Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Marcin Szpiglewski napisał:

Oczekuje ogólnego polepszenia więcej blasku góry gładkości średnicy,

Akurat tego to żaden producent na świecie Ci nie zagwarantuje a tak na prawdę to niczego Ci nie zagwarantuje.

Niedawno testowałem kable zasilające i u mnie to nie działa , ale niczego nie wykluczam. Co do czarnego tła ja uzyskałem takowe stosując filtry Schaffnera drugiego rzędu.

Co do gniazd i kabla nie było żadnej różnicy , czy filtr działał na przedłużaczu z MM , czy na kablu Siltecha , Gigawatta, Supry, czy były gniazda Furutecha ,Monacora czy Schurtera. Od zakłóceń EMI,RFI jest filtr ,a reszta wg. mnie to lep na potencjalnych klientów. Mam dwie listwy na różnych gniazdach więc porównywałem , z przedłużaczem też :) 

Moja listwa / dwa filtry 2 rzędu, niezależne zasilanie do każdego gniazda i wystarczy :) / i testowane kable:

IMG_2762.JPG

IMG_2476.JPG

• Odpowiedzi 203
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowany)

Tomek nie masz czasem jakiś  kabli zasilających na zbyciu?

11 godzin temu, Marcin Szpiglewski napisał:

Oczekuje ogólnego polepszenia więcej blasku góry gładkości średnicy, lepszego czarnego tła separacji źródeł pozornych

Lepiej pieniądze na zasilający wydać na akustykę, a najlepiej na źródło, a jeszcze lepiej na akustykę, kolumny, źródło ... Chyba że akustyka jest już zrobiona, wtedy można poeksperymentować z sieciowym do źródła, czy w ogóle z zasilaniem źródła. Nie licz że listwa odmieni dźwięk, twoich oczekiwań na pewno nie spełni też wymiana samego kabla zasilającego listwę.

Pozdrawiam.

Z czego słuchasz?

Edytowano przez Pboczek
Napisano
1 godzinę temu, Pboczek napisał:

Tomek nie masz czasem jakiś  kabli zasilających na zbyciu?

Nie mam ,te na testy były pożyczone, Suprę kupowałem z metra, ale mogę Ci załatwić w dobrej cenie :) 

Po za Przedwzmacniaczem cała reszta mojego audio chodzi na fabrycznych bo 30 lat temu nie przewidzieli , że kabel zasilający może stać się takim fetyszem dla posiadaczy sprzętu audio. I tyle forsy przeszło producentom koło nosa , a wystarczyło by przecież założyć gniazdka IEC za 3$ , Ci dawni kapitaliści to nic nie myśleli , albo społeczeństwo było inne , no nie wiem zresztą :) 

Napisano (edytowany)

Sieciowy w piecu wymieniłem w całości ale równie dobrze mógłbym tego nie robić, a do starszych CD wstawiałem gniazda. Ostatnio mam już playera z epoki kapitalistów i oni zrobili to za mnie.:)

Edytowano przez Pboczek