Mar Ka Napisano 16 maja 2019 Udostępnij Napisano 16 maja 2019 W moode jest opcja Spotify connect, musisz to "odfajkować" jak dobrze pamiętam. Później już z apki Spotify wybierasz moode. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpiekuta Napisano 2 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2019 Dnia 28.12.2018 o 17:02, tomaz75 napisał: Zainstaluj Moode audio dźwięk lepszy niż Volumio.Tidal zainstalowany jest już w systemie.Do obsługi na Android Linnkazoo i Pi music Moode nie jest dobry a dźwięk jest gorszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 2 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2019 Ponadto moode nie ma zainstalowanego tidala, tylko może go obsługiwać za pomocą bubbleupnp, a to zupełnie co innego. Volumio chyba jako jedyna platforma na malinę obsługuje go natywnie. No i od niedawna do volumio dostępna jest wtyczka nanosound CD umożliwiająca odtwarzanie płyt CD za pomocą zewnętrznego napędu po USB. W jednorazowo płatnej wersji napędu też ripowac płyty i upsamplowac odtwarzanie w locie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Bartas Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Witam. Mam pytanie do bardziej ogarniętych. Mam postawione volumio i wszystko pracuje bdb. Ale zachciało się człowiekowi opcji wysyłania dźwięku do volumio poprzez bluetooth. I tutaj pytanie czy jest taka możliwość w darmowym planie bo w płatnym znalazłem ale takiego nie posiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 (edytowany) Nie ma obsługi bt, przynajmniej w planie bezpłatnym.Sprawdzałem ostatnio. W moodeaudio można. Druga sprawa,to szkoda "kaleczyć" dobry zestaw audio,dźwiękiem przez bluetooth. Edytowano 17 grudnia 2019 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Bartas Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Dnia 17.12.2019 o 17:57, Mar Ka napisał: Nie ma obsługi bt, przynajmniej w planie bezpłatnym.Sprawdzałem ostatnio. W moodeaudio można. Druga sprawa,to szkoda "kaleczyć" dobry zestaw audio,dźwiękiem przez bluetooth. Rozumiem. Spróbuje z moodeaudio. Liczę się z tym "kaleczeniem" ale czasem nie ma wyjścia i potrzebowałbym przesłać w ten sposób dźwięk do maliny. Chyba, że jest jakaś inna opcja przesyłania bezpośrednio z komórki lub komputera (ewentualnie jack). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Ale co chcesz przesyłać? Tidal,Spotify?Puszczasz przez bubbleupnp Pliki przez pena,hdd,ssd,itd. U mnie wcześniej był tidal,spotify rzadziej.Teraz zadowala mnie radio we flac,i po prostu sobie gra.Jakościowo jest naprawdę dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Bartas Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Spotify ogarniam bez problemu również radio często plumka. Ale mój syn lubi sobie pooglądać filmiki na kom. lub komputerze i bardzo by chciał żeby dźwięk płynął przez głośniki. No i nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 To zostaje w takim razie tylko bt.W moodeaudio jest,lub przynajmniej była opcja dwukierunkowa.Czyli nadajesz lub odbierasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 Nie napisałeś z czym ta malinka gra. Jak masz wolne RCA we wzmaku, to najszybciej coś w ten deseń https://allegro.pl/oferta/logitech-bluetooth-audio-adapter-odbiornik-8076520636?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Głośniki&gclid=Cj0KCQiAuefvBRDXARIsAFEOQ9HB8y5RjMUQqfpqCkKq7hCCVcGK4Gg1kcQM0mHDmnsJf72OBiMjmZwaAut3EALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Bartas Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 14 godzin temu, mkk napisał: Nie napisałeś z czym ta malinka gra. Jak masz wolne RCA we wzmaku, to najszybciej coś w ten deseń https://allegro.pl/oferta/logitech-bluetooth-audio-adapter-odbiornik-8076520636?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Głośniki&gclid=Cj0KCQiAuefvBRDXARIsAFEOQ9HB8y5RjMUQqfpqCkKq7hCCVcGK4Gg1kcQM0mHDmnsJf72OBiMjmZwaAut3EALw_wcB O dzięki o tym nie pomyślałem. Malinka z takim modułem https://www.teradak.com/products/103.html - spięte do harman kardon 970. Chyba przetestuje ten sprzęt z aukcji, mam jeszcze dwa kmpl wejść wolnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Bartas Napisano 6 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2020 Dzięki za wszystkie info. Na razie próbowałem na moode ale niestety jak to przez bluetooth za duże opóźnienia. Jescze mam jedno pytanie jest jakakolwiek możliwość przesyłania dźwięku (po optyku lub coaxialu) do maliny, żeby służyła jako dac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 Dnia 12.02.2019 o 07:54, tomek4446 napisał: Radia hulają , TuneIn , Radio Paradise i jeszcze dwa inne Chciałbym odświeżyć temat i zapytać w jaki sposób działa Ci TuneIn na RPi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 7 maja 2020 Udostępnij Napisano 7 maja 2020 Malina to jedno, ważne jaki system na niej jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 8 maja 2020 Udostępnij Napisano 8 maja 2020 13 godzin temu, Kacperek napisał: Chciałbym odświeżyć temat i zapytać w jaki sposób działa Ci TuneIn na RPi? Volumio i wtyczka tunein Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba8911 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Dla wszystkich którzy posiadają dac hifiberry, polecam wypróbować system HiFiBerryOS, miałem okazję posłuchac w porównaniu do Moode i powiem szczerze, że na moje oko gra lepiej, chociaż będzie to kwestia indywidualna kto czego oczekuje. HiFiBerryOS instalujemy dosłodnie w 2 minuty wprzeciwieństwie do Moode, dodatkowo nie przytłacza konfiguracją tak jak Moode (konfiguracja ogranicza się do kliknięcia 3 x next oraz finish). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek Napisano 18 maja 2020 Udostępnij Napisano 18 maja 2020 Dnia 15.05.2020 o 15:21, kuba8911 napisał: Dla wszystkich którzy posiadają dac hifiberry, polecam wypróbować system HiFiBerryOS, miałem okazję posłuchac w porównaniu do Moode i powiem szczerze, że na moje oko gra lepie Czyli jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2020 Udostępnij Napisano 19 maja 2020 Podbijam pytanie. I czy to się nadaje tylko do Maliny z DACIEM? A co z Maliną + HiFi Berry Digi + Pro albo Allo Digione? MA jakieś ograniczenia? Jak ze Spotify? Tidal, Radio internetowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba8911 Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Dnia 19.05.2020 o 07:13, S4Home napisał: Podbijam pytanie. I czy to się nadaje tylko do Maliny z DACIEM? A co z Maliną + HiFi Berry Digi + Pro albo Allo Digione? MA jakieś ograniczenia? Jak ze Spotify? Tidal, Radio internetowe? Na obecną chwilę system współgra ze wszystkimi nakładkami hifiberry aczkolwiek system jest aktualizowany bardzo często i dochodzą nowe funkcjonalności. Spotify nie testowałem, Tidal działa świetnie (poprzez aplikację MConnect), radia internetowe obsługuje z przeglądarki (bardzo duży wybór). W porównaniu do moode w moim odczuciu zestaw gra bardziej szczegółowo górą, dostrzegam to czego wcześniej nie udało się usłyszeć w tych samych kawałkach, może odrobine słabiej gra dołem ale za to z super kontrolą. Scena jakby się powiększyła. Polecam wypróbować, gotowy obraz do pobrania to ~350 mb, po wrzuceniu na karte, to 5 minut instalacji automatycznej, konfiguracja ogranicza się do 3 kliknięć w kreatorze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 Teraz mam nakładkę Allo i po opisie chyba nie chce takich zmian dźwięku. Ale jak znajdę chwilę to przetestuję. Musze znaleźć gdzie mam HiFiberry Digi + Pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 (edytowany) @S4Home ktore allo? Jak gra w porownaniu do digi pro? Ja gram tidalem na digi pro i z systemow testowalem na razie volumio i moode. Volumio moim zdaniem gra bardziej skrajami pasma, dzwiek na moode jest bardziej spojny. Chce jeszcze sprawdzic Hifiberry OS i Snakeoil OS. Chcialem przetestowac tez produkty allo, ale poki co sa nie do dostania w PL do wypozyczenia. Z dostepnych zagranica transportow kusi jeszcze pi2aes i transportpi. Edytowano 21 maja 2020 przez jsp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Allo Digione 1.2 Nie do końca powiem Ci różnicę bo Digi + Pro testowałem na innym systemie a później zmieniłem i nakładkę w malinie i system testujący. Ale Noode gra dla mnie też deczko lepiej od Volumio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 To i ja się włączę ze swoimi lamerskimi pytaniami. 1. Mam chromecast audio - połączone optykiem do DACa we wzmacniaczu Magnat Mr780. Czy zmiana na malinę zrobi różnicę, ale taką słyszalną? Nie chodzi o to by strzyc uszami i wmawiać sobie, że chyba, ale tylko chyba jest lepiej. Chromecast zbiera dobre opinie i czy zmiana na RPi ( jeszcze pytanie transport czy player) wyraźnie będzie konkretnym krokiem do przodu. Zmienić kable głośnikowe z takich 100zł/m na 120zł/m to różnica na granicy percepcji i czy zmiana chromecast na RPi nie byłaby takim ruchem ? 2. Słucham 90% Tidala jako źródło i teraz jest to dziecinnie proste. Uruchamiam apkę w telefonie, ikonka "wyślij" do chromecast i gra. Z maliną też jest tak prosto czy jakieś kombinacje, akrobacje, dodatkowe apki typu Bubble UpnP itd.? Chodzi o to , żeby to było proste, intuicyjne dla pozostałych członków rodziny. 3. W podobnych pieniądzach jest do kupienia np. Yamaha WXAD-10. Lepszy - gorszy produkt od maliny i chromecasta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 1.Tak zrobi różnicę,ale zależy jakiej nakładki użyjesz. 2.Nie będzie już tak prosto.Najlepiej przez bubble upnp. Malina to świetny player.Najlepiej jak przetestujesz kilka nakładek.Możesz też użyć dac przez usb.Każdy sposób kształtuje brzmienie odmiennie.Miłym dodatkiem do wszystkiego będzie zasilanie liniowe dla dac/nakładki i maliny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Happyhardcore1 Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Witajcie! Mam gorącą prośbę. Czy ktoś mógłby napisać krok po kroku jak skonfigurować Moode Audio na Malinie z Linn Kazoo, żebym mógł sterować obsługiwać Moode Audio poprzez telefon z Androidem? Ewentualnie prosiłbym o jakieś linki np. na Youtube, bo jakoś nie mogę znaleźć a sam sobie nie mogę poradzić z obsługą tej aplikacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts