Skocz do zawartości

Magnat mr780

Nowy123

Recommended Posts

Fajnie wyglądała.

Ale jeśli w tej szafce jest jej miejsce docelowe to nie wiem czy to najlepszy pomysł. Może być problem z odpowiednią wentylacją.

2 godziny temu, slawko0079 napisał:

Nadal uważam, że w tej cenie to rewelacyjny sprzęt.

To wyobraź sobie jakie miał branie jakiś czas temu jak go można było wyrwać za 2600? Wtedy taka Yamaha 803 była za ponad 4000. W tej cenie nie miał konkurencji. 

28 minut temu, Palmos napisał:

Fajnie wyglądała.

Ale jeśli w tej szafce jest jej miejsce docelowe to nie wiem czy to najlepszy pomysł. Może być problem z odpowiednią wentylacją.

To wyobraź sobie jakie miał branie jakiś czas temu jak go można było wyrwać za 2600? Wtedy taka Yamaha 803 była za ponad 4000. W tej cenie nie miał konkurencji. 

Kurcze masz rację. Trzeba było brać wcześniej :(

Jak patrzę na ceny chociażby Sansui AU-70 to sam nie wiem co tutaj się odwaliło 🤔

Co do miejsca to pełna zgoda, ale niestety na razie musi tutaj stać. W planach wymiana mebli, także niedługo powalczymy o więcej miejsca.

13 godzin temu, slawko0079 napisał:

Dobrze Panie i Panowie czas się pożegnać..

Dla ciekawych nie mam zamiaru skakać z mostu, tylko chyba muszę się zwinąć z wątku o Magnacie.

W skrócie - wziąłem i sprzedałem 😕

MImo wszystko cieszę się z przygody z tym sprzętem - naprawdę. Przez ponad rok grał u mnie i byłem z niego zadowolony. Nadal uważam, że w tej cenie to rewelacyjny sprzęt.

Pewnie zaraz padnie pytanie, skoro był taki dobry to po co sprzedałeś.

Otóż wyjaśniam: Wystawiłem go na szybko (z dość atrakcyjną ceną bo był spory odzew) bo pojawiła się u Nas  (tzn. w Polsce) Yamaha CA-210, której kiedyś mocno szukałem. 

Ten model był produkowany w latach 1977-1979 tzn. kiedy Yamaha dbała jeszcze o jakość swoich produktów (obecnie na eBay jest oferta na taki wzmacniacz za za 2249€ - jak dla mnie Helmut mocno odleciał, bo we Włoszech pojawiają się w okolicach 1000€, ale niestety makaroniarze nie chcą wysyłać). W dodatku po tą Yamahę musiałem zasuwać z Warszawy do Szczecina bo właściciel nie chciał wysłać i sumie nie ma się co dziwić bo sprzęt waży ponad 21kg. także wysyłka byłaby mocno ryzykowna  😕

Zmiana pociągnęła za sobą kolejne wydatki w postaci odtwarzacza sieciowego Yamaha WXC-50, który ogarnia praktycznie wszystko, także kolejny wydatek, tylko po to żeby coś tam zmienić - czyli jak pisaliście zaczęło się gonienie króliczka 😒

Pozdro..

IMG_20250122_131418.jpg

nie boisz sięgo tak trzymać?

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Przegrzeje się i będzie się pomalutku smażył.

Wątpie żeby tam działały układy zabezpieczające.

Pełna zgoda, tylko nie jest aż tak źle jak to wygląda na pierwszy rzut oka.

Z przodu w RTV jest "cokolik", czyli taka listwa która schodzi niżej niż blat, także w środku na wzmacniaczem jest jeszcze ok 5,5 cm luzu, oczywiście to też mało, poza tym wyciąłem plecówkę na całej jest szerokości i wysokości. Tyle na razie musi wystarczyć 😕

1 godzinę temu, slawko0079 napisał:

Tyle na razie musi wystarczyć 😕

Jak nie można inaczej to jeszcze można pomyśleć o zastosowaniu jakiegoś wentylatora. Np. są takie podstawki do laptopa z wbudowanym wentylatorem. Jest on szeroki ale płaski i można go zamocować (np. taśmą dwustronną) na obudowie wzmacniacza. Będzie wtedy tam ruch powierza. Dodatkowo można dać jakiś potencjometr w układ i masz regulowaną prędkość obrotową.