strzecharz Napisano 2 lipca 2018 Udostępnij Napisano 2 lipca 2018 Dobry wieczór. Czy da się podłączyć taki subwoofer: https://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-3070s-active-subwoofer.html do takiego wzmacniacza:https://www.tnt-audio.com/ampli/nad-c350_e.html.? Kiedyś podłączałem starszego suba przez kable głośnikowe, ale nowsze modele subów nie mają takich wejść. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 lipca 2018 Nie. Musisz mieć subwoofer z wejściem wysokopoziomowym. Piotrek Chyba że wyjdziesz prezent outem z nada. Ale on puszcza pełne pasmo w mono. Hmm ale powinno to działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 3 lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 lipca 2018 (edytowany) Spróbuj pod Pre Out 1. Jeżeli wyjdzie lipa to będzie Ci potrzebny dzielnik napięcia i podepniesz suba pod wyjścia głośnikowe wzmaka i będzie działało elegancko (wraz z potencjometrem głośności wzmaka). Taki dzielnik można wykonać za grosze. Jakby co to daj znac na priv to dam Ci namiary na gościa na drugim forum z tematyki audio co robi takie dzielniki. Edytowano 3 lipca 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 lipca 2018 Dnia 3.07.2018 o 10:14, S4Home napisał: Chyba że wyjdziesz prezent outem z nada. Ale on puszcza pełne pasmo w mono. Hmm ale powinno to działać. Piotrek, proszę sprawdzaj co napisałeś i edytuj swój wpis: jak jest problem z AUTOKOREKTĄ to ją po prostu wyłącz Przecież to Forum czyta również sporo osób które nie mają pojęcia o co Tobie chodzi: napisz mniej o 1 czy 2 posty i po prostu POPRAW błędy wynikające z szybkiego pisania lub autokorekty! Powinno być "... wyjdziesz Pre-Out z NADa",a "prezent" zrobisz gdy będziesz poświęcał trochę więcej uwagi na sprawdzenie (i poprawiał ewentualne błędy) swoich wpisów. Mam nadzieję, że się nie obrazisz - ale taka jest sytuacja i wielokrotnie było o tym mówione (czyli pisane), również o pisaniu nazw firm z wielkiej litery. A na pocieszenie dodam, że i tak jest lepiej niż bywało kiedyś! Strzecharz, niektóre nowsze modele subwooferów nadal mają wejścia głośnikowe (wysokopoziomowe), a poza tym - jest spory wybór takich właśnie używanych subów i spokojnie można coś znaleźć za nieduże pieniądze! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 Pre-out powinien zadziałać, subwoofer jest aktywny i ma regulację odcięcia, więc powinien sam sobie "odciąć" górne pasmo. W razie gdybyś poszukiwał kabla do subwoofera - zajrzyj do nas, mamy kilkaset produktów: https://sklep.rms.pl/kable-do-subwoofera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 Roro słusznie. Dziękuję za informację i zwrócenie uwagi. Jeśli wzmak i sub jest to kabel na razie możesz podłączyć głupim tanim chinch żeby tylko sprawdzić czy dziala. Jak tak to lepszy kabel, jak nie to dzielnik napięcia. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 Mnie też niedługo czeka takie rozwiązanie jak opisane w temacie wątku ,mam parę pytań do tych co ogarniają temat ,proszę rozwiać kilka moich wątpliwości . Mam wzmacniacz lampowy bez pre-out i wyjścia na sub a sub nie ma wejścia wysokopoziomowego ,kiedyś to były odczepy kolumnowe ,rozumie ,że jest mi potrzebny tzw. dzielnik napięcia ? Podłączam się wtedy do odczepów głośnikowych wzmaka a dzielnik redukuje napięcie z tych kilku V do chyba dwóch żebym mógł wpiąć się do suba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Co to jest odczep głośnikowy? Chodzi Ci o terminal? no a jak podłączysz kolumny? Razem z dzielnikiem? Jaki to sub? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Pisząc odczepy miałem na myśli terminale. Kable głośnikowe są zakończone szpilkami więc prosto do terminali a ta przejściówka (widziałem kiedyś taką w necie) to są gołe druty więc po lekkim odkręceniu śrub na teminalach pójdą w te "dziurki" przeznaczone dla gołych kabli. Teraz mam Dynaudio SubSat 250 ale docelowo jak kolega w końcu zdecyduje się go pozbyć i mi go sprzedać to Sumiko S9. Wtedy nie będę potrzebował żadnych przejściówek bo sub ma wejście Speakon a producent dostarcza wraz z nim odpowiedni kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Bo akurat nie wiem czy te rezystory montowane na dzielniku napięcia to dobry pomysł aby w to samo gniazdo podłączać głośniki. Nie próbowałem tak. Może kup sumiko i nie kombinuj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Fajny ten Sumiko ale nie mam teraz takiego budżetu na nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 No zrozumiałem że od kolegi go weźmiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts