S4Home Napisano 21 listopada 2018 Udostępnij Napisano 21 listopada 2018 Patrz jakie ma membrany. Klipsch tu trochę oszukuje. Mają być cerametaliczne. Nie tylko w kolorze miedzi to nie wyznacznik. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 22 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 mam kolejne pytanie - czekam na suba i pytanie o kabel - zwykle rca-rca ? z tego co widzę na zdjęciach ma 2 wejścia rca czerwone i białe wiec rca-2 rca? jeśli jedno rca-rca to w jaki kolor wpiąć? tyły czaje się na bx1 zgodnie z zaleceniami a center jako jedyny będzie kłopot z wstawieniem zalecanego - wielkość 440 - jest za głęboki - nie będzie go jak na komodzie wstawić a na tamte 2 - 34c i radius 225 dadzą się zawiesić bezpośrednio w ścianie a alternatywa na półka wstawiona z centrem nad tv - a to chyba za wysoko pod samym sufitem będzie na komodzie zona nie da mi wstawić - i tak rozstawianie głośników kosztowało mnie 2 pary butów, półkę na buty i pewnie zegarek będę musiał jakiś kupić (bez tego to by 9,1 było) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 listopada 2018 4 minuty temu, loooki napisał: z tego co widzę na zdjęciach ma 2 wejścia rca czerwone i białe wiec rca-2 rca? jeśli jedno rca-rca to w jaki kolor wpiąć? Zazwyczaj to bez znaczenia. Czasem producent oznacza do którego złącza podłączyć pojedynczy kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 I pamiętaj to końcówka RCA, ale suby lepiej grają na kablach jednak przewidzianych jako te subwooferowe. Nie podłączaj jakiegoś prostego kabla z DVD. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 taka sytuacja - wchodzę do sklepu muzycznego - miał tam koleś na ścianach kable, mikrofony i rożne takie to myślałem ze biedzie co potrzebuje i mowie - potrzebuje rca-rca do suba i koleś na mnie - ze to zwykle czincze, ze to dla niego żaden kabel, ze takie coś to 0,5mm uciągnie (i podał mi jakieś cienkie takie coś z drutem grubości szpilki - ale ze kwadratowe w przekroju) i ze to nie zmieni dźwięku na 180m długości kabla, ze byle co od starego tv wejdzie, ze jak ma więcej niż 2 nitki w środku to starczy, byle trochę miedzi było środku więcej niż 2% i nie kupiłem i jak tu kupować w lokalnych sklepach ja się pytam? będzie trzeba jutro jakieś rtv odwiedzić duże Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 listopada 2018 Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 Do podłączenia subwoofera nie jest potrzebny szczególnie wyrafinowany brzmieniowo kabel. Ważne żeby był możliwie dobrze ekranowany. Im będzie dłuższy odcinek tym większe zagrożenie że sub będzie buczeć gdy nie gra. Tu faktycznie bardziej były by wskazane żyły solid core niż miedź monokrystaliczna lub metale bardziej szlachetne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 23 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2018 (edytowany) wiec pewnie to to co pisał imć Piotr o kablach przeznaczonych do suba z druta zrobić się pewnie tak łatwo nie da ten od frontów miał sporo żył długość nie przekroczy 2,5m wiec tu raczej nie będzie problemu dodam ze ciągle myślę o centralnym - i porównywałem te co wcześniej wymieniłem - i nawet waga wskazuje przewagę 440 - ponad 2x tyle co 34c i radius 225 i kombinuje czym to żonę przekupić ale to już mnie raczej nie będzie stać Edytowano 23 listopada 2018 przez loooki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 Dobrze ekranowany, no właśnie. A taki nie jest chonch z DVD. Mało tego. Mam gdzieś taki w domu do wyrzucenia. Wypożycz od nas taki do suba, tego dołożę do testów. Jak stwierdzisz że nie widzisz różnice odeślesz tylko subwooferowy. Ten tani sobie zostawisz za darmo. Od razu mówię że to stary kabel lipnej jakości :P. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 26 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 byłem wczoraj w sklepie nie dla idiotów - i na dziale tv i kin domowych obok wystawionych jakiś ampli denona i yamachy - pytam kolesia o kabel a ten oczy jak 5zl - i nie mamy - wyglądał jak by poza hdmi nic nie poznawał - ale sam sprawdziłem co mieli za kable i nie było dziękuje za ofertę - ale te cienkie właśnie mam i nie chce wstawiać podwójny 2rca-2rca taki grubszy mam ale wstawiać taki bez sensu bo jedna wiązka leży i zawadza a rozcinać tez nie za bardzo zamówiłem już z ekranowaniem i powinno dać rade - a dziś powinien dojechać sub to wstawię narazie na tym podwójnym myślałem czy nie jest konieczny kabel Y - w sensie 1rca-2rca ale powiadacie ze nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 (edytowany) A u mnie przy subwooferze lepiej sprawdził się cieniutki kabelek RCA przewidziany do wizji który dostałem z jakimiś komponentami komputerowymi od grubego kabla o ładnym wyglądzie. Edytowano 26 listopada 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 W mm już dawno nie ma kin. To tylko namiastka tego co mieli kiedyś. W euro zobacz jaka jest ofertą audio na internecie w salonie nic. Nawet pylony mają. Po co im kabel do subwoofera który nigdy się nie sprzeda. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 27 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 ale w tym mm stały właśnie kina - kilka wystawionych ampli i zestawów 5,1 czy 5,0 - widać ściema jakie to proaudio sklep choć istotnie tego było mniej niż zestawów karaoke - 1 klocek i co chwilka ktoś oglądał bo nawalało po całym sklepie umcy-umcy-umcy ze jakie to fajne no ale zamówiony kabel i powinien dawać rade teraz sukces bo bx1 na tył zakupiony - teraz kabel - na satelity rozwodzić się jakoś specjalnie czy po 10m miedzi 1,5-2,5 mm ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Witam ,widzę , że nadal walczysz Dnia 26.11.2018 o 09:40, loooki napisał: myślałem czy nie jest konieczny kabel Y - w sensie 1rca-2rca ale powiadacie ze nie Nie jest , ale jak kiedyś byś chciał po audiofilsku to są przejściówki https://audiopolis.pl/qed-performance-subwoofer-y-przewod-przejsciowka-gniazdo-rca-2x-wtyk-rca-do-subwoofera-o-dlugosci-0-2m.html lub wersja audiofilska socjalna : https://www.euro.com.pl/adaptery-i-przejsciowki/hama-00122373.bhtml?&cd=191780169&ad=10070947089&kd=&gclid=Cj0KCQiA8_PfBRC3ARIsAOzJ2uoDAPDk-m8l82fNz0jhHnRZhnQhAJ2nA4PPLg2vq4_Jla0hAFQnA-MaAjCZEALw_wcB&gclsrc=aw.ds 3 godziny temu, loooki napisał: na satelity rozwodzić się jakoś specjalnie czy po 10m miedzi 1,5-2,5 mm Wystarczy 1,5 mm , nie wiem jak tam z budżetem u Ciebie ale mam coś takiego i jest ok. https://sklep.bestaudio.pl/norstone-classic-white-w150/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 28 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 taniej by wyszło cały kabel Y kupic a na satelity od kumpla wezmę - nie znam nikogo kto ma większego jobla na punkcie elektroniki - ma więcej kabli w domu na m2 niż bill gates dojechał sub przestrzeliłem z wielkością pomyślałem - no ale nic to można skręcić podpiąłem kabel i zasilanie, pyk włącznik - i zapuszczam guano apes ustawione w ampli - ze podłączone fronty i sub - ale nie było nic z suba słychać chyba znowu będzie kombinowanie w ustawieniach żeby nie było w instrukcji sprawdzałem w która dziurę kabel wetknąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 ?WTF Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 To echo z innego wymiaru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loooki Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 pertraktacje bardzo dobrze sprzęt mam i gra i jest dobrze zestaw narazie - fronty rx6, tył bx1, sub rw12d, ampli denon 3808 jeszcze center mi został (dlatego tył nie podłączony czeka) ale tu ograniczony jestem wielkością głośnika - i pewnie skończy się na zawieszonym na ścianie klipsh r34 albo monitor audio radius 225/250 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Możesz podłączyć tyły bez centralnego. Nie traci na efektach. Amplituner ma opcję 4.1 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts