Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Od razu mówię że się na tym zbytnio nie znam a posiadam zestaw głośników słuchałem muzyki wszystko było dobrze później przez jakieś 2 dni głośniki były wyłączone ściszyłem muzykę i je włączyłem i wtedy wywaliło korki w domu i zaczęło śmierdzieć z woofera znajduje się w nim zmacniacz jak i 2 pokrędła od basu i od głosności oba były ustawione na połowe a na pilocie były wiciszone  spalonymi kablami od tej pory ich nie włączałem czy mogły się spalić i czy można je oddać na gwarancji.

Dzięki za odp.

Edytowano przez DJXDD
Napisano (edytowany)

Zastanawia mnie, co podlega gwarancji w kolumnach? Uszkodzenia mechaniczne jak wyżej okazuje się że nie. Wgniecenie membrany przez dziecko pewnie też nie.

Może spalenie elementów zwrotnicy? Ale to raczej rzadki przypadek. To samo dotyczy słuchawek.

Może koledzy z branży udzielą konkretnej  informacji.

Edytowano przez Marek Jankowski
Napisano

Na pewno podlega gwarancji okleina o ile nie widać śladów mechanicznych/chemicznych działań/uszkodzeń

Natomiast wszelkie uszkodzenia "spaleniowe"/ "przeciążeniowe" to jest już cienka sprawa.

Nie rozumiem w pełni pierwszego posta ale tutaj spalił się chyba wbudowany wzmacniacz - myślę że warto powalczyć

Dnia 26.04.2018 o 22:33, DJXDD napisał:

a na pilocie były wiciszone  spalonymi kablami

a to jest jakaś perełka ;)

Napisano

Awatar i pseudo tego użytkownika pozwalają mniemać iż jest to typowy przedstawiciel "fejsbukowego" e-pokolenia^_^

Chłopaku, do książek! A później racz poprawnie i ze znakami interpunkcyjnymi pisać tutaj...

Napisano

Jest różnie i to zależy od producenta. Nie będę zdradzał szczegółów ale:

U jednego odchodząca okleina i już jest pretekstem aby powiedzieć że zawilglo lub stało w słońcu.

Drugi z kolei spalony głośnik wymieni bez problemu. 

Zależy od producenta i dystrybutora. 

Piotrek