S4Home Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Magnat MR780 to nie znany wzmacniacz.A to bardzo dobra konkurencja dla Vincenta. Jest znacznie tańszy i prezentuje wysoką kulture grania. Pamiętam podobnie jak dałem możliwość wypożyczeniaa MA600 na forum audiostereo. Nagle okazało się że model bardzo popularny. Pare osób wypożyczyło, połowa z nich kupiła. Takie produkty bronią się same. Nie marketingiem a odsłuchem. Z MR780 próbuje zrobić to samo. Z tym że na audiostereo (ja-Piotrek) nie działam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Dobra czyli o cenę mam pytać chłopaków z firmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Tak, powołaj się że rozmawialiśmy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 (edytowany) 20 godzin temu, S4Home napisał: Średnicy nie poprawisz wymieniając 356 na 803. Nad ma nieco jaśniejsza wyższa średnicę ale to klasowo znacznie lepszy wzmak. O lepszej dynamice. Możemy ci jeszcze zapodac magnata mr780. To zobaczysz. A później ewentualnie inne kolumny. Piotr A jakie byś proponował te inne kolumny? Magnata chwilowo brak żeby nie tracić czasu wezmę z ciekawości yamahę 803d. A może cxa60 lepiej sprawdzić zamiast tej yamahy? Edytowano 13 listopada 2018 przez Nowy123 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Wiele osób uważa że tak. A jest też świetna promocja na cxa80. Uważam że warto. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Już za późno. Yamaha wyszła kurierem. Ale przynajmniej zobaczę czy mi podejdzie skoro wiele osób ją chwali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Ok czekam na info. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 1 godzinę temu, Nowy123 napisał: Już za późno. Yamaha wyszła kurierem. Ale przynajmniej zobaczę czy mi podejdzie skoro wiele osób ją chwali. Ja również słuchałem 803 i m-780. Proponuję poczekać i porównać te dwa modele w tych samych warunkach i utworach. Naprawdę warto- to dobry model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 13 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Znaczy który? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Chodzi zapewne o porównanie Yamaha R-N803D i Magnat MR 780 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Yamaha pewnie zagra "synergicznie" z aurorami , gdyż jest to zachwalany zestaw w tym roku Magnat może by potrzebował czegoś bardziej "jasnego" , może jakiś kef q750 , ale to musiałby Piotrek z s4home potwierdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 25 minut temu, MobyDick napisał: Chodzi zapewne o porównanie Yamaha R-N803D i Magnat MR 780 Przepraszam za niezrozumiałe skróty. Chodziło mi j/w. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Mr 780 będzie zbyt słodki to Auror, może Ci się podobać oczywiście, ale w porównaniu z selektywnym wzmacniaczem, to wybierzesz ten selektywny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 11 godzin temu, Kubakk napisał: Magnat może by potrzebował czegoś bardziej "jasnego" , może jakiś kef q750 , ale to musiałby Piotrek z s4home potwierdzić Magnat owszem gra lepiej z jasnymi kolumnami ale KEF Q750 jasny nie jest 11 godzin temu, Arturas napisał: Mr 780 będzie zbyt słodki to Auror, I tak tutaj się zgadzam. Oba wyśmienite produkty ale ie w parze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 To ja już nie kumam. S4home proponujesz żeby posłuchać mr780 bo to dobry wzmacniacz a teraz piszesz że dobry ale nie w parze z aurorami. A ja przecież aurory mam na odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 A no to nie skumałem, przepraszam. Za dużo tematów mam na raz. A wypożyczenia sprzetu mamy teraz do kilkunastuosób. Odsłuchać możesz ale moim zdaniem to nie do końca trafne zestawienie. Ale sproboj, może mnie zaskoczysz. Może pomoże w tym co Ci brakuje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Na razie poczekajmy jak będzie z Yamaha 803D, bo ta powinna niedługo dotrzeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Tak się zastanawiam, czy ma jakiś wpływ na dźwięk podstawa z kolcami do kolumn? Bo postawiłem aurory bez zamontowania w/w i nie wiem czy to nie błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 To na czym stoją kolumny zawsze ma wpływ na to jak grają. Kolce sprawdzają się najlepiej na wykładzinie dywanowej które mają przebić. Na podłożu które mogły by uszkodzić potrzebne były by podkładki pod kolce. Wtedy pełnią rolę regulowanych nóżek. Ważne jest aby kolumny stały stabilnie i aby się nie chwiały. Zamiast kolców na podstawkach można wkręcić śruby z łbami które nie uszkodzą nam podłogi. Niektórzy producenci dają specjalne nóżki wkręcane w gniazda w podstawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Rozumiem. Te kolumny są wypożyczone i przede mną ktoś chyba też nie montował tych podstaw bo opakowania widać jakby nie ruszane więc pomyślałem że to nie będzie miało znaczenia i nie skręcałem żeby sobie roboty nie robić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 (edytowany) Pół biedy jeśli stoją stabilnie na czymś twardym i się nie kołyszą. Tyle że to są dość wąskie i wysokie kolumny i przykręcenie tych podstaw nawet bez kolców wydaje się niezbędne do ich prawidłowego postawienia na podłodze. Edytowano 14 listopada 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 A to spoko, stoją stabilnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zysix Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Cześć nie chciałem tworzyć nowego wątku zacznę - tutaj się podepnę Zacznę od powitania - bo nie znalazłem osobnego tematu. Witam wszystkich serdecznie! Ostatnio zacząłem się rozglądać za zestawem stereo do salonu i ogólnie wybór przyprawia o zawrót głowy. Liczę na to, że dowiem się czegoś ciekawego o "audio" bo aktualnie jestem absolutnie zielony ? Jak wspominałem szukam czegoś do salonu (aktualnie ok 20m^2 ale w niedalekiej przyszłości będzie większy salon - nowe mieszkanie powiedzmy 30-35m^2). Słucham głównie elektroniki (np.: trance, progressive) na Spotify (z PC). Do kolumn podłączę pewnie też telewizor ale o tym będę się martwił później. Sprzęt może być nowy albo używany, do powiedzmy 5k za całość, jakoś to żonie wyjaśnię Sprzęt raczej na kilka lat. Aktualnie w pracy słucham muzyki w słuchawkach ISK HD9999, podoba mi się jak jest dużo basu. Wstępnie zastanawiałem się nad jakimś zestawem 2 kolumny + subwoofer. Czy może powinien jednak szukać 2 kolumn z osobnym wzmacniaczem? Chętnie przygarnę linki / materiały do poczytania. PS. jestem z Wrocławia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 14 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Najlepiej jakbyś utworzył własny temat bo się bałagan robi jak ktoś czyta później to nie wie komu odpowiada, ale jak już napisałeś to moim skromnym zdaniem subwofer do muzyki to nieporozumienie. Można oczywiście ale są to dość drogie konstrukcje. Ja używam jamo j10 i ciężo go wyregulować żeby grał poprawnie. Przeważnie dudni. Lepiej te kwotę dołożyć do kolumn chyba że się dużo filmów ogląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 listopada 2018 Ma znaczenie jak kolumny stoją. I lepszą stabilność i izolacja od podłoża wpływa pozytywnie na basy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts