Marimoto Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Witam, Czy mogę prosić o informację czy głośniki podstawkowe Indiana Line 260 i 260 X to dokładnie to samo? A jak ww. model wypada w porównaniu do Heco Aurora 300? Czy to kolumny o podobnym brzmieniu ? Z tego co widzę to H.Aurora 300 ma dobre opinie w interencie ale nie widzę żeby była możliwość ich odsłuchania w jakimś salonie w Poznaniu. Kolumny pracowałyby z Piano Craftem Yamaha 670. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Cześć, Indiana Line Nota z „X” to bardzo drobne różnice, szczególnie inny kolor drewna w stosunku do starszej serii. Natomiast obydwie kolumny (Indiana Line i Heco Aurora) oferują brzmienie dobrze wypełnione, lekko ocieplone, gęste z dobrą podstawą basową. Obydwie kolumny dobrze sprawdzą się w połączeniu z elektroniką Piano Craft. Jeśli miałbym wybierać, to drobny plus dla Heco za lepszą spójność, barwę, świetny środek pasma. Zapraszam do wypożyczenia kolumn (mamy oczywiście obydwa modele) i przetestowania w domu we własnym systemie. Jeśli nie sprawdzą się, możesz odesłać, jedynie po Twojej stronie jest koszt przesyłki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 10 października 2018 Udostępnij Napisano 10 października 2018 Ja postawiłbym na Indiane. Heco są mniej uniwersalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 To nie te same kolumny. X są deczko lepsze. Ja postawił bym na Heco 300 gdyż to konkurent dla Tesi 261. A więc serii wyżej. Ale jak pisali koledzy brzmienie tych kolumn jest podobne. Więc dlaczego Nota 260X jest uniwersalna a Heco nie? No tego nie wiem. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 19 godzin temu, Marimoto napisał: Witam, Czy mogę prosić o informację czy głośniki podstawkowe Indiana Line 260 i 260 X to dokładnie to samo? A jak ww. model wypada w porównaniu do Heco Aurora 300? Czy to kolumny o podobnym brzmieniu ? Z tego co widzę to H.Aurora 300 ma dobre opinie w interencie ale nie widzę żeby była możliwość ich odsłuchania w jakimś salonie w Poznaniu. Kolumny pracowałyby z Piano Craftem Yamaha 670. Na palacza (abcav) powinny być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 października 2018 Udostępnij Napisano 12 października 2018 Z punktu widzenia używania Pianocraftem te różnice nie mają znaczenia. Bierz tańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts