego i z TV. Co się narobiło, jak to posprawdzać ? W każdym z urządzeń jest włączona opcja CEC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Najlepiej wszystko wyłącz z zasilania i potem stopniowo włączaj po kolei urządzenia. Potem sprawdź ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Może po jakimś sprzątaniu się coś poluzowało na połączeniach? U mnie raz tak było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 W ustawieniach TV w opcji dźwięk/wyjście dźwięku jest wybrane wyjście audio/optyczne. Nie powinno być jakieś HDMI ? Z tym że nie ma tego na liście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Jeśli nie używasz wyjścia optycznego, to możesz je wyłączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Gdy je wyłączam, to zostaje tylko opcja dźwięk z TV. I wtedy TV odtwarza dźwięk ze swojego głośnika. Może kabel HDMI jest walnięty ... Juz zgłupiałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 No to zostaw jak jest. Czasem ustawienia wariują. Czasem trzeba zresetować ustawienia i wszystko poustawiać jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Kabel zmieniłem na inny, dalej to samo. Tak jakby TV puszczał dźwięk na wyjście audio, a nie znajdywał HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 20 godzin temu, Kazior1975 napisał: S4Home dzieki za odpowiedz. Czy moglbys odpowiedziec na te pytania , ktore zadalem w poscie wyzej I jeszcze jedno pytanie ? A znasz moze sprzet MARANTZ 1710. Dzieki raz jeszcze za odpowiedz Xbox z HDR na telewizorze z HDR sygnał przepuszczony przez amplituner. Zadajesz mnustwo pytań. Konkretnie. Czego się obawiasz przy takiej konfiguracji.? Tak znać 1710. Slim. Taki sam jak 1609 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazior1975 Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 Ze np. Grafika nie bedzie taka jak na tv... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 to od piątku jeszcze tego nie podłączyłeś, żeby samemu sprawdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 Wszystkie podpięcia posprawdzałem, ustawienia też. Wszędzie jest włączona CEC i nie działa. Co jeszcze mogę sprawdzić, jakieś pomysły ? Panowie, nadal nie działa mi to wszystko jak należy. Pilot z dekodera włączał ampli i tv, nagle przestał. Muszę wyłączać ampli osobno. Zrezygnuję chyba z połączenia HDMI ARC ampli z TV. Podepnę kablem optycznym ampli do TV. A dekoder kablem HDMI do TV. Jak myślicie ? Czy jeszcze coś sprawdzić mogę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 Próbowałeś zresetować ustawienia połączonych urządzeń ? Nie koniecznie wszystkie na raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbi Napisano 14 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2020 Tak. Bez efektu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts