kaczer Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Jest już u mnie Onkyo TX-8250 oraz przednie podłogowe Paradigm Monitor 7. Czy jest sens kupować subwoofer jeśli 90% użytkowania do muzyka? Jeśli tak to jaki subwoofer wybrać? Nie mam określonego budżetu, więc proszę o propozycje do 1000 oraz do 1500zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 28 listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Jak brakuje basu i do muzyki to jedynie konstrukcja zamknięta ,np polecane suby Rel'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczer Napisano 28 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2018 Czy się różni, jak rozpoznać konstrukcję zamknięta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 Brak portu bas reflex. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 No to może Ty nam powiedz. Czy subwoofer jest potrzebny? Jeśli tak to licz się z wydatkiem 2k przy najmniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 listopada 2018 Udostępnij Napisano 29 listopada 2018 Jeśli nie brakuje Ci basu, to subwoofera nie kupuj. Jeśli jednak lubisz najniższe częstotliwości, a obecny zestaw nie do końca Cię w tej kwestii satysfakcjonuje, pomyśl o dobrym subwoofera. Niestety niczego dobrego do muzyki w podanym przedziale cenowym nie kupisz, musisz troszeczkę zwiększyć budżet. Moja propozycja to SVS SB-1000. Szybki, dokładny i bardzo mocny subwoofer w wersji zamkniętej. Zapraszam na odsłuchy, także wypożyczenia do sprawdzenia w Twoim systemie oraz wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczer Napisano 30 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2018 Chyba faktycznie muszę przemyśleć czy zakup suba jest koniecznością, a nie tylko chęcią jego posiadania. Polecany SVS SB-1000 można kupić od 1900zł np. w Bydgoszczy. Natrafiłem też na kilka innych subów, niestety części z nich chyba nie ma już w ofertach. Tutaj zapytam o Rel T5, Tannoy TS 300, KEF PSW3000, Kef PSW2500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 listopada 2018 Warto rozejrzeć się za jakimś używanym subwooferem do muzyki. Nie tak dawno na tym forum ktoś kupił używanego REL-a za 1500 zł który pierwotnie kosztował około 5 tyś. . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 listopada 2018 SVS to na pewno dobry gracz, można też spróbować z subwooferami marki REL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczer Napisano 1 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2018 Widziałem i słuchałem dziś SVS SB-1000. Po pierwsze to zbyt mocne (sąsiedzi by mnie zlinczowali), a po drugie ... chyba miałem mylne wyobrażenie co do subwooferów. To bardziej "pierdziało" niż grało. Pozostanę jednak przy dwóch podłogowych kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 No dobra ale nadal nie wiemy co w domu u ciebie? Czy tam jest potrzebny? Dnia 1.12.2018 o 22:47, kaczer napisał: Widziałem i słuchałem dziś SVS SB-1000. Po pierwsze to zbyt mocne (sąsiedzi by mnie zlinczowali), a po drugie ... chyba miałem mylne wyobrażenie co do subwooferów. To bardziej "pierdziało" niż grało. Pozostanę jednak przy dwóch podłogowych kolumnach. Tak na marginesie powinieneś posłuchać innego suba. SVS nie nadaje się do muzyki. Był już o tym temat. Nie ma startu do RELa czy Velodyne. To suby kinowe. Ale to tak na marginesie. Zostań przy stereo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2018 Stereo z subwooferem nadal będzie stereo . Tylko do tego trzeba wykorzystać możliwości głośnika bezpośrednio podłączonego do wzmacniacza i starannej regulacji, a nie pudła do dudnienia dla zabawy bo ktoś akurat tak lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts