Tru71 Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Hej,szybkie pytanko.Nie jestem zadnym audiofilem i moja wiedza tez jest zerowa. Potrzebuje nie dla siebie, tylko na prezent dla siostry na 18stke,zestawu 2.0 Wiem,ze dopiero co "zlozyla" komputer i zazyczyla sobie ode mnie i rodziny wlasnie zestawu 2.0.Co konkretnie nie wie,podobnie jak ja jest laikiem.Zestaw za od 1,5 do 2-3k max. Ma ladnie grac p.s z tego co zauwazylem po kartonach to ma dobra karte dzwiekowa. Jakis STX 2. Skad wiem czy dobra? ktos polecal na YT,wiec mysle,ze ta karta plus ten zestaw,wystarczy jej na "bombanie" muzyka w swoim pokoju.Z gory dzieki za propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Jakie pomieszczenie? Bo albo gotowa wieża Pianocraft N670 albo bliżej górnej granicy to Onkyo 8250 lub Yamaha 602 + zewnętrzne inne kolumny. Jakie? To zależy czy podstawkowe czy podłogowe. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Wybór zależy od tego, czy będzie to system biurkowy, czyli kolumny będą stały po bokach biurka, czy system który ma nagłośnić cały salon (tutaj znowu pytanie, jak duże jest pomieszczenie odsluchiwe). Jesli system biurkowy, to namawiam na zestaw NAD C326 BEE z kolumnami Monitor Audio Monitor 100, ewentualnie Indiana Line Tesi 261, Heco Aurora 300. Natomiast jeśli chcemy nagłośnić cały salon, zakładając powierzchnię powiedzmy około 20m2 masz do wyboru wiele ciekawych rozwiązań, np. amplituner Yamaha R-N402D z kolumnami STX Electrino 150, Indiana Line Nota 550X. Podaj proszę więcej informacji, także o preferencjach muzycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 Pomieszczenie to zwykly pokoj dziewczyny,mysle ze max 12m2 (nie wiem dokladnie, nie mieszkam).Glosniki maja byc biurkowe,beda staly kolo monitora Co do preferencji to chyba wszystko od pop do techno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 1 godzinę temu, Tru71 napisał: Pomieszczenie to zwykly pokoj dziewczyny,mysle ze max 12m2 (nie wiem dokladnie, nie mieszkam).Glosniki maja byc biurkowe,beda staly kolo monitora Co do preferencji to chyba wszystko od pop do techno. Zatem szukaj aktywnych monitorów bliskiego pola- nasze rozwiązania "Hi-Fi" nigdy nie zagrają poprawnie, jeśli siedzi się prawie między głośnikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Idealne były by monitory takie jak Adam A5x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 24 minuty temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Zatem szukaj aktywnych monitorów bliskiego pola- nasze rozwiązania "Hi-Fi" nigdy nie zagrają poprawnie, jeśli siedzi się prawie między głośnikami. Jakies propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Coś takiego, jak zaproponował @MobyDick. Niestety, nie zajmujemy się sprzedażą tego typu rozwiązań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 (edytowany) Dziekuje za porady,mam jeszcze 2 tyg czasu wiec jakby ktos jeszcze chcial cos doradzic to smiało P.S widze,ze te dwa monitorki to prawie rowne 3k moze ktos ma cos rownie dobrego ale troszku tanszego.Poniewaz 3k to dla nas max Edytowano 13 września 2018 przez Tru71 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Zgadzam się do takiego użytkowania aktywne monitory. Widziałem ostatnio obniżkę na tannoy reveal. Wiem że one grają w niektórych studiach nagrań. Ale to rozwiązanie także polecam. Adam audio jak najbardziej tak. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 https://www.oleole.pl/zestawy-muzyczne/manta-spk5003-ghul.bhtml wiele razy polecałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 ??? ale szał. A tak poważnie kubakk to nie każdy złapie ten żart ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 2 minuty temu, Kubakk napisał: https://www.oleole.pl/zestawy-muzyczne/manta-spk5003-ghul.bhtml wiele razy polecałem lol do karty Asus XONAR Essence STX II za ponad 1K jak znalazł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Brzmienie monitorów studyjnych ADAM niekoniecznie będzie tym, czego szuka autor wątku (o cenie nie wspominając). Kwestia przeznaczenia sprzętu: czy to ma być sprzęt uniwersalny, który nie zawsze będzie grał z komputera a np. czasem jako radio czy odtwarzacz CD (wtedy miniwieża), czy "tylko" aktywne kolumny do kompa. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 A tak poważniej to myślę ze za mniejsze pieniądze opcje warto rozważyć tańszą serie Adama T , czyli T5V i T7V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 1 minutę temu, RoRo napisał: Brzmienie monitorów studyjnych ADAM niekoniecznie będzie tym, czego szuka autor wątku (o cenie nie wspominając). Kwestia przeznaczenia sprzętu: czy to ma być sprzęt uniwersalny, który nie zawsze będzie grał z komputera a np. czasem jako radio czy odtwarzacz CD (wtedy miniwieża), czy "tylko" aktywne kolumny do kompa. Pozdrawiam Sprzet uniwersalny,siostra cos tam pyka w gierki ale pewnie wiekszosc czasu poleci muzyka,dokladnie nie wiem,az tak nie wypytywalem.Jedyne co mi powiedziala to,ze chce zeby staly na biurku kolo monitora.Podejrzewam,ze nie moga byc tez jakies wielkie,poprostu zeby to dobrze gralo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Więc decyzja po Twojej stronie (a najlepiej podpytaj się siostry): miniwieża czy aktywne kolumny... Bo bez tego - to niekoniecznie prezent będzie tym, czego oczekiwała... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Obecnie komputer z dobrą karta dźwiękową może pełnić funkcję źródła dźwięku uniwersalnego. W tej sytuacji zastąpienie dobrych monitorów małą wieżą o dużo gorszym dźwięku wydaje się kompletnym nonsensem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 8 minut temu, RoRo napisał: Więc decyzja po Twojej stronie (a najlepiej podpytaj się siostry): miniwieża czy aktywne kolumny... Bo bez tego - to niekoniecznie prezent będzie tym, czego oczekiwała... Pozdrawiam Bez dwoch zdan dwa monitorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 8 minut temu, MobyDick napisał: W tej sytuacji zastąpienie dobrych monitorów małą wieżą o dużo gorszym dźwięku wydaje się kompletnym nonsensem. Równie dużym nonsensem jest kupienie czegoś, co nie będzie spełniało marzeń siostry Tru71 ! Więc może lepiej poczekać na odpowiedź niż ocenianie w ten sposób. No przecież trudno by cały system (miniwieża) zagrał lepiej niż 2 kolumny aktywne w tej samej cenie… - to oczywiste. Z mojej strony to by było na tyle, nie będę wróżył z fusów ? ani przepychał się podpowiedziami innych uczestników Już się wyjaśniło, bo jest odpowiedź od Tru71: więc zostaje kwestia wyboru kolumn aktywnych... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 Spokojnie Panowie,to nie sprawa zycia i smierci jestem wdzieczny za kazda porade... cos na koncu wybiore Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Jak pod komputer , to głośniki komputerowe i będzie https://www.morele.net/glosniki-komputerowe-edifier-s1000db-spk-ef-s1000db-897257/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Moim zdaniem klasyczny zestaw po prostu się tu nie sprawdzi. Do kolumn będzie za blisko. Przerabiałem to. Ediferow nie znam ale chyba można lepiej w tej cenie? Nie wiem, myślę głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Ciekaw jestem na co padnie wybór . Napisz może czy solenizantka była zadowolona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tru71 Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 Jak mi z glowy nie wyleci to oczywiscie,ze napisze. Czekam na 10 propozycji,zeby byl bol glowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts