dayzee Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Dzień dobry, chce wysłuchać waszych opinii przy zakupie amplitunera, kolumny jakie posiadam: Front magnat quantum 677 Surround magnat quantum 673 Centralny magnat quantum 67 Sprzet bedzie do stereo i do kina tak po połowie, salon 30 m2. Interesowalo by mnie cos z onkyo i denon. Budzet do 2200 zł. Z gory dzikuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgomezik Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Dzień dobry, chce wysłuchać waszych opinii przy zakupie amplitunera, kolumny jakie posiadam: Front magnat quantum 677 Surround magnat quantum 673 Centralny magnat quantum 67 Sprzet bedzie do stereo i do kina tak po połowie, salon 30 m2. Interesowalo by mnie cos z onkyo i denon. Budzet do 2200 zł. Z gory dzikuję.Jeżeli masz kolumny oznaczone 677 to naturalnym wyborem jest Onkyo 676 . To żart oczywiście. Ale poważnie poleciłbym 676, niestety kolumn Twoich nie słyszałem i nie wiem jak by razem zagrały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 14 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Właśnie mam na oku ten model onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Wybieraj pomiędzy Onkyo TX-NR676, a Denon AVR-X2400H. Magnat to zdecydowane, trochę twardsze granie, dlatego jeśli przede wszystkim zależy Ci na kinie domowym, lepszą opcją będzie Onkyo. Jeśli natomiast będzie słuchał także muzykę i stawiasz na spokojniejsze gatunki, Denon może okazać się ciekawszą opcją. Denon jest bardziej miękki, ciepły, gęste, spokojniejszy co w połączeniu z charakterystyką kolumn Magnat zapewni równy, pełny dźwięk. Onkyo jest szybsze, bardziej dokładne, analityczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Magnaty seria quantum 6 ładnie grają z denonem x2400 i w tym przypadku polecam ci właśnie ten model. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 Witam ponownie, wybór padł na onkyo, zestaw gra wyśmienicie. Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i teraz rozważam odkupienie suba, padło na markę klipsch, tylko który model: 110sw czy 112sw Budzet na suba to 2500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 Po porównaniu w/w modeli? Co przeważyło na korzyść Onkyo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 (edytowany) Odsłuch, onkyo dla mnie wypadło lepiej, wyraźniejszy dźwięk Edytowano 28 października 2018 przez dayzee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 jeżeli budżet pozwala Ci na większy, to bierz 112sw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 Tak, właśnie mam pieniądze na 112sw tylko ta jego moc czy nie za duża, w salonie mam meble, wypoczynek także jest scisk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 Ja bym wybrał REL R505 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 5 godzin temu, MobyDick napisał: Ja bym wybrał REL R505 . Za wysokie progi dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 (edytowany) Jest do kupienia używany za 2500 Czemu za wysokie progi ? https://allegro.pl/subwoofer-aktywny-rel-acoustics-r-505-i7639625400.html Do muzyki będzie dużo lepszy. No i to inna liga. Edytowano 28 października 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 W grę wchodzi tylko nowy sprzęt, przejechałem się już nie raz na używanym sprzęcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 października 2018 Udostępnij Napisano 29 października 2018 17 godzin temu, dayzee napisał: W grę wchodzi tylko nowy sprzęt, przejechałem się już nie raz na używanym sprzęcie. Akurat w przypadku suba czy kolumn ryzyko wtopy jest minimalne, o ile w ogóle możliwe , albo gra ,albo nie. Stan wizualny każdy może też bez problemu ocenić. I za te same pieniądze mamy zawsze klasę lub kilka wyżej niż nówka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 29 października 2018 Udostępnij Napisano 29 października 2018 moim zdaniem Klipsh R112 - spokojnie możesz brać. Sprzęt sprawdzony i polecany - w tych pieniądzach - konkurencji nie ma - mowa oczywiście o nówkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts