Andrzej Wierus Napisano 20 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2018 Kupiłem streamer z natywną obsługą tidala i... tidal przestał mi grać Objaw jest taki że odkąd podpiąłem streamer do sieci wifi i zalogowałem się na moim koncie tidal, ten nie dość że nie zagrał via streamer to jeszcze przestał działać na komórce. Jak tylko wyłączę wifi to na komórce zaczyna grać - przez LTE. Próbowałem wszystkich możliwych resetów i nic. Pomóżcie!!! Z góry dziękuję PS. tidal na aplikacji w komputerze śmiga elegancko jak śmigał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forrcen PL Napisano 20 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2018 Witam, również mam od paru dni ten problem... Zakupiłem nowy telefon i po zainstalowaniu Tidala działa on tylko na LTE natomiast nic nie chce ruszyć na WIFI. Co ciekawe aplikacja z pewnością łączy się z WIFI bo mogę sterować moim Chromecastem Audio więc nie do końca wiem o co chodzi. Przegrzebałem ustawienia zasilania, powiadomień, sieci bezprzewodowej i nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 20 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2018 Pioneery ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 ONKYO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 U mnie na Raspberry to samo po wifi nie działa z telefonu po lte dział a,ciekawe że z Ipad przez Airplay streem idzie na maline Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 głowię się trzeci dzień i nie mam pojęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Tak się tylko zapytam, próbowaliście restartować router? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 14 razy router i malina z 10 no i chyba nie używamy wspólny Internet.zakupilem Nowa subskrypcję i to samo dodatkowo nie mogę pobrać utwory do użytku off-line Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebola1972 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Mój pierwszy wpis na forum więc witam wszystkich.Również od 3 dni mam problem z Tidal Hifi.Po zakupie 2 tygodnie temu amplitunera sieciowego Yamaha R-N602 nie było problemów. Od 3 dni tidal działa tylko po lte na telefonie. W sieci domowej wifi czy po lan tidal działa tylko na komputerze. Na telefonach czy yamaszce nie działa.Przywracałem router do ustawień fabrycznych, yamahe do ustawień fabrycznych, ponownie instalowałem aplikacje tidal na telefonach i nic nie pomaga. Deezer działa bezproblemowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 4 godziny temu, steff napisał: Tak się tylko zapytam, próbowaliście restartować router? restartowałem, przywracałem ustawienia fabryczne, robiłem update softu. mam wifi w domu na trzech routerach i wszędzie to samo nie wiem czy nie jest przypadkiem tak, że skoro licencja tidal hifi przewiduje jedno urządzenie online to jeśli są dwa to coś się pier... bo może tidal liczy komórę i streamer jako dwa online. Nie wiem, bo próbowałem wylogować tidal ze streamera i nic to nie dało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 U mnie na Onkyo tx-8250 przez telefon po wifi tidal działa normalnie,a po zwiększeniu prędkości internetu i zmianie routera na connect box z UPC, śmiga lepiej niż wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 ja mam wystarczająco szybki internet... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachox Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 proponuję sprawdzić czy na ruterze jest włączone upnp i spróbować z wyłączonym firewall spi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 (edytowany) A co z niedziałający Tidal na komórce przez Wifi. Działa tylko przez Lte?Myślę że to nie w tym problem .Tidal na iOS w ipadzie działa w tej samej sieci co mój telefon z Androidem i jest ok Edytowano 21 kwietnia 2018 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 4 godziny temu, Andrzej Wierus napisał: nie wiem czy nie jest przypadkiem tak, że skoro licencja tidal hifi przewiduje jedno urządzenie online to jeśli są dwa to coś się pier... Podejrzewam, że tutaj będzie pies pogrzebany. Spróbuj wylogować się z aplikacji Tidala na komórce i sprawdź czy wróci na Wifi. https://support.tidal.com/hc/pl/articles/201623252-Ile-urządzeń-mogę-jednocześnie-używać- 16 minut temu, tomaz75 napisał: A co z niedziałający Tidal na komórce przez Wifi. Działa tylko przez Lte?Myślę że to nie w tym problem .Tidal na iOS w ipadzie działa w tej samej sieci co mój telefon z Androidem i jest ok Być może nie byłeś zalogowany przez telefon a Twój router jest widziany jako jedno urządzenie? Nie wiem (ale mam identycznie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 2 godziny temu, steff napisał: Podejrzewam, że tutaj będzie pies pogrzebany. Spróbuj wylogować się z aplikacji Tidala na komórce i sprawdź czy wróci na Wifi. https://support.tidal.com/hc/pl/articles/201623252-Ile-urządzeń-mogę-jednocześnie-używać- Być może nie byłeś zalogowany przez telefon a Twój router jest widziany jako jedno urządzenie? Nie wiem (ale mam identycznie). Uwierz... próbowałem wszystkiego. Łącznie ze zmianą hasła, na wypadek gdyby ktoś podpiął się pod moje konto. Nic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Ja tezcwylogowalem wszystkie urządzenia i dalej brak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Dziwne , u mnie apka na PC , apka na tel a do tego Malinka z Bubble działa . A na kablu sprawdzaliście ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Wierus Napisano 21 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 ale jak na kablu? w telefonie? w streamerze na kablu nie działa. ps. na obcej sieci wifi działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Tak, streamer na kablu. A jak na obcej sieci działa , to masz chyba winowajcę. Popatrz na ustawienia routera , bo nic innego nie przychodzi mi do głowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 U mnie malina na kablu nie działa.Jak próbuje odtworzyć listę to przewija wszystkie utwory w Linnkazoo i innych aplikacjach też,Tidal na ipadzie w tej samej sieci gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachox Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 to może wynikać z ostatniej aktualizacji tidala. Rozumiem że masz najnowszą wersję 2.5.1.778.1.To że na ios działa a na androidzie nie może wynikać z tego że inaczej te apki działają, w końcu inny system. Spróbuj do testów ustawić w routerze dmz dla ip telefonu i wyłączyć firewal spi. Najlepszym rozwiązaniem było by zesnifować śieć podczas łączenia tidala wtedy będzie widać w czym problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 (edytowany) Panowie fakty sa takie.Tidal dziala na ipadzie przez wifi,nie dziala na telefonie z androidem przez wifi,na lte dziala,brak mozliwosci natywnego odtwarzania na malinie za pomoca linnkazoo zarowno z telefonu jak z ipada,z ipada przez airplay na maline mozna odtwarzac Edytowano 21 kwietnia 2018 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebola1972 Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Założyłem żonie konto na tidalu na darmowe 30 dni, podłączyłem nową kartę i dalej tak samo. Na lte działa, po wifi nie chce. Jakaś blokada widocznie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachox Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 ok protokół tcpip trzeba prześledzić. łącząc się po lte masz otwarte porty i jesteś podłączony aktywnie, po wifi jesteś za natem (translacja adresów ip) czyli adres ip z twojej sieci wewnętrznej jest przekazany do adresu ip routera i tam może być problem. Trzeba na wstępie wyłączyć wszystkie zabezpieczenia by uzyskać nat 1do1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts