Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Wzmacniacz jest. 

W głośniku nie rozkminiamy tego plastikowego basowego z boku. Czy to metal jest? No nie wiem ale mi to jednak sztucznie brzmi. Trochę jak bang i olufsen. Ale mogę się mylić.

Co byś wziął? Adante, bowersa czy devialeta? :)

Piotrek

Napisano (edytowany)

2 godziny temu, Top Hi-Fi Poznań napisał:

ProAc'a :) 

Nie pomagacie Panowie :) 

@Top Hi-Fi PoznańWidze że macie w sieci i Elac i ProAc w ofercie. Jeśli chciałbym porównać phantomy z którymś nich to które to powinny być? Elac Adante AS 61 (podstawkowe), czy ProAc Response DB1 - chcę kolegom z salonu roboty oszczędzić :)

KEFy sobie też odsłucham ;)

Edytowano przez Quentin
Napisano

@Quentin Adante jeszcze nie słuchałem i nic Ci o nich powiedzieć nie mogę. ProAc- świetne kolumny, natomiast żeby pokazać pełnie swoich możliwości, potrzebują elektroniki kosztującej co najmniej tyle ile same kolumny. Masz wielkie pomieszczenie i uważam, że są za małe, a ProAc + subwoofer to trochę profanacja :D 

Jak możesz ustawić kolumny? Przy tej klasie kolumn, standy sa wręcz wymagane- w sumie zajmuje więc to tyle miejsca jak podłogówka...

Phantom w twoim pomieszczeniu jest o tyle ciekawą propozycją, że pomimo swoich małych gabarytów potrafi nagłośnić na prawdę duże pomieszczenie.

Napisano

Sprzedałem Kef R300 i aktualnie nie mam nic.Sprzedalem też mieszkanie i teraz przejściowo mieszkam w takim lokalu że tu nawet muzyka z telefonu za głośno gra.Mysle że tak w 3 miesiące upieram się z kupnem mieszkania i remontem.Napisz na priv w jakie były by cenie.No i broń Boże  białe?

Napisano

Haha, Devialet dał do pieca. Właśnie wypuścili nową serię - mniejsze jajka, tańsze z wejściem analogowym :) rozwalili trochę całą dyskusję. Trzeba będzie się wstrzymać i poczekać kiedy do nas na dziki wschód dotrą pierwsze egzemplarze :) niestety na razie nie ma funkcjonalności stereo - ma być w trakcie 2019.

Napisano (edytowany)

Jeszcze nie, ale w sumie to dużo bardziej mi pasują te mniejsze - są tańsze, mniejsze, mają analog, a jak na razie twierdzą wszystkie portale, zachowały jakość dźwięku i nadal grają pełnym pasmem, schodząc nisko mimo rozmiarów.  Więc w sumie to nawet jak posłucham tych dużych to nic mi to nie da dopóki nie posłucham małych... 

Co do brzmienia to pewnie złe nie jest, przeczytałem "cały internet"  :) (głównie zagraniczny), koło dwóch setek różnych opinii (w większości prywatnych użytkowników) i ludzie maja różne opinie, narzekają na cenę, że się nie da reperować, że jest problem z lip sync , rwiący się streaming, etc, ale znalazłem tylko dwie negatywne o brzmieniu ( w tym jedną twoją :)  - żeby nie było to jest ok) . Zwykle negatywni piszą, " są....., ale brzmienie super" :) także brzmią dobrze raczej. 

Drugim takim głośnikiem jest KEF LS50W czyli w wersji wireless. Masa nagród, same pianie nad jakością dźwięku i zero złych opinii.  Koncepcja w sumie jest podobna dopasowane przetworniki i wzmacniacze do głośników, skrócenie drogi sygnału. 

Może się tak skończyć, że nie będzie mi się chciało czekać na Phantoma Reactora w wersji stereo i odłsucham i kupie KEFy. 

@Top Hi-Fi Poznań wiecie może, kiedy będzie Phantom Reactor dostępny do odsłuchu w Polsce (na razie w mono oczywiście) ?

Edytowano przez Quentin
Napisano
Dnia 10.10.2018 o 11:55, Quentin napisał:

Jeszcze nie, ale w sumie to dużo bardziej mi pasują te mniejsze - są tańsze, mniejsze, mają analog, a jak na razie twierdzą wszystkie portale, zachowały jakość dźwięku i nadal grają pełnym pasmem, schodząc nisko mimo rozmiarów.  Więc w sumie to nawet jak posłucham tych dużych to nic mi to nie da dopóki nie posłucham małych... 

Co do brzmienia to pewnie złe nie jest, przeczytałem "cały internet"  :) (głównie zagraniczny), koło dwóch setek różnych opinii (w większości prywatnych użytkowników) i ludzie maja różne opinie, narzekają na cenę, że się nie da reperować, że jest problem z lip sync , rwiący się streaming, etc, ale znalazłem tylko dwie negatywne o brzmieniu ( w tym jedną twoją :)  - żeby nie było to jest ok) . Zwykle negatywni piszą, " są....., ale brzmienie super" :) także brzmią dobrze raczej. 

Drugim takim głośnikiem jest KEF LS50W czyli w wersji wireless. Masa nagród, same pianie nad jakością dźwięku i zero złych opinii.  Koncepcja w sumie jest podobna dopasowane przetworniki i wzmacniacze do głośników, skrócenie drogi sygnału. 

Może się tak skończyć, że nie będzie mi się chciało czekać na Phantoma Reactora w wersji stereo i odłsucham i kupie KEFy. 

@Top Hi-Fi Poznań wiecie może, kiedy będzie Phantom Reactor dostępny do odsłuchu w Polsce (na razie w mono oczywiście) ?

Devialet na swojej stronie informuje, że kupić "u nich" będzie można od 14 listopada. W PL powinny być do końca listopada.