jarrro Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Które z nich zagrają najbardziej wyszukanym, nasyconym, pięknym dźwiękiem, takim z klasą? Które zauroczą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Tannoy Revolution XT 8F ale podaj z jaką elektroniką to ma grać i powierzchnię pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Czysto teoretycznie to Audio Academy i Akkus, ale wszystko zależy od pełnej konfiguracji całego zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 22 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Konfiguracja: Cambridge CXN, wzmacniacz Audio Gd Precision 2, kable głośnikowe Eva ls-xxv, RCA były Furutech fa-220, ale lepiej gra Earstream Sunset. Kable zasilające też są, jednak chwilowo bezużyteczne. Posiadam Pylon Diamond 25, szukam czegoś lepszego, chociaż one bardzo przyjemnie grają. Wcześniej miałem Kef LS 50, potem Kef R300.A co mają w brzmieniu Akkus i Audio Academy, czego nie mają pylony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 (edytowany) Sporo miejsca w opisie poświęciłeś kablom, a nic nie wspomniałeś o akustyce swojego pomieszczenia. Czy ten temat masz opanowany? U mnie już po banalnych poprawkach w akustyce Diamondy zagrały o klasę lepiej. Miałeś już kilka świetnych konstrukcji głośnikowych, a ciągle nie jesteś usatysfakcjonowany. To trochę dziwne. Może problem leży właśnie w akustyce? Może tu masz potencjał do rozwoju, a nie w szukaniu kolejnych kolumn. Nawet najlepsza kolumna w słabym akustycznie pomieszczeniu nie będzie w stanie dać Ci pełnej satysfakcji. Edytowano 22 lipca 2018 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 22 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Kraft, masz rację, nic nie zrobiłem w temacie akustyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 (edytowany) To co? Zakładasz nowy temat? Może "Diamondy 25 a poprawa akustyki"?;) Edytowano 22 lipca 2018 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 22 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 Jesteś naprawdę pomocny, dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2018 Udostępnij Napisano 23 lipca 2018 Bez sensu patrzeć na kolumny. Akustyka i wzmacniacz, to sprawdził bym w pierwszej kolejności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 23 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2018 Mój wzmacniacz jest zły? 23 kg? Dwa transformatory? 180W? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 Nie mówię o budowie. Może ważyć i 100kg i co z tego jak nie odpowiada Ci dźwiękowo. Nie mam nic uwag co do budowy. Ale to Tobie dźwięk nie odpowiada? Ale ok zostawmy go. Co zrobiłeś ze sprawdzeniem akustyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 24 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 Akustyka leży, ale i tak za tydzień przeprowadzam się, głośniki będą miały więcej przestrzeni wokół siebie, bez mebli i myślę, że będą lepiej. Jednak pylony mają swój charakter brzmienia, chciałbym trochę inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 W pierwszym poście pisałeś, że szukasz m.in. nasycenia. Jestem pewien, że to może dać Ci właśnie poprawa akustyki. Już niewielkie wytłumienie pomieszczenia może sprawić, że dźwięk będzie właśnie bardziej nasycony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 24 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 Użyłem tego słowa nieopatrznie. Dźwięk jest nasycony teraz, bardzo mi się podoba, ale szukam czegoś innego, innymi słowy, chciałbym sprawdzić, czy inne głośniki w tej cenie grają gorzej czy lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 To może Dali Opticon 6? Ładnie grają, a odmiennie od Pylonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 24 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 W jednej z recenzji napisano, że lepsze są Tannoy xt6f od Dali O6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 No to pozamiatane;) Zamykamy temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 24 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2018 Zamykać nie ma co, jestem w salonie umówiony na odsłuch, zatem moja wiedza będzie szersza. I uwagami tu się podzielę, chyba że brak zainteresowanych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 lipca 2018 Zamknijmy temat na razie. Poczekajmy aż się przeprowadzisz i za tydzień wrzuć aktualizację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 25 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2018 Tak jest panie kapitanie!!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 (edytowany) Dnia 7/22/2018 o 12:31, jarrro napisał: Które z nich zagrają najbardziej wyszukanym, nasyconym, pięknym dźwiękiem, takim z klasą? Które zauroczą? Z tych dwóch kolumn - tj. AA Hyperion 4 Vs Pylon Diamond 25 - jak dla mnie zdecydowanie Pylon. Ale napisz może czego dokładnie Ci brakuje w dżwięku, co Ci przeszkadza w tych kolumnach? Edytowano 26 lipca 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 26 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 To dobre pytanie... Może pewna ociężałość...Powiem tak. Poza kefami LS 50 i R300 niczego więcej nie słyszałem, ze sklepu pamiętam tylko jeszcze Audiovector, który grał za jasno i wzmacniacz Rega, też mu się nie podobał.Zatem potrzebuję odsłuchania, by docenić piękno brzmienia pylonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 (edytowany) Aaaa to o to chodzi. Po prostu męczy Cię to , że inne kolumny w danym rejonie cenowym mogą grać jeszcze lepiej (no może nie lepiej, ale inaczej). A że poprzednio ich nie testowałeś, to ciągle o tym myślisz. Normalna sprawa. Musisz po prostu jechać na odsłuchy. Dla mnie Hyperiony 4 zagrały znacznie jaśniej od tych Pylonów. Ta ociężałość Pylonów jest do okiełznania wzmacniaczem, ale one zawsze będą grąły dość masywnie, gęsto, z nie wybijającą się górą bo mają taki styl po prostu. No co kto lubi. Może jak chcesz zmiany to trochę inaczej grają Pylon Diamond 28, ale to już min. 25m2 do nich. W mniejszym metrażu nie rozwiną skrzydeł. Edytowano 26 lipca 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 26 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 Świetnych określeń użyłeś odnośnie stylu PD25: masywnie i gęsto. Zapewne ich styl trochę się zmieni, bo na dniach czeka mnie przeprowadzka, a i w sklepie na odsłuch jestem umówiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 (edytowany) W jakim metrażu masz teraz te Pylony ? A w jakim będą grały wkrótce? Posłuchaj sobie jeszcze Dynaudio Emit M30. To trochę inny dźwięk, ale może sie podobać. Edytowano 26 lipca 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts