Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, posiadam Yamaszke rn803d i narazie kolumny Klipsch f1 ale w przyszłości planuje coś lepszego. 

Mam takie pytanko bo dopiero zaczynam swoją przygodę z audio, czy końcówki bananowe wprowadza dużą zmianę, czy wystarczy, że kolumny są podłączone samym kabelkiem do wzmacniacza? 

Pozdrawiam. 

Edytowano przez Kubar1986
Napisano
7 minut temu, S4Home napisał:

Nie ma żadnej różnicy.

Banany to tylko kwestia wygody. Jeśli często przepinasz odpinasz, wypinasz sprzęt. W innym wypadku nie ma to sensu.

Piotr

Piotrek, a jakbym chciał podłączyć tak amplituner oczywiście yamaha803D.. Wtyki od głośników nie pasują...

Napisano (edytowany)

tak dokładnie, ale ja cały czas się pytam czy sa takie wtyki bananowe, które podobnie jak w głośniki włożę do amplitunera.. Bo te od głośników sa za grube.. I nie chodzi mi o wkładanie w miejsca tam gdzie dociska się kabel.. 

Edytowano przez Gołąb
Napisano
26 minut temu, Gołąb napisał:

tak dokładnie, ale ja cały czas się pytam czy sa takie wtyki bananowe, które podobnie jak w głośniki włożę do amplitunera.

Gołąb , nie wiem co Ty tam włożyłeś do kolumn, ale wtyki bananowe musza być kompaktybilne z gniazdami we wzmacniaczu skoro weszły w gniazda głośnikowe w kolumnach.

Albo inaczej jakie masz te wtyki bananowe ? I czy nie masz plastikowych zaślepek w gniazdach głośnikowych w 803D ? Czasem trudno je zauważyć.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

I czy nie masz plastikowych zaślepek w gniazdach głośnikowych w 803D ?

22 minuty temu, mkk napisał:

No to wyjmij te czarne i czerwone zaślepki z ampli :) 

A nie mówiłem ? Sorry , nie mogłem się powstrzymać :) 

Z doświadczenia wiem , że trudno je wyjąć , ja podważałem małym płaskim wkrętakiem ale technika może być dowolna :) 

Napisano

Ja je wyciągnąłem paznokciem. ?

Ponawiam pytanie. Jakiego CD-ka polecacie, może być używany, wolę starszego z wyższej półki niż nowego z bajerami z niższej do 1000 Max 1500. 

A nastepne pytanie brzmi, czy z laczeniem cd-kow z ampli luv wzmacniaczami jest jak z kolumnami, ze nie wszystko do siebie pasuje? 

Gołąb, spróbuj dobrze kable skręcić na końcach, żeby aż sztywne były, rozkręc na Maxa wejścia w ampli,  ja tak zrobiłem i też miałem problem ale weszło. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

A nie mówiłem ? Sorry , nie mogłem się powstrzymać :) 

Z doświadczenia wiem , że trudno je wyjąć , ja podważałem małym płaskim wkrętakiem ale technika może być dowolna :) 

wychodzi brak podstawowej wiedzy.. Dzięki 

3 godziny temu, Kubar1986 napisał:

A jakiego cd-ka byście polecili do tej Yamaszki. Nie zależy mi dodatkowych funkcjach bo ampli już je posiada, chodzi o dźwięk w przystępnej cenie.  

Ja kupiłem Yamahy CD- S300 koszt 950zł.. Nowy i śmiga.. Jestem bardzo zadowolony.. Na plus jakoś dźwięku na minus brak w pilocie jego wyłączenia, ale mi to nie przeszkadza.. 

Edytowano przez Gołąb
Napisano (edytowany)
27 minut temu, Kubar1986 napisał:

A są w kolorze srebrnym? 

Bo czarny mi trochę nie odpowiada, wolałbym aby ze srebrna 803-ka tworzyły jedną całość. 

niedrogi i przyzwoity.. Zresztą wejdź sobie na jego opinie dużo ludzi sobie ten model bardzo chwali i nie posiada dodatkowych funkcji, które zresztą ma Yamaha 803D. 

wp_ss_20181217_0001.png

Edytowano przez Gołąb
  • 3 years later...
Napisano

Podpinam się pod temat gdyż myślałem, a może jestem w błędzie ... że mam tak samo jak kolega na zdjęciu z tym że widać u niego że są takie plastikowe zaślepki, a u mnie tak jak by to było całe "zalane" i nic nie dało się wyjąć z środka 😂 podsumowując jak na zdjęciach pożyczyłem kabel melodiki i nie wchodzi cały do terminalu a chyba powinien ?

1 zaślepki.jpg

2.jpg

3.jpg