pr0fil #1 Napisano 12 lipca 2018 Witam, Planuje zakup Onkyo HT-S7805 do salonu który jest niewielki 20m2, cena to 4200zł. Jestem wielkim fanem filmów, jeśli chodzi o muzyke to słucham jej sporadycznie nie mam tutaj jakiś wielkich wymagań. Czy za tą cene wybór Onkyo jest rozsądny, czy mogę znaleźć coś dużo lepszego w tej cenie? Myślałęm jeszcze o Onkyo 9700 thx, niestety ma 7 głosników w tym dwa od ATMOS montowane na suficie (żona mnie udusi jak tak obstawie mały salon) Bardzo proszę o sugestie. Z góry pozdrawiam i dziękuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #2 Napisano 12 lipca 2018 Cześć. A Dlaczego ograniczyles się tylko do Onkyo? A może jakiś setup z Yamaha lub Demon? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 14 lipca 2018 Słabe kolumny wyjątkowo!! Model 9700 i 9800 to zupełnie inne granie. O klasie lepiej. A jak składane systemy to może być Onkyo np model 686, 676 czy Yamaha 683 i kolumny Heco Ambienbt 5.1. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pr0fil #4 Napisano 16 lipca 2018 (edytowany) Hej nie ograniczam sie do niczego, myśle że cena maks do 5zł w komplecie z amplitunerem macie jakieś inne propozycje? Jest sens Kupować Onkyo 9700 i nie montować 2 głośników:)? Nie mam miejsca na zestaw 7.1 Edytowano 16 lipca 2018 przez pr0fil Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #5 Napisano 16 lipca 2018 Możesz zamontować tyle głośników ile chcesz. To zależy od Ciebie. Jak kochasz kino to nie zapomnij o subwooferze. A jakie filmy będziesz oglądał ? Pamiętaj filmów z Atmos przybywa Chcesz nowy czy używany sprzęt? Używany za ta cena kupisz o 1-2 klasy wyżej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pr0fil #6 Napisano 16 lipca 2018 2 godziny temu, modelarz01 napisał: Możesz zamontować tyle głośników ile chcesz. To zależy od Ciebie. Jak kochasz kino to nie zapomnij o subwooferze. A jakie filmy będziesz oglądał ? Pamiętaj filmów z Atmos przybywa Chcesz nowy czy używany sprzęt? Używany za ta cena kupisz o 1-2 klasy wyżej. Hej dzięki za odpowiedź. Oglądam dużo filmów najcześciej 1080p z dźwikiem DTS. ale zdarzają się również 720p z AC3. Na chwilę obecną ATMOS nie ściągam bo nie mam na czym odpalić, w grę wchodzi nowy sprzęt. Zależy mi również na gabarytach aby te satelity nie były ogromne i oczywiście 5.1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #7 Napisano 16 lipca 2018 (edytowany) To wszystko jasne W takim razie to co poleca S4Home. Jeśli z bajerów amplitunera nie będziesz korzystał - wybierz najtańszy. A kable wystarczą zwykłe CU Ja kupiłem : POLSKI kabel przewód głośnikowy miedź Cu 2x2,5mm - 2,57zł za metr.!!!!!! Tak z wykrzyknikami będę o tym pisał głośno na forum tanie i nie ma różnicy w dźwięku. https://allegro.pl/polski-kabel-przewod-glosnikowy-miedz-cu-2x2-5mm-i6734380064.html Podłączałem do Yamaha 683 też lepsze kable za 10-40zł i nie słyszałem różnicy. (Przy onkyo 606 słyszałem różnicę) Aha jeszcze jedno Yamaha ma o 1rok dłuższą gwarancję od reszty Edytowano 16 lipca 2018 przez modelarz01 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 17 lipca 2018 Tam w zestaw są po prostu dużo lepsze monitory i sub. Ten pierwszy zestaw to typowy plastik. Tak jest sens mimo że dwóch nie wykorzystasz. Albo sam dobrany zestaw ampli też może być Onkyo i te Heco Ambient które wspomniałem. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pr0fil #9 Napisano 17 lipca 2018 2 godziny temu, S4Home napisał: Tam w zestaw są po prostu dużo lepsze monitory i sub. Ten pierwszy zestaw to typowy plastik. Tak jest sens mimo że dwóch nie wykorzystasz. Albo sam dobrany zestaw ampli też może być Onkyo i te Heco Ambient które wspomniałem. Piotrek Ok, a macie w ofercie ten zestaw ONKYO 7.1 9700? Jeśli tak to jaką cene zaoferujecie?:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 18 lipca 2018 Mamy. Napisz do mnie lub zadzwoń to przygotujemy cenę. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziele_37 #11 Napisano 5 października 2019 Witam. Odświeżę trochę temat bo mam podobne zapytanie jak jego autor. Planuje zmianę kina domowego z Sony bdv n590 na coś takiego jak Onkyo HT-S7705. O tym modelu wspominam dlatego że znalazłem ogłoszenie ( mieszkam w Holandii ) z 4- letnim zestawem 7705 za 350 euro ( do negocjacji więc może być 300-320 e). Patrząc na inne ogłoszenia cena wydaje mi się rozsądna. Pomieszczenie podobnej wielkości jak autora wątku. Moje pytanie czy do filmów takie coś na początek by mi wystarczyło ? Myślę że dołożyłbym jeszcze dwa głośniki żeby z atmosa uzyskać trochę więcej niż w standardzie. Drugie pytanie jak duże są różnice pomiędzy modelem 7805 a 9800 ( oprócz tegoe że w zestawie 7805 jest 5 głośników a w 9800 7 głośników ) ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #12 Napisano 5 października 2019 Myślę że powinien być postęp. Kolejnego postępu oczekiwałbym podłączając lepsze kolumny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #13 Napisano 5 października 2019 Np. możesz wymienić fronty + (najlepiej ) centralny . Wtedy te kolumny które masz jako przednie mogą posłużyć jako tylne, a tylne do rozszerzenia dźwięku o dodatkowe kanały. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edward Gałka #14 Napisano 7 marca 2020 (edytowany) Szukamy Dolby atmos do małych pomieszczeń, nie potrzebne tu 7.1.4, wystarczy w zupełności 5.1.2 Onkyo wydaje się najlepszy wyborem w tej cenie polecał bym też drożej: DENON AVR-X2600H + focal sub evo 5.1.2 lub dla bogatszych Dali Oberon vocal z dokupieniem 2 głośników atmos. Clipsch nie będę pisal to bardzo drogi I mocny zestaw, ale tylko do salonów ,w takim małym pomieszczeniu jest zbędny Jeśli Ktoś ma lepsze propozycje 5.1.2 proszę pisać za kilka miesięcy też będę coś wybierał do pokoju 15m/2, choć wolał bym gotowy zestaw bo one dają zawsze lepsze efekty przestrzenne w filmach od kompaktowych z amplitunerami Edytowano 7 marca 2020 przez Edward Gałka Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach