Kubakk Napisano 25 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2018 17 godzin temu, Miras23 napisał: Ja dziś kupiłem po wcześniejszych odsłuchach na Audio Show: https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/audio-technica-ath-anc700bt-czarny.html Dopiero wygrzewam, ale cenę zrobili na prawdę dobrą i z prawdziwym rabatem! Szatańska cena Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 Czyli finalnie szału nie było Parę wtop i tyle. NA WP ludzie na bieżąco wrzucali absurdy jakie znaleźli na Black Friday. Faktycznie nieco niepokojący trend Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 (edytowany) Sprzęcik zamówiony w q21 na black friday dziś dotarł , ciekawe ile tych dac 100-ek poszło bo widzę iż na www z zakładki w cenie 480zł zniknęły Mimo iż to filigranowe urządzenie , to nie jest to jakiś paździerz , porządna "stal"(aluminium) + mocno umiejscowione gniazda. Co prawda by zainstalować sprzęt pod win 7 tak by szło do 192kHz to straciłem trochę czasu , a wystarczyłby prosty schemat blokowy (wtedy to zajmuje ~minutę). DAC niby z tych tańszych ,ale to jest słyszalna przepaść do ori dac-a w moim amplitunerze onkyo ... z ciekawości odpaliłem sobie 192kHz pliczek , słucham , fajnie dużo szczegółów itd. przełączam na dac z ampli , a tam jakbym jakąś "pikseloze" komputerową odnotował , co prawda basu po hdmi z ampli więcej , ale czy o taki nam chodzi + te nie wiem co to jitter ? zniekształcenia takie dziwne. Jeśli jest ktoś lepiej obeznany w temacie daców , może potwierdzi iż mnie słuch nie myli. Dźwięk na zewn. dac-u jest taki jakby pełniejszy , riffy gitarowe mają więcej barw , "bas" z gardła także lepiej słyszalny , oraz ogólnie wydaje mi się ,że lepsza spójność w brzmieniu. Wiem ,że wielu przyzwyczajonym do "gorszego" odbioru może to nie przypaść do gustu , wiem bo sam muszę się przyzwyczaić do tego co realizator chciał mi przekazać , tak więc podsumowując uważam iż w tak okazyjnej cenie zakup udany. Przy ewentualnej odsprzedaży będzie mniejsza strata Edytowano 26 listopada 2018 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Aż taka różnica jest w DAC wbudowany, a , zewnętrzny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Pewnie. Wbudowane daci to tanie moduły. Ich zaplecze też nie należy do najlepszych. Zewnętrzny dac musi być lepszy bo nie ma się niczym innym bronić jak jakością dźwięku i wykonania. No u nas parę poszło tych 100tek. W tej cenie warto zdecydowanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 1 godzinę temu, Arturas napisał: Aż taka różnica jest w DAC wbudowany, a , zewnętrzny? Wypożycz i sprawdź , różnica jest bardzo duża ,nawet mp3 lepiej brzmią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez MK Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 No chyb nie wszystkie zintegrowane dac-i sa słabe. A jaki jest w nad 368 w porównaniu do wyżej wymienionego Cambridge ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Normalny. Moim zdaniem nieco niższej klasy. Ale nie jest tak dokładny. Co niektórym się może podobac. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 27 listopada 2018 Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 S4 mój przyjacielu jaki proponujesz super dobry w rozsądnej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 55 minut temu, S4Home napisał: Normalny. Moim zdaniem nieco niższej klasy. Ale nie jest tak dokładny. Co niektórym się może podobac. Piotr Widać ,że jest doświadczenie z odsłuchów. Ciekawe czy dac musi się "wygrzać" , tak czy siak widzę iż scena jest lekko szersza , natomiast bardziej głęboka aniżeli na dacu akm z ampli onkyo. Niskie tony może nie są tak soczyste ,ale dają więcej barw (kontur?) , i potrafią troszkę dłużej wybrzmiewać. Gitara akustyczna Nilsa Lofgrena daje teraz ~2x więcej doznań , nagrania koncertowe live , potrafią stworzyć prawie odbiór 3d , jakbym na ów koncercie się znajdował Nie wyobrażam sobie jak lepsze zmiany muszą dawać droższe dac-i + lepszy wzmacniacz stereo , ale wydaje mi się ,że jednak all-in-1 to średni sens dla jakości brzmienia jednak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 To muszę poczytać o tych przetwornikach który jest bardzo dobry za rozsądną cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Cambridge DAC 100, Dalej Arcam IR DAC II, Xiangszeng 05 (przepraszam jesli źle wpisuje , słuchałem go 2 razy u kogoś), no i już klasa to Qutest od Chorda Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 6 godzin temu, Arturas napisał: To muszę poczytać o tych przetwornikach który jest bardzo dobry za rozsądną cenę Sporo zależy od tego co uważasz za rozsądną cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Kurde ale drogie te Chordy po 6 i 8 tysi, powariowali normalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 A moon za 20 000 w górę? A esoteric za 30 000 w górę? A dcs za ........ W górę? Przy nich te chordy to taniocha Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Większość nowych zabawek robi wrażenie Jeżeli Ca dac 100 robi takie duże to musiało być bardzo źle z wbudowanego. Ale w związku z tym ciekawe są deklaracje o bardzo słyszalnych różnicach pomiedzy MP3 i flaczkach No ale ważne że zakup cieszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 6 minut temu, Fafniak napisał: e w związku z tym ciekawe są deklaracje o bardzo słyszalnych różnicach pomiedzy MP3 i flaczkach Kolejne testy?????:):):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Taniej wychodzi zmieniać kolumny czy wzmacniacze niż Daca, za 6 tysi to ja mam Focal chorus 826vw Red limited edition Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Niestety albo stety ale audio to już taka choroba i nie ważne ile kasy się wyda to i tak zawsze będzie coś do zmiany. Mam kolegę który na sprzęt wydał prawie tyle co na mieszkanie i dalej coś mu nie pasuje i coś udoskonala, szuka aktualnie jakiegoś daca i aż strach pomyśleć w jakiej cenie patrząc na jego obecne sprzęty. Ale to jest ten typ czlowieka który ostatnio usłyszał że ma jeden z kabli kierunkowych odwrotnie wpięty. Mnie do takich jeszcze lata świetlne brakuje ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Gonienie królika to jedno. Ale daca nie można niwelować. Źródło w systemie audio jest równie ważne co wzmacniacz. Wiele osób o tym zapomina. A później dziwi się dlaczego ten fajny wzmacniacz wcale taki fajny nie jest. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 8 godzin temu, S4Home napisał: Kolejne testy?????:):):) Nie...śmiać mi się chce po prostu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Co się straci na źródle, tego się już nie odzyska. Kolumny, wzmacniacz ważne, ale nagrania nie naprawią. Kubakk bo to przecież DacMagic jest, nie ma się co dziwić. A w tych piniondzach, to już super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts